Η σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών

Η πιο ολοκληρωμένη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες καταρρίπτουν τα... σεξουαλικά ταμπού
SHARES
Το 1943 το ποσοστό των νεαρών γυναικών που ενέκριναν το προγαμιαίο σεξ ήταν μόλις 12% ενώ το 1999 είχε αυξηθεί στο 73%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν 40% και έφτασε στο 79%. Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα, το ποσοστό των γυναικών που δηλώνουν "σεξουαλικά ενεργές" αυξήθηκε από το 13% στο 47%. Η ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες έχουν την πρώτη τους ερωτική επαφή μειώθηκε σημαντικά, από τα 19 στα 15 έτη.Οι ερευνητές συγκέντρωσαν 530 μελέτες που έγιναν από το 1943 μέχρι το 1999 στις ΗΠΑ και στον Καναδά με τη συμμετοχή 269.649 ατόμων ηλικίας από 12 έως 27 ετών. "Απ' όσο γνωρίζω, είναι η πιο πλήρης μελέτη γύρω από την αλλαγή της σεξουαλικής συμπεριφοράς που έχει γίνει ποτέ", δήλωσε η καθηγήτρια ψυχολογίας Ζαν Τουέντζι. "Η αλλαγή στις απόψεις των γυναικών όσων αφορά τις προγαμιαίες σχέσεις ήταν τεράστια", πρόσθεσε.Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο στοματικός έρωτας έχει γίνει πιο αποδεκτός. "Οι προηγούμενες γενιές τον θεωρούσαν αποκρουστικό. Σήμερα, οι νέοι πιστεύουν ότι είναι ένας άλλος τρόπος ερωτικής επαφής. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αντίληψης για το σεξ που απομακρύνεται από το γάμο και την αναπαραγωγή και κλίνει προς την ευχαρίστηση", τόνισε η καθηγήτρια.Να σημειωθεί πάντως ότι οι νέοι σήμερα έχουν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους, κάτι που αποδίδεται στο φόβο για την ασθένεια του AIDS.
Share
 

24Media Network

ΠΑΟΚΑΡΑ είσαι τρέλα

Ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος για πέμπτο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη πανίσχυρη Μπενφίκα και με το 1-1 που απέσπασε ανάγκασε τους Πορτογάλους να έρθουν να διεκδικήσουν τη πρόκριση μέσα στην "καυτή" Τούμπα. (VIDEOS)

"Χρυσό" γκολ του Ουάρντα

Ο Αμρ Ουάρντα νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στο 76' και ισοφάρισε (1-1) για τον ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας ματς με τη Μπενφίκα για τα playoffs του Champions League. (VIDEO)

 
PROMO
Social Man