SEX

10 πράγματα που μπορεί να σημαίνει μία χυλόπιτα

Εκτός του ότι δεν της αρέσεις.

Ας μιλήσουμε λίγο για εκείνο το κορίτσι που _. Σιωπή. Μερικοί μορφασμοί και κουνήματα χεριών που μοιάζουν να προσπαθούν να λύσουν κάτι και πάλι, απόλυτη σιωπή.

Η αλήθεια είναι ότι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα σε αυτόν τον κόσμο είναι το να μιλήσεις για το κορίτσι που δεν σε θέλησε ή δεν σε άφησε να κάνεις το επόμενο βήμα που θα σας ενώσει τα χείλη ρομαντικά σε μία ακροθαλασσιά ή ένα σουβλατζίδικο. Αφενός γιατί μέσα σου ο όποιος εγωισμός διαθέτεις σε τρώει κάθε φορά που ακούς το όνομά της και αφετέρου γιατί ακριβώς για τον προαναφερθέν λόγο, δεν έχεις καμία μα καμία όρεξη να το βάλεις στο στόμα σου (το όνομά της).

Ωστόσο, υπάρχουν και στιγμές που θα χρειαστεί ή θα τύχει να μιλήσεις για αυτήν. Και αυτές οι στιγμές είναι λίγο πιο δραματικές από φωσκολική σκηνή σε ζώνη της prime time. Τέλος πάντων όμως. Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να βρούμε το πώς θα αποκαλείς το κορίτσι που σου έριξε χυλόπιτα (άουτς, η αλήθεια είναι ότι μέχρι εδώ έτριξαν τα πατώματα). Σήμερα είμαστε εδώ για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και ναι, ίσως να σου χρυσώσουμε και λίγο το χάπι. Αλλά με την καλή έννοια.

Γιατί όσο και αν δεν το πιστεύεις, υπάρχουν φορές που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Σίγουρα αυτό δεν το διαβάζεις πρώτη φορά εδώ ωστόσο, είναι ένα από τα κλισέ που στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζουν γάντι. Γιατί ναι, μπορεί να σου είπε ‘όχι’, ναι μπορεί να σε άφησε μόνος σου και να άρχισε να τρέχει στη μέση της νύχτας, και ναι μπορεί να εξαφανίστηκε αμέσως μόλις της είπες πώς νιώθεις γι αυτήν. Όμως ξέρεις κάτι; Το ‘εντάξει, δεν της αρέσω‘ μπορεί να είναι ένας λόγος. Αλλά δεν είναι ο μοναδικός.

Υπάρχουν και άλλοι. Και είναι πολλοί. Και ακολουθούν. Πριν τους δούμε να κρούσω κάπου εδώ έναν κώδωνα του κινδύνου: Το ότι μπορεί να ισχύει κάτι από τα παρακάτω ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να της στείλεις μήνυμα, να την πάρεις τηλέφωνο, να της κάνεις poke, να πας κάτω από το σπίτι της με λουλούδια. Όποια και αν ήταν η αιτία, η απόφαση είναι απόφαση. Και η επιλογή, επιλογή.

 

Ναι; Ναι. Πάμε τώρα.

1. Δεν είναι ελεύθερη

Είτε πρακτικά είτε θεωρητικά. Τι εννοώ: Υπάρχουν φορές που μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας κάποιον ή κάποια και να μην είμαστε μαζί του. Όταν συμβαίνει αυτό, ούτε είμαστε ούτε πρέπει να θεωρούμαστε ελεύθεροι προς αποκατάσταση.

Περιττό που το αναφέρω αλλά αν ήξερες ότι ήταν δεσμευμένη και περίμενες κάτι παραπάνω, τότε δεν τον ακούς τον Ηλία Αναστασιάδη και καλά να πάθεις.

2. Σκέφτεται να γυρίσει στον πρώην της

Γιατί προτιμάει να είναι κάπου που ξέρει και τα στραβά και τα καλά. Γιατί ‘κουράστηκε’  να γνωρίζει καινούριο κόσμο. Γιατί θέλει να ‘αράξει’. Γιατί βιάζεται να κάνει οικογένεια και δεν είναι τώρα ώρα για πειραματισμούς.

Η παραπάνω παράγραφος είναι μόνο μερικές από τις δικαιολογίες που θα ακούσεις από μία κοπέλα (ή έναν άντρα) που σκέφτεται να επιστρέψει σε κάτι παλιό. Μέγα λάθος πες της χαιρετίσματα από μένα.

3. Σε θέλει μία φίλη της

Αυτό, αχ, αυτό το δράμα που της δένει τα χέρια πιο καλά από ό,τι θα της τα έδενε ο Γιούρι Γκέλερ για να μην κουνιέται την ώρα που της κόβει το κορμί σε κομμάτια.

Μεταξύ μας, αν είναι πραγματική φίλη, δεν θα κάνει τίποτα. Όσο και αν σε θέλει. Και σταμάτα να ξεροβήχεις με την γυναικεία φιλία. Υπάρχει και παραϋπάρχει και είναι δυνατή.

4. Έχει ήδη απορρίψει την πρόταση ενός φίλου σου

Και νιώθει άβολα, άβολα, άβολα.

5. Έχει κάνει κάτι με έναν φίλο σου

(Ελπίζω αυτό να μην το ήξερες)

6. Είναι πρώην ενός φίλου σου

Χμ, δεν ξέρω τι να σχολιάσω εδώ. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Ωστόσο, κάπως ουτοπικό το να περιμένεις να σου πει ναι. Έτσι, αβίαστα.

7. Κάνει κάτι με έναν φίλο σου

 

8. Σε έβλεπε φιλικά

Και της χάλασες το όνειρο. Και όχι, δεν κάνω καθόλου πλάκα. Όταν έναν άνθρωπο τον έχεις στη ζωή σου κάπως και εκείνος σου το ανατρέπει εν μία νυκτί τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην ξέρεις καν αν σου αρέσει ή όχι και ακόμη μεγαλύτερη να θυμώσεις μαζί του που τόσον καιρό σε έβλεπε αλλιώς και δεν έλεγε τίποτα.

9. Είσαι πολύ μικρότερος ή πολύ μεγαλύτερος της

 

Την διαφορά ηλικίας δεν την παλεύουμε όλοι. Εδώ εν τέλει, δεν την πάλεψε η Ντέμι Μουρ.

10. ‘Δεν έχεις το πακέτο’

Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η φράση: Ότι δεν έχεις μία δουλειά (καλή ή μη), ότι παραείσαι ανώριμος για τα γούστα της, ότι παραείσαι ώριμος για τα γούστα της και πάει λέγοντας.

Κοινώς, μπορεί να της αρέσεις εμφανισιακά ή σεξουαλικά αλλά μόνο αυτό, δεν της αρκεί για να σου πει το ‘ναι’.