LIFE

Οι καλύτερες ανακαινίσεις γίνονται καλοκαίρι

Υπάρχουν λόγοι σοβαροί που οι ανακαινίσεις είναι σαφώς προτιμότερο να γίνονται αυτήν την εποχή του χρόνου. Έχουμε επιχειρήματα.

Η ανακαίνιση είναι κάτι κατεξοχήν ευχάριστο, είναι χαρά θεού. Κατ’ αρχήν, είναι επιλογή σου. Βαρέθηκες τον ξεβαμμένο τοίχο; Ενοχλείται το τσι σου με τα χρώματα που έγιναν μουντά; Τις προάλλες σκόνταψες πάνω στο πλακάκι που έχει πεταχτεί από την υγρασία και σου χάλασε η διάθεση; Ανακαίνιση. Ανακαίνιση τώρα!

Εφόσον το καλοκαίρι είναι κάτι φανταστικά ευχάριστο στον πυρήνα του, ο συνδυασμός ανακαίνιση και καλοκαίρι είναι κάτι ευχάριστο στο τετράγωνο.

Κι επειδή εμείς δεν παίζουμε με τις λέξεις, όταν λέμε ‘ανακαίνιση τώρα’, εννοούμε ακόμη και το ‘τώρα’. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για ανακαίνιση, γιατί:

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για τα πάντα

Όχι σοβαρά, σκέψου κάτι που δεν φαντάζει καλύτερο το καλοκαίρι. Εξαιρείται η δουλειά προφανώς, κανείς δεν θέλει να δουλεύει καλοκαιριάτικα. Κατά τ’ άλλα όμως, στην τεράστια γκάμα των εκατομμυρίων ανθρώπινων δραστηριοτήτων, το καλοκαίρι φαντάζει ως ο ιδανικός χωροχρόνος για να συμβούν. Η ανακαίνιση είναι μία από αυτές τις δραστηριότητες. Καλοκαίρι, νέα ξεκινήματα, ξεκούραση από την πίεση της δουλειάς και μια αλλαγή στο σπίτι σου, που θα αφήσει ακόμα περισσότερες ενδορφίνες να κατακλύσουν το μυαλό σου.

Θα την κάνεις με παρέα

Και ως γνωστόν, οτιδήποτε γίνεται με παρέα, γίνεται καλύτερα. Ή έστω πιο διασκεδαστικά. Το καλοκαίρι όλοι είναι πιο χαλαροί και πιο διαθέσιμοι να σε βοηθήσουν στο βάψιμο ενός τοίχου. Εν τω μεταξύ, τα Praktiker έχουν ήδη καταφέρει να σου λύσουν τα χέρια με τα καινούργια χρώματα, αλλά και τα αξεσουάρ βαφής με τα οποία θα κάνεις τη δουλειά  (πινέλα, ρολά και διάφορα γκατζετοειδή που τα χρειάζεσαι αλλά δεν το ξέρεις μέχρι να καταπιαστείς με το βάψιμο) . ΟΚ, τις μπύρες και το άραγμα το βάζετε εσείς, αλλά αυτό το ξέρατε έτσι κι αλλιώς.

Ο καιρός είναι με το μέρος σου

Να πούμε το πιο βασικό; Να το κάνουμε όσο πιο λιανά δεν πάει; Το καλοκαίρι, το χρώμα στεγνώνει περίπου χίλιες φορές πιο γρήγορα απ’ όσο τον χειμώνα (στοιχείο βγαλμένο από δική μας πανελλαδική έρευνα). Στην τοποθέτηση πατωμάτων το καλοκαίρι συνήθως υπάρχει λιγότερη υγρασία που ευνοεί τέτοιου είδους εργασίες. Γιατί να μην θέλεις δηλαδή να ξεμπερδέψεις όσο πιο νωρίτερα γίνεται με τις εργασίες ανακαίνισης; Γιατί να έχεις την έννοια μιας βροχής που θα σβήσει άδοξα τον κόπο σου;

Η μέρα είναι πιο μεγάλη

Αλήθεια τώρα, ποιος θέλει να κάνει μαστορέματα μέσα στο σκοτάδι; Το καλοκαίρι και το φως του προσφέρονται από πραγματικά νωρίς το πρωί μέχρι πραγματικά αργά το βράδυ για ό,τι μερεμέτι, βαψιματάκι ή ‘ξήλωμα’ τραβάει η όρεξή σου. Άσε που το να κάνεις ανακαίνιση κατά τη διάρκεια της ημέρας μοιάζει με έναν πολύ φωτεινό οιωνό.

Γιατί ο χειμώνας έρχεται και πρέπει να τα βρει όλα πανέτοιμα

Ο χειμώνας έρχεται. Πρόλαβε και η έκτη σεζόν του Game of Thrones να μας προειδοποιήσει γι’ αυτό, αλλά έτσι κι αλλιώς, αυτό είναι το μικρό μυστικό πίσω από κάθε ανακαίνιση: ο χειμώνας. Πηγαίνει περίπου όπως και αυτό με τις προετοιμασίες των ομάδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι κοπιαστικές, είναι ζόρικες, είναι δύσκολες, αλλά έρχεται ο χειμώνας και η σκληρή δουλειά βγαίνει στο χορτάρι. Έτσι ακριβώς θα συμβεί και με την ανακαίνισή σου. Τα υλικά των Praktiker θα κάνουν την προετοιμασία σου για τη χειμώνα, πανεύκολη και απολαυστική.

Το βλέπεις, με μια ανακαίνιση το καλοκαίρι, λύνεις όλα σου τα προβλήματα.

Δες μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και αξεσουάρ βαφής!