Ποιος έπαιξε με τα κονδυλώματα και δεν βγήκε χαμένος;

Το μεγαλύτερο ποσοτικά και ποιοτικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα είναι εκεί έξω. Εσύ δεν έχεις παρά να μάθεις πώς να προστατευθείς.
SHARES

Το κρεβάτι είναι το μέρος όπου κάθε άνδρας νιώθει βασιλιάς. Άτρωτος και παντοδύναμος. Και πάνω στην ερωτική έξαψη αδιαφορεί για όσα έχει μάθει τόσα χρόνια για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η ημιμάθεια στη χώρα μας είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Σαν να μην θέλουμε να χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας. Λες και αν κλείσουμε τα αυτιά μας θα είμαστε καλά.

Η μόνη λύση σε όλα αυτά είναι η προφύλαξη και η γνώση. Όχι, δεν θα μετατρέψουμε το σεξ ούτε σε νοσοκομειακή τελετουργία ούτε θα του αφαιρέσουμε ποτέ τον αυθορμητισμό και τη μαγεία του. Οφείλουμε όμως να κάνουμε βίωμά μας εκείνα που θα μας κρατούν ασφαλείς. Και να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν μας χτυπήσει την πόρτα.

Τα δερματικά κονδυλώματα είναι σε έξαρση. Ειδικά στο νέο, σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό.

 

Πρόκειται για το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα της εποχής μας, το οποίο υπολογίζεται ότι θα προσβάλει ένα στα δύο άτομα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Δεν το λες και πολύ θετικό το 50%. Οπότε με αυτές τις πιθανότητες οφείλεις να μάθεις λίγα πράγματα παραπάνω.

Ας ξεκινήσουμε από τα καλά νέα. Δεν πρόκειται να νοσήσουν όλοι όσοι θα προσβληθούν από τον ιό, καθώς ενδέχεται να υπερτερήσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Δεν ξέρω αν πρόσεξες το "ενδέχεται".

 

Τα στοιχεία από την Ελλάδα δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων, όπως φαίνεται στο infographic που ακολουθεί στο τέλος του κειμένου.

Οι αναζητήσεις των ελλήνων χρηστών στο Google, για τη νόσο, αυξάνονται κάθε χρόνο, και όπως μας εξηγεί ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, τα περιστατικά ασθενών με δερματικά κονδυλώματα που επισκέπτονται τα δερματολογικά ιατρεία, αυξάνονται καθημερινά, κυρίως λόγω της άγνοιας των ασθενών, ότι το προφυλακτικό δεν αρκεί για την πλήρη προστασία από τα κονδυλώματα.

Ναι, αυτό το προφυλακτικό που θεωρείς πανάκεια και ότι αρκεί να το φοράς για να γλιτώσεις από όλα τα προβλήματα στη ζωή σου. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι όταν μιλάμε για δερματικά κονδυλώματα.

 

Το προφυλακτικό καλύπτει μεν τη γεννητική περιοχή, ωστόσο τα κονδυλώματα έχουν την ικανότητα να μεταδίδονται στις ακάλυπτες περιοχές, όπως στη βάση του πέους και γύρω από το αιδοίο. Γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να μπορούμε να εντοπίσουμε τα κονδυλώματα με γυμνό μάτι ή μέσω της ψηλάφησης του ερωτικού μας συντρόφου.  Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο, καθώς τα κονδυλώματα «καμουφλάρονται» είτε κάτω από το τριχωτό της περιοχής, είτε παίρνοντας την μορφή σπίλων (ελιών).

Δες προσεκτικά το παρακάτω infographic, έχει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις για τα κονδυλώματα. Στη συνέχεια, επισκέψου το stopkondylomata.com για να μάθεις το πώς μπορείς να τα εντοπίζεις με γυμνό μάτι, και τι θα πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που προσβληθείς.

Δες την εικόνα σε μεγάλη ανάλυση

Share
 

24Media Network

Piece of cake

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που πέρασε άνετα από το Αγρίνιο και πλέον αφοσιώνεται στον… τελικό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Η ορμή τού έδωσε τη νίκη

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το αγχωτικό... τρίποντο του ΠΑΟΚ, την κοινή παρουσία Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο στην 11αδα και τον εκπληκτικό Κάρλος Άμπαντ.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO