Το σεξ φάρμακο στο κρυολόγημα

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι βρέθηκε το φάρμακο ενάντια στην κοινή γρίπη και δεν είναι άλλο από το... σεξ!
SHARES
Το σεξ μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το κρυολόγημα και την γρίπη -όχι πάντα φυσικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις.Ψυχολόγοι από την Πενσιλβάνια των Η.Π.Α. έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ μία, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα βοηθούν στην ενδυνάμωση του οργανισμού με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο επιρρεπείς στη γρίπη.Οι επιστήμονες της έρευνας εξέτασαν πόσο δυνατό είναι το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μετρώντας τα επίπεδα ενός αντιγόνου (IgA) που βρίσκεται στο σάλιο. Το αντιγόνο αυτό είναι το πρώτο που μας βοηθάει να "πολεμήσουμε" ενάντια στα κρυολογήματα.Ζήτησαν από 111 άτομα, ηλικίας 16-23, να πουν πόσο συχνά έκαναν σεξ τον περασμένο μήνα και συγχρόνως μέτρησαν τα επίπεδα του αντιγόνου IgA. Τα αποτέλεσμα έδειξαν ότι εκείνοι που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είχαν μια μικρή άυξηση στα επίπεδα του IgA σε σχέση με εκείνους που απείχαν εντελώς.Πιο αναλυτικά, εκείνοι που έρχονταν σε επαφή μια με δύο φορές την εβδομάδα, είχαν μια αύξηση της τάξης του 30%. Όμως, εκείνοι που έκαναν πολύ συχνά σεξ, δηλαδή τρεις και παραπάνω φορές, είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα από όλους -ακόμα και από εκείνους που δεν έκαναν καθόλου σεξ!Ο δόκτωρ Κλίφορντ Λόουελ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια σχολιάζει: "Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι ενδέχεται να έρχονται αντιμέτωποι με περισσότερους ιούς από εκείνους που δεν είναι ενεργοί. Το ανοