LIFE

Πώς θα κάνεις μπάρμπεκιου στον κήπο σου

Ένας πλήρης οδηγός ώστε μαζί με το βραβείο ψήστη, να πάρεις και το Όσκαρ οικοδεσπότη. Γιατί αυτός είσαι.

Σε περίπτωση που δεν είσαι από άλλο πλανήτη ώστε να μην ξέρεις τι εστί κυριακάτικο τραπέζι με φίλους, στοιχηματίζω ότι από τότε που άνοιξε επιτέλους ο καιρός, η ιδέα του μπάρμπεκιου τριβελίζει στο μυαλό σου. Επίμονα. Ειδικά τώρα, που έφτιαξες επιτέλους και τον κήπο.

Και ορθώς το σκέφτεσαι εδώ που τα λέμε. Άλλωστε, ποιος φτιάχνει κήπο χωρίς στο πίσω μέρος του μυαλού του να έχει το μπάρμπεκιου; Ρητορική ερώτηση, μην απαντήσεις. 

Εδώ και μερικές μέρες λοιπόν, προσπαθείς να τα οργανώσεις όλα ώστε να είσαι πανέτοιμος να κάνεις τα τηλέφωνά σου και να πεις στην παρέα ότι την Κυριακή, τρώτε σε εσένα. Με περισσή χαρά, λοιπόν, σε ενημερώνω ότι η ημερομηνία που θα είσαι σε θέση να κάνεις τη σκέψη σου πραγματικότητα, κοντοζυγώνει. Αφού εδώ είμαστε εμείς να βοηθήσουμε στις μικρολεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά και το μπάρμπεκιου επιτυχημένο.

Πάμε λοιπόν και ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ, ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ

Ξεκινάμε από τα βασικά αλλά και από τα πιο δύσκολα. Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα ενός νέου ψήστη είναι ποιο είδος bbq θα τον βολέψει περισσότερο; Να πάρει μία κάρβουνου ή μήπως μία με υγραέριο. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά των δύο και ας συναποφασίσουμε. Τι λες;

Ψησταριά κάρβουνου, χαρακτηριστικά:

– Είναι πιο φθηνή

– Είναι εύκολη στη μεταφορά

– Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι πιο αρωματικό, αφού δίνει γεύση καπνιστού στο κρέας

 

– Παρέχει τον απόλυτο έλεγχο στο ψήσιμο

– Πρέπει να μετατοπίζεις συνεχώς τα κάρβουνα ώστε να διατηρείς τη σωστή θερμοκρασία

Ψησταριά υγραερίου, χαρακτηριστικά:

– Έχει χαμηλό κόστος συντήρησης

– Το άνοιγμά της απαιτεί απλώς και μόνο την πίεση ενός κουμπιού

– Έχει καθορισμένο χρόνο ψησίματος

 

– Έχει λιγότερες εκπομπές καπνού

Δες μεγάλη ποικιλία σε ψησταριές εδώ.

ΕΠΙΠΛΑ, ΤΑ ΑΝΕΤΑ

Πριν καλέσεις κόσμο για bbq πρέπει να έχεις φροντίσει για την άνετη αναμονή τους όσο εσύ θα λιώνεις πάνω από την ψησταριά. Θα είναι τραπέζι για πικ νικ; Θα είναι μία κούνια; Θα είναι μία αιώρα; Θα είναι και τα τρία; Δεν γνωρίζω. Όμως οφείλεις ως καλός οικοδεσπότης, να κάνεις την αναμονή τους όσο το δυνατόν πιο υπέροχη.

Μεταξύ μας, μια κούνια πάντα τις κερδίζει τις εντυπώσεις.

Δες μεγάλη ποικιλία σε έπιπλα κήπου εδώ.

ΣΚΙΑΣΗ, ΑΥΤΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο καλός ο οικοδεσπότης, στις λεπτομέρειες φαίνεται. Και το να έχεις προβλέψει οι καλεσμένοι σου να μην λιώνουν στην σκιά είναι μία από τις πιο σημαντικές και χρήσιμες λεπτομέρειες στη διοργάνωση ενός bbq.

Για να μην σου πω ότι πέρα από τους φίλους σου, στην συγκεκριμένη περίπτωση σκέφτεσαι και λίγο περισσότερο εσένα, τον ψήστη. Γιατί λιώσιμο πάνω από ψησταριά σε σκιά, παλεύεται. Στον ήλιο, ούτε με σφαίρες.

 

Δες μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα σκίασης εδώ και εδώ.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Αρκετά με τους καλεσμένους σου όμως. Τώρα ήρθε η ώρα να κοιτάξεις και λίγο το bbq. Και να οργανωθείς όσο το δυνατόν περισσότερο. Με σκεύη, καλύμματα, σετ ψησίματος. 

 

Δες μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ bbq εδώ.

Μία συμβουλή: Καλύτερα να έχεις περισσότερα αξεσουάρ και να μην τα χρησιμοποιήσεις όλα, παρά λιγότερα.

Δεύτερη συμβουλή: Αν έχεις όρεξη να αράξεις στην μπαμπού σου την καρέκλα και να διαβάσεις ένα longform που αφορά στον κήπο και το μπάρμπεκιου, τότε εδώ είσαι.