ORIGINALS

Επιτέλους, ένα Σαν Σήμερα που λέει τα πράγματα όπως είναι

Είναι μια βδομάδα τώρα που το Twitter μάς μαθαίνει λίγη ιστορία με γεγονότα και εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας.

Τι γίνεται με τα κλασικά Σαν Σήμερα που είχαμε συνηθίσει; Μυρίζουν ναφθαλίνη, κάνουν τη γνώση να μοιάζει με κάτι μπλούζες που δεν φοράμε και απλά πιάνουν χώρο στην ντουλάπα και η πληροφορία τους έχει ημερομηνία λήξης. Μέχρι να φτάσουμε στην ίδια μέρα του χρόνου που η πληροφορία τους θα έχει ζωή για άλλα δέκα δευτερόλεπτα και πάει λέγοντας.

Αρκετά με την ξαναζεσταμένη Ιστορία κύριοι. Στις 18 Ιανουαρίου, ένας μοναχικός λογαριασμός στου Twitter αποφάσισε να της προσθέσει τις γωνίες που της έλειπαν. Το ότι η Κατερίνα Παπουτσάκη έχει γενέθλια σήμερα (σ.σ. 25/1) είναι μεν ένα σημαίνον ιστορικό γεγονός που οι νέες γενιές οφείλουν να γνωρίζουν και να θυμούνται, αλλά αν δεν αποδοθεί πιο έγκυρα, θα πέσει θύμα της υπερπληροφόρησης και θα χαθεί στο σύννεφο.

“Να αποδοθεί πιο έγκυρα” σημαίνει ακριβώς αυτό:

 

Όπως συμβαίνει με όλα τα accounts που θέλουν να κάνουν πλάκα, υπάρχουν και οι στιγμές των μέτριων αστείων που δεν κατάφεραν να μας σκοτώσουν απ’ το γέλιο, αλλά σιγά, ακόμα και ο Curry αστοχεί σε κάνα τρίποντο για να μην καταλάβουμε ότι είναι εξωγήινος.

Αυτές είναι δέκα πραγματικά καλές στιγμές από την πρώτη εβδομάδα του @sansimera47. Ακολουθήστε τα παιδιά και μάθετε λίγο καλύτερα τον κόσμο στον οποίο φιλοξενείστε:

(spoiler alert, ενίοτε τα απορημένα σχόλια κάτω από τα ποστ είναι πιο αστεία από τα ποστ)

Τα βραβεία Emmy

 

O Oυίνστον Τσώρτσιλ

Η πριγκίπισσα του Μονακό

Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος

Ο Λουντέμης

Ο Σάκης ο υδραυλικός

Ευγενική χορηγία τρίτου

 

O Στόικο Βράνκοβιτς

Και λίγο τένις λόγω επικαιρότητας

 

Ο Αριστοτέλης Χατζηφωτίου