ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H καρδιά του ελληνικού μπάσκετ χτυπάει (κάθε χρόνο) στη Σύρο

Το LG AegeanBall Festival ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τρίτη χρονιά, με την LG να στηρίζει έμπρακτα τους 'Αθλητές του Αύριο'.

Αν μας ζητούσε κάποιος να απαριθμήσουμε τα τρία πράγματα για τα οποία είναι διάσημη η Σύρος, δίχως πολλή σκέψη, οι απαντήσεις μας θα ήταν, το λουκούμι, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και το μπάσκετ. Ναι, το μπάσκετ. Κι αυτό γιατί χάρη στο LG AegeanBall Festival, το οποίο διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι την τελευταία τριετία στο νησί, το μπάσκετ έχει γίνει θεσμός στη Σύρο.

Φέτος από τις 4 μέχρι και τις 9 Ιουλίου εκατοντάδες θεατές βρέθηκαν στο κυκλαδίτικο νησί, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες του 3ου LG AegeanBall Festival, του οποίου οικοδεσπότης είναι – ποιος άλλος – ο Γιώργος Πρίντεζης.

(Nikola Kalinic, Δημήτρης Μαυροειδής, Γιώργος Πρίντεζης, Γιάννης Αθηναίου, Αλέξης Κυρίτσης, Ανδρέας Χριστοδούλου)

Ο άσος του Ολυμπιακού κάλεσε στο Σύρο πολλούς αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως τον Thomas Heurtel, τον Tornike Shengelia, τον Nicola Kalinic, τον Θοδωρή Παπαλουκά, τον Γιάννη Μπουρούση, την Κατερίνα Χαλικιά και πολλούς ακόμη, οι οποίοι συμμετείχαν στο τουρνουά, διαφήμιση του μπάσκετ. Συνολικά πήραν μέρος στη διοργάνωση 105 ομάδες, με την LG Electronics (LG), ως Χρυσό Χορηγό Ονομασίας, να συμβάλλει τα μέγιστα για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του μεγαλύτερου ανοικτού τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στην Ελλάδα.

(Κώστας Παπανικολάου, Θοδωρής Παπαλουκάς, Thomas Heurtel, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης, Αλέξης Κυρίτσης)

Μια γιορτή του αθλητισμού, χωρίς παράλληλα events και δράσης, όμως, δεν είναι γιορτή και γι’ αυτό η LG φρόντισε, προκειμένου να μην μείνει κανείς παραπονεμένος ούτε δευτερόλεπτο. Στον εντυπωσιακό χώρο δράσης της LG οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να φτιάξουν το δικό τους personalized Graffiti T-shirt ως αναμνηστικό από το τουρνουά, ενώ τα δύο LG Video Walls τα οποία πλαισίωναν τα γήπεδα, έδειχναν τα καλύτερα στιγμιότυπα των αγώνων καθώς και τις μοναδικές ομορφιές του νησιού.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε και το LG Shooting Star Challenge, με τους φιναλίστ να παραδίδουν μαθήματα ευστοχίας στα ‘shoots’ διεκδικώντας δώρο έκπληξη το LG Ultra Wide monitor, ενώ το βράδυ, οι επισκέπτες απόλαυσαν τον μεγάλο τελικό μεταξύ των LG Warriors και των ΟΠΑΠ Crocodiles, όπου χάρισαν μοναδικές μπασκετικές στιγμές, με νικήτρια ομάδα, την ομάδα LG Warriors.

Την απονομή στους νικητές, οι οποίοι έλαβαν ως επιβράβευση για τη νίκη τους την LG SUPER ULTRA HD TV 55 ιντσών, πραγματοποίησε η Corporate & Business Units Marketing Manager της LG Ελλάς, η κα. Τζώρτζια Σταυροπούλου μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη.

Η σπουδαιότερη εμπειρία, ωστόσο, των νεαρών συμμετεχόντων της κατηγορίας ‘LG Αθλητές του Αύριο (U19)’ δεν ήταν ούτε τα παιχνίδια, ούτε τα σουτάκια. Ήταν η συνάντησή τους με τον οικοδεσπότη Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και τον Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ‘LG Αθλητές του Αύριο’ όπου τους μίλησαν για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή και τους έδωσαν συμβουλές για το πώς θα ακολουθήσουν τα όνειρά τους στον αθλητισμό.

Και για να γίνει ακόμη καλύτερο, την επόμενη μέρα, η εμπειρία των ‘LG Αθλητών του Αύριο’ στη Σύρο κορυφώθηκε, με τη συμμετοχή της νικήτριας ομάδας της κατηγορίας σε έναν μικτό αγώνα Mix n’ Match, έχοντας συμπαίκτες τα ινδάλματά τους, Έλληνες και διεθνείς επαγγελματίες μπασκετμπολίστες.

Τι άλλο να ζητήσει ένας νέος που αγαπάει το μπάσκετ για το φετινό του καλοκαίρι;