Πόσο καλά ξέρεις τις 'μικρές' εθνικές μπάσκετ;

Από τον Γιαννάκη και τον Ρεντζιά μέχρι τον Σλούκα και τον Κόνιαρη, τεστάρουμε τις γνώσεις σου πάνω στα χρυσά παιδιά του ελληνικού μπάσκετ.
SHARES

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της  Ελλάδας, όπως μάθαμε τα τελευταία χρόνια της κρίσης, είναι πως δεν παράγει δικά της προϊόντα, ώστε να μπορέσει να στηριχθεί στις δυνάμεις της και να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στην πολύπαθη οικονομία (το είπα καλά το ποίημα;).

Μπορεί να μην σκαμπάζω πολλά από τα οικονομικά, όμως με τρομερή ευκολία είμαι σε θέση να βρω έναν τομέα στον οποίο η ελληνική παραγωγή όχι μόνο είναι ανεξάντλητη, αλλά βγάζει και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Μιλάω φυσικά για το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια, δεν σταματάει να παράγει σπουδαία ταλέντα, τα οποία αφού σαρώσουν τα μετάλλια στις ηλικίες τους, συνεχίζουν για να εξελιχθούν στους καλύτερους μπασκετομπολίστες της ηπείρου μας.

Από τον Γιαννάκη, τον Οικονόμου, τον Ρεντζιά και τον Κακιούζη, μέχρι τον Παππά, τον Παπανικολάου και σε λίγα χρόνια ελπίζουμε και τους Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλο, τα λαμπρά παραδείγματα είναι αμέτρητα.

Η πορτοκαλί μπάλα έχει βρει τον τρόπο να δημιουργεί διαρκώς νέους πρωταγωνιστές, οι οποίοι κρατάνε το άθλημα ψηλά. Κάθε καλοκαίρι, τα τρομερά παιδιά κατακτάνε και μερικά μετάλλια, έτσι για να μαθαίνουν από νωρίς τα μυστικά του πρωταθλητισμού.

Τελευταίο παράδειγμα, η γενιά των Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλου, Λούντζη και των υπόλοιπων παιδιών τα οποία πριν από μερικές ημέρες κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Εσύ, πόσο στενά παρακολουθείς τα κατορθώματα των 'μικρών' εθνικών όλα αυτά τα χρόνια;

Κεντρική φωτογραφία: Hellenic Basketball Twitter Account

Share
 

24Media Network

Οι έξι των 90.000.000 €!

Ο Ολυμπιακός παραδοσιακά πουλάει με μεγάλη υπεραξία και το Sport24.gr παρουσιάζει / αναλύει 5+1 υποθέσεις παικτών του: την σχέση χρηματιστηριακής - πραγματικής αξίας, πόσο κοστολογούνται και τις ομάδες που έχουν ήδη ενδιαφερθεί.

Πρόταση 1,4 εκατ. ευρώ για Μπεργκ

To 24o Eυαγγέλιο αποκαλύπτει την προσφορά Μπιγκφοράτης ομάδας στον Μάρκους Μπέργκ. Πού υπάρχει διαφορά καθώς και τις 3 ανταγωνίστριες του Ολυμπιακού για Ραβανέλι.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
PROMO
Social Man