Το σεξ φάρμακο στο κρυολόγημα

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι βρέθηκε το φάρμακο ενάντια στην κοινή γρίπη και δεν είναι άλλο από το... σεξ!
SHARES
Το σεξ μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το κρυολόγημα και την γρίπη -όχι πάντα φυσικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις.Ψυχολόγοι από την Πενσιλβάνια των Η.Π.Α. έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ μία, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα βοηθούν στην ενδυνάμωση του οργανισμού με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο επιρρεπείς στη γρίπη.Οι επιστήμονες της έρευνας εξέτασαν πόσο δυνατό είναι το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μετρώντας τα επίπεδα ενός αντιγόνου (IgA) που βρίσκεται στο σάλιο. Το αντιγόνο αυτό είναι το πρώτο που μας βοηθάει να "πολεμήσουμε" ενάντια στα κρυολογήματα.Ζήτησαν από 111 άτομα, ηλικίας 16-23, να πουν πόσο συχνά έκαναν σεξ τον περασμένο μήνα και συγχρόνως μέτρησαν τα επίπεδα του αντιγόνου IgA. Τα αποτέλεσμα έδειξαν ότι εκείνοι που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είχαν μια μικρή άυξηση στα επίπεδα του IgA σε σχέση με εκείνους που απείχαν εντελώς.Πιο αναλυτικά, εκείνοι που έρχονταν σε επαφή μια με δύο φορές την εβδομάδα, είχαν μια αύξηση της τάξης του 30%. Όμως, εκείνοι που έκαναν πολύ συχνά σεξ, δηλαδή τρεις και παραπάνω φορές, είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα από όλους -ακόμα και από εκείνους που δεν έκαναν καθόλου σεξ!Ο δόκτωρ Κλίφορντ Λόουελ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια σχολιάζει: "Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι ενδέχεται να έρχονται αντιμέτωποι με περισσότερους ιούς από εκείνους που δεν είναι ενεργοί. Το ανοσοποιητικό σύστημα απαντάει σε αυτές τις "απειλές" με το να παράγει και να απελευθερώνει περισσότερο αντιγόνο IgA."Οι λόγοι για τους οποίους δεν παρουσίασαν ανάλογη αύξηση εκείνοι που έκαναν ιδιαίτερα συχνά σεξ παραμένουν άγνωστοι. Οι επιστήμονες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως αυτό συμβαίνει λόγω του άγχους που μπορεί να τους προκαλεί αυτή η έντονη σχέση και το άγχος μειώνει τα επίπεδα του IgA.Πηγή: BBC, Science Today
Share
 

24Media Network

VAR, όλη η αλήθεια: Τέρμα στα fake news

Τι ισχύει με την γραμμή του οφσάιντ και πότε θα μπει στο ελληνικό πρωτάθλημα; Γιατί δεν χρησιμοποιείται αυτή της NOVA; Ισχύει ότι έχουμε τη "φθηνή" έκδοση του VAR; Πόσο κοστίζει σε κάθε αγώνα της Super League; Οι διαιτητές όντως δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά για τη χρήση του; Το Sport24.gr έχει όλες τις απαντήσεις για το σύστημα που συζητείται όσο τίποτα άλλο στη χώρα μας.

 

Print

Οι αγαπημένοι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Από τον Σέρλοκ Χολμς στη Νάνσι Ντρου και από τον Ηρακλή Πουαρό στον Φίλιπ Μάρλοου, οι χαρακτήρες των αστυνομικών βιβλίων έχουν γράψει τη δική τους ιστορία όχι μόνο στη λογοτεχνία, αλλά και στο σινεμά και την τηλεόραση.

POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO