AP Photo
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χάος και χασμωδία: Τι ακούει ένας διαιτητής όταν του μιλάει ο VAR

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα ενός διαιτητή και των βοηθών του.

Το Μουντιάλ της Ρωσίας έβαλε για τα καλά το VAR στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η εικόνα των διαιτητών που στριμώχνονται σε ένα δωματιάκι περικυκλωμένοι από οθόνες έγινε viral και οι αποφάσεις τους έγιναν θέμα συζήτησης, αλλά η απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να εισαγάγει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στο άθλημα είναιι ειλημμένη και ανεπίστρεπτη.

Αυτές τις μέρες, μάλιστα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (η  UEFA), ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την εισαγωγή του VAR στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ενώ εκκρεμεί ακόμη η άφιξή του στο Euro 2020 αλλά και στο Europa League από τη μεθεπόμενη σεζόν. Με αφορμή λοιπόν τη ραγδαία εξάπλωση του VAR και την επικείμενη κυριαρχία του, ξανάρθε στην επιφάνεια ένα ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει με τον πιο ζαλιστικό και εκκωφαντικό τρόπο τι σημαίνει η χρήση του VAR για τους διαιτητές που βρίσκονται εντός του γηπέδου.

Βρισκόμαστε στην Αγγλία, στο Γουέμπλει και παρακολουθούμε τον τελευταίο τελικό του FA Cup, μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο διαιτητής που διευθύνει το ματς είναι ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων, Μάικλ Όλιβερ και αυτό που ακούγεται είναι η ενδοσυνεννόησή με τους βοηθούς του και με τον VAR. Το χάος και η παράνοια θα φτάσει στα αυτιά σου μέσω της εκπομπής του NBC ίσως σε κάνει να δεις με λίγο πιο συμπονετικό μάτι τον ρέφερι του αγώνα αλλά και τους ρέφερι όλου του κόσμου. Δυνάμωσε την ένταση ή βάλε ακουστικά και βουρ για VAR.

(Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/David Vincent)