ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Κάρλες Πουγιόλ σκοτώνει ακόμα

Ένα θανατηφόρο τάκλιν σε ένα άκυρο ματς, ένας Φιλ Νέβιλ λιγότερος.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι σ’ αυτή τη ζωή υπάρχουν δύο ειδών παλαίμαχοι: οι Κάρλες Πουγιόλ και οι Φιλ Νέβιλ. Και οι δύο είναι πρώην αμυντικοί με μεγάλες καριέρες σε μεγάλες ομάδες. Και οι δύο έχουν υπάρξει διεθνείς. Και οι δύο έχουν πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις. Και οι δύο βγήκαν στη σύνταξη ζάμπλουτοι.

Αν κάποιος δεν ήξερε πόσο διαφορετικοί είναι στην πραγματικότητα οι Φιλ Νέβιλ από τους Κάρλες Πουγιόλ, θα τολμούσε ίσως να χρησιμοποιήσει τη φράση ‘βίοι παράλληλοι’ για να τους περιγράψει.

Όσοι ξέρουν και θυμούνται, γνωρίζουν ότι τους Φιλ Νέβιλ και τους Κάρλες Πουγιόλ τους χωρίζει ένα αχανές χάος. Τους χώριζε όσο ήταν ενεργοί και μάχιμοι, τους χωρίζει και τώρα.

Πριν από μερικές ώρες, το χάος αυτό έκανε λίγο τα στραβά μάτια και τους άφησε να βρεθούν ξανά στο ίδιο αγωνιστικό χώρο. Ο πρώην αμυντικός της Γιουνάιτεντ και ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν στην O2 Arena του Λονδίνου, στο πλαίσιο του τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας Star Sixes.

Ο Φιλ Νέβιλ μπήκε στο γήπεδο για να κάνει αυτά που κάνουν οι παλαίμαχοι Φιλ Νέβιλ: πασούλες, πλακίτσα, τρεξιματάκια. Ο Κάρλες Πουγιόλ, πάλι, μπήκε για να κάνει αυτό πάντα έκανε ο Πουγιόλ: να παίξει στο μάξιμουμ της έντασης και στο όριο της αγριότητας. Εν τέλει έκανε αυτό:

Αφού, λοιπόν, ξεκαθαρίστηκαν τα πράγματα για το ποιος κάνει τι σ’ αυτό το γήπεδο, ο Τζέραρντ, ο Όουεν και ο φιλ Νέβιλ φρόντισαν αν μείνουν μακριά απ’ τον Πουγιόλ στο υπόλοιπο ματς και η Ισπανία νίκησε 4-1.

Μετά το ματς, πάντως, οι Φιλ Νέβιλ επιβεβαίωσαν ότι είναι καλά παιδιά και ψυχούλες:

(Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Natacha Pisarenko)