ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι 11 σημαντικότερες στιγμές στην ποδοσφαιρική καριέρα του Χούτου

Οι λόγοι για τους οποίους γνωρίζαμε έναν από τους διάσημους του Survivor πριν βρεθεί στον Άγιο Δομίνικο.

Σ’ ένα από τα πρώτα επεισόδια του Survivor, έγινε ο εξής διάλογος μεταξύ του παρουσιαστή του reality, Σάκη Τανιμανίδη και του Λάμπρου Χούτου, παίκτη της ομάδας των διάσημων.

Τανιμανίδης: Λάμπρο, είσαι ο δεύτερος υποψήφιος για την πρώτη μας εβδομάδα (…) Πώς νιώθεις;

Χούτος: Μια χαρά.

Τανιμανίδης: Αν μείνεις στο Survivor θα αλλάξεις κάτι στην στρατηγική ή τη συμπεριφορά σου δεδομένης της σημερινής ψηφοφορίας;

Χούτος: Όχι. Γιατί είμαι ο εαυτός μου.

Τανιμανίδης: Που είναι;

Χούτος: Ο Λάμπρος.

Τανιμανίδης: Σ΄ευχαριστώ πολύ.

Αν στον παραπάνω διάλογο προσθέσουμε αυτή την ντρίμπλα στο μισθοφόρο:

και τους πρόσφατους καβγάδες του με την Ειρήνη, έχουμε φτιάξει το Top-3 των σημαντικότερων στιγμών στην καριέρα του Λάμπρου Χούτου ως έμβιο ον, αφού η δυναμική του Survivor είναι τόσο μεγάλη που το παρελθόν του ως ποδοσφαιριστής έχει ξεχαστεί εντελώς. Ή σχεδόν, αφού έχει μείνει το ‘Λάμπρος Χούτος οέ οέ οέ’ που τραγουδούν οι συμπαίκτες του κάθε φορά που κερδίζει σε κάποια δοκιμασία, για να συνδέει τη ζωή του Λάμπρου π.S. με την μ.S., όπου S=Survivor. Αφήνοντας για λίγο στην άκρη την μ.S ζωή του Χούτου, προσπαθήσαμε να θυμηθούμε τις σημαντικότερες του στιγμές ως ποδοσφαιριστής και αθλητής εν γένει.

1) Ο τσακωμός του μπαμπά Χούτου με τον Βαρδινογιάννη

Το 1992 ο Παναθηναϊκός ανακάλυψε τον Λάμπρο στον Αστέρα Πολυγώνου και με συνοπτικές διαδικασίες τον έφερε στις ακαδημίες της Παιανίας, όπου μαζί με τον μετέπειτα φίλο του Γιώργο Καραγκούνη, άρχισαν να βγάζουν μάτια από μικρή ηλικία. Στα 15 του και ενώ φαινόταν πως θα είχε ένα λαμπρό μέλλον με το τριφύλλι στο στήθος, ο μπαμπάς Χούτος ήρθε σε σύγκρουση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, αφού ζήτησε επαγγελματικό συμβόλαιο για τον γιο του. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θεώρησε ότι ο Χούτος παραήταν μικρός για συμβόλαιο και ο πατέρας Χούτος πήγε τον Λάμπρο στην Ιταλία, όπου σε ηλικία 15,5 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Ρόμα.

2) Το φιλικό με τον Ολυμπιακό που τον επανέφερε στην Ελλάδα

Τον Αύγουστο του 1999 ο Ολυμπιακός δίνει ένα φιλικό αγώνα με την Ρόμα, στον οποίο οι Ιταλοί συντρίβουν τους Πειραιώτες με 6-1. Το 4-1 (στο 1:04 του video) το πέτυχε ο Χούτος. Το παραπάνω φιλικό σε συνδυασμό με τις μαγικές εμφανίσεις του Χούτου με την Εθνική Ελπίδων με τη φανέλα της οποίας στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2000, πέτυχε 15 γκολ σε 12 αγώνες, έβαλαν τον Χούτο στο μάτι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Ο Σωκράτης Κόκκάλης έβαλε το χέρι στην τσέπη, έβγαλε 3.000.000 ευρώ και ο Χούτος πήγε στον Πειραιά μέχρι το 2004.

3) Το εξώφυλλο στο FIFA 2002

Ο Λάμπρος Χούτος έγινε εξώφυλλο στην ελληνική έκδοση του παιχνιδιού στην οποία τις περιγραφές έκανε ο Μανώλης Μαυρομάτης. Μυθικό.

