AP IMAGES
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ντελ Μπόσκε ξύρισε το μουστάκι, τίποτα δεν κρατάει για πάντα

40 χρόνια μετά, συνειδητοποιήσαμε ότι ο έμπειρος προπονητής είχε και πάνω χείλος.

Νοέμβριος, ο μήνας που πολλοί άνδρες επιλέγουν να αφήσουν μουστάκι, στα πλαίσια του παγκόσμιου κινήματος ‘Movember’ που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα υγείας όπως ο καρκίνος του προστάτη και των όρχεων αλλά και σε αυτά της ψυχικής υγείας.

Κι εκεί που όλοι πάνε και αφήνουν μουστάκι, ένας μύθος της προπονητικής, ο μεγάλος Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (κάτοχος 2 Champions League, ενός Μουντιάλ κι ενός Euro για να μην ξεχνιόμαστε), έρχεται να κάνει τη διαφορά, αποχαιρετώντας έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια, ένα εκ των πιο εμβληματικών μυστακίων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Για να καταλάβεις, το συγκεκριμένο μουστάκι χρονολογείται από το 1974, όταν ο Βιθέντε αγωνιζόταν ακόμα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μαύρο, σταδιακά ωστόσο απέκτησε το γκρίζο χρώμα με το οποίο το μάθαμε, πάντα στο πλευρό του Ισπανού προπονητή. Όλα αυτά μέχρι την πρόσφατη εμφάνιση του πρώην κόουτς σε εκδήλωση, με το κενό κάτω από τη μύτη του να είναι κάτι παραπάνω από εμφανές.

Η εικόνα του Ντελ Μπόσκε δίχως τον πιστό τριχωτό φίλο του, είναι σίγουρα παράξενη, ενώ το γεγονός πως το ξύρισε τώρα που δεν βρίσκεται σε κάποιον πάγκο, σίγουρα μας βάζει σε υποψίες. Μήπως ήταν αυτό που έκανε τελικά τη δουλειά τόσα χρόνια;

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Vlatko Perkovski