AP Images
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έτσι ξαφνικά, μάθαμε τι γράφει ο Μουρίνιο στα χαρτάκια του

Δεν είναι τρολάρισμα (αν και θα μπορούσε). Είναι μια ιστορία βγαλμένη από τις υποσημειώσεις της Premier League.

Κυριακή απογευματάκι. Στην Αθήνα βρέχει, στη Θεσσαλονίκη κάποιος καβαντζώνει στη φόδρα του μπουφάν του ένα ρολό ταμειακής μηχανής για το βράδυ, στο Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ προηγείται 2-1 της Τσέλσι.

Είμαστε περίπου στο ’80, όλα δείχνουν ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο θα νικήσει τον Αντόνιο Κόντε, οι πιο αισιόδοξοι εκτιμούν ότι μ’ αυτήν τη νίκη, η Γιουνάιτεντ κλειδώνει και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Στο 80κάτι, ο Πορτογάλος τεχνικός αποφασίζει να κάνει λίγη ακόμα καθυστέρηση στο ματς και βάζει αλλαγή τον Νταβίντ Μπεϊγί, τον άνθρωπο που εμφανίστηκε στο Ολντ Τράφορντ ως ο επόμενος Σταμ, αλλά κάνει καριέρα ως part time ντελιβεράς.

Κάπως έτσι τον χρησιμοποίησε ο Μουρίνιο και σ’ αυτό το ματς. Τον έβαλε μέσα κατ’ αρχάς για να κάνει καθυστέρηση και για να μεταφέρει ένα μήνυμα στον Νεμάνια Μάτιτς. Ο Μπεϊγί πήρε το χαρτάκι και μόλις του έδωσε την άδεια ο διαιτητής, πήγε σφαίρα στον Μάτιτς και του το παρέδωσε, προσέχοντας και μην πάρει μάτι ο Ουίλιαν που καιροφυλακτούσε εκεί δίπλα.

 

Προφανώς το περιστατικό το έπιασαν οι κάμερες, προφανώς το βιντεάκι έγινε viral και αφορμή για εκατοντάδες memes, αλλά, τελικά, έγινε και αφορμή για μια αποκάλυψη: ο Μάτιτς πόσταρε το χαρτάκι στα social media και έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να δούμε τι μπορεί να γράφει ο Ζοζέ Μουρίνιο στους παίκτες του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Εννοείται ότι δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι:

A post shared by Nemanja Matic (@nemanjamatic) on

Μπράβο στον Μάτιτς, πάντως,  για την ψυχραιμία του. Το πήρε, το διάβασε, δεν έσκασε χαμόγελο, δεν κούνησε ούτε βλέφαρο. Ψαρωτικός.

(Φωτογραφία: AP Photo / Miguel Morenatti)