4) Η σύγκριση που έκανε ο μπαμπάς Χούτος ανάμεσα σε Λάμπρο και Αλεξανδρή

Λίγο οι συνεχείς τραυματισμοί, λίγο ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του και λίγο οι παρεμβάσεις του πατέρα του, δεν επέτρεψαν στον Λάμπρο να κάνει την ανάλογη του ταλέντου του καριέρα στον Ολυμπιακό. Από τις παρεμβάσεις του πατέρα του, γενικότερα στην καριέρα του, ξεχωρίζει η ατάκα που έχει πει για τον Αλεξανδρή, όταν ο Αλέκος έπαιζε στη βασική ενδεκάδα των ερυθρολεύκων, αντί του Λάμπρου: ”Ο Λάμπρος είναι Πόρσε, ενώ ο Αλεξανδρής… φιατάκι”.

5) Η ατάκα στον Γιάννη Μαντζουράκη

Το φθινόπωρο του 2000, σ’ έναν αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια για τους ομίλους του Champions League, ο τότε προπονητής των ερυθρόλευκων, Γιάννης Μαντζουράκης, έκανε αλλαγή τον Λάμπρο Χούτο με αποτέλεσμα να τον εκνευρίσει. Έναν εκνευρισμό που δεν κράτησε για τον εαυτό του, αφού σε μια προπόνηση λίγες μέρες αργότερα στο Ρέντη, όταν ο Μαντζουράκης τον πλησίασε για να του κάνει παρατηρήσεις, ο Χούτος του απάντησε: “Κάνε πιο πέρα, βρωμάνε τα χνώτα σου!”

6) Το γκολ του κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τον Οκτώβρη του 2002 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Γιουνάιτεντ στη Ριζούπολη, στα πλαίσια των αγώνων των ομίλων του Champions League. Με το σκορ στο 0-2, ο Γιάννης Κόλλιας, τότε προπονητής των ερυθρολεύκων, πέρασε στον αγώνα τον Λάμπρο Χούτο, ο οποίος έκανε το 1-2 (στο 1:18 του video).

7)  Το γκολ του στη Ρεάλ Μαδρίτης με τη φανέλα της Ίντερ

Από το 2004 και τη φυγή του από τον Ολυμπιακό μέχρι το 2007, ο Χούτος ανήκε στην Ίντερ. Μπορεί να μην κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα της ομάδας του Μιλάνου, ωστόσο έκανε το τελικό 2-2 σε ένα φιλικό παλαιμάχων μεταξύ των Real Madrid Legends και των Inter Forever.

8) Τα ‘μεταγραφικά’ ρεκόρ του

Σύμφωνα με τη wikipedia ο Χούτος είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε 4 ομάδες της Serie A (Ρόμα, Ίντερ, Αταλάντα, Ρετζίνα) και ένας από τους μόλις πέντε διεθνείς που αγωνίστηκαν με 6 ή περισσότερους συλλόγους εκτός Ελλάδας (Γκέκας 9, Χαριστέας 8, Κωνσταντόπουλος 7, Τζιόλης 6).

9) Το πέρασμα του από τον Πανιώνιο

Στη Νέα Σμύρνη συνέβησαν δύο αξιοσημείωτα πράγματα με τον Λάμπρο Χούτο. Πρώτον, κατάφερε να βάλει 10 γκολ σε 14 αγώνες από τον Δεκέμβριο του 2007, όταν πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο, μέχρι το τέλος στη σεζόν 2007-08 και δεύτερον αποτέλεσε κομμάτι μίας από τις σπουδαιότερες τριπλέτες του Πανιωνίου των τελευταίων δεκαετιών. Αυτής παρέα με τον Αλβάρο Ρεκόμπα και τον Φαμπιάν Εστογιανόφ.

10) Η επίθεση του Πανιωνίου με τον Χούτο ξερνούσε φωτιές

Τον Φλεβάρη του 2008 η ΑΕΚ του Σέρα Λορέντζο Φερέρ υποδέχτηκε τον Πανιώνιο του Έβαντ Λίνεν, ο οποίος είχε στη σύνθεσή του, τον Λάμπρο Χούτο. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 0-3 και έφυγε με το τελικό 2-3 από το ΟΑΚΑ με 2 γκολ του Χούτου. Αξίζει να εστιάσετε στο 00:16 του παραπάνω video, όπου ο Χούτος και η γενικότερη επιθετική δραστηριότητα του Πανιωνίου κάνουν τον εκφωνητή του αγώνα να πει πως η επίθεση των κυανέρυθρων ξερνάει φωτιές.

11) Η μεταπήδηση από το ποδόσφαιρο στο kickboxing

Μπορεί ν’ άφησε το ποδόσφαιρο στα 31 του, αλλά δεν εγκατέλειψε συνολικά τον αθλητισμό. Προς έκπληξη όλων, στράφηκε προς το kickboxing και άρχισε να κατεβαίνει σε τουρνουά. Στον τελικό, μάλιστα, ενός από αυτά αντιμετώπισε τον Μαρσέλο Ζε Μαρία, πρώην συμπαίκτη του στην Ίντερ.

Bonus: Ο Λάμπρος και τα παιδιά

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε: ‘Λάμπρος Χούτος οέ οέ οέ’!