ΑΘΛΗΤΙΚΑ

3 Έλληνες προπονητές κάνουν προβλέψεις για τον τελικό του Champions League

Γιώργος Παράσχος, Νίκος Αναστόπουλος και Μπάμπης Τεννές δίνουν τα προγνωστικά τους για το Τότεναμ-Λίβερπουλ.

Tο ‘Στάδιο Μετροπολιτάνο’ της Μαδρίτης είναι έτοιμο να υποδεχθεί το Σάββατο (1/6) τις δύο φιναλίστ του τελικού του Champions League, Τότεναμ και Λίβερπουλ, σε μια βραδιά που την περιμέναμε εδώ και αρκετούς μήνες. Κυρίως, γιατί ο τελικός αυτής της διοργάνωσης είναι ημέρα γιορτής για όλους εμάς που ακολουθούμε την ίδια -πετυχημένη- συνταγή κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Σπίτι, φίλοι, παραγγελία, μπύρα και κουβέντα για το ματς. Τι καλύτερο;

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο απέναντι σε αυτήν του Γίργκεν Κλόπ. Αλήθεια, ποιος πίστευε όταν ξεκινούσε το φετινό Champions League πως θα βλέπαμε αυτούς τους δύο να διεκδικούν το τρόπαιο; Η φετινή διοργάνωση επιφύλασσε πολλές εκλήξεις, γκολ, ανατροπές και -σχεδόν- κάθε πρόβλεψη που έγινε πήγε στον κουβά.

Η δυσκολία να προβλέψουμε τον νικητή της αποψινής αναμέτρησης, μεγάλη. Ζητήσαμε, λοιπόν, τη βοήθεια των ειδικών. Ήρθαμε σε επικοινωνία με τρεις γνωστούς Έλληνες προπονητές, οι οποίοι μας έδωσαν τα φώτα τους για την ομάδα που θα πανηγυρίσει στο φινάλε της βραδιάς.

Γιώργος Παράσχος

“Κοιτάξτε οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι πολύ δύσκολη. Μιλάμε για έναν τελικό. Και οι δύο ομάδες είναι πάρα πολύ καλές, αλλά αν έπρεπε να δώσω κάπου ένα μικρό προβάδισμα θα το έδινα στη Λίβερπουλ. Έχει μια συνοχή κι ένα τρόπο παιχνιδιού που παίζει όλο τον χρόνο και η επιθετική της γραμμή με τον τρόπο που πρεσάρει και επιτίθεται ασούμε κάνει άριστη δουλειά. Οι παίκτες της ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν από τη στιγμή που θα κλέψουν την μπάλα κι έχουν πάρα πολύ καλά τελειώματα.

Δεν νομίζω ότι το σκορ θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, δύσκολα θα φτάσει το 3-0 και 4-0, αν και οι δύο ομάδες είναι πολύ επιθετικές. Η διαφορά πιστεύω θα είναι λογικά στο 1 ή 2 γκολ υπέρ της Λίβερπουλ”.

Νίκος Αναστόπουλος

“Τι πρόβλεψη να κάνεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Δεν μπορείς να πεις ότι θα το πάρει δηλαδή η Λίβερπουλ επειδή είναι το φαβορί. Από την άλλη πλευρά, η Τότεναμ έκανε τρομερή πορεία μέχρι τώρα και χωρίς μεταγραφές. Είναι το αουτσάιντερ και θα παίζει χωρίς άγχος. Δεν πρόκειται να της πουν και τίποτα αν χάσει. Και οι δύο είναι καθαρά εγγλέζικες ομάδες. Αυτό σημαίνει πως θα δοθεί μεγάλη μάχη στο χώρο του κέντρου, αλλά ξέρουμε πως από εκεί και μπροστά η Λίβερπουλ είναι πολύ γρήγορη και μπορεί με την επιθετική της τριπλέτα να κάνει τη διαφορά.

Ένα πιθανό σκορ είναι το 2-1 υπέρ της Λίβερπουλ. Θα βάλουν και οι δύο τουλάχιστον ένα γκολ”.

Μπάμπης Τεννές

“Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα έχει αρκετά γκολ, όπως είχε και ο τελικός του Europa League πριν λίγες μέρες. Τότεναμ και Λίβερπουλ είναι δύο ομάδες που δεν έχουν φτιαχτεί για να παίζουν άμυνα, αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Η Λίβερπουλ έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει το παιχνίδι, η τριάδα της επίθεσής της είναι εξαιρετική. Η άμυνα της Τότεναμ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να τους κρατήσει.

Αν πρέπει να προβλέψω ένα σκορ θα έλεγα το 3-1 υπέρ της Λίβερπουλ”.

(Φωτογραφίες: Eurokinissi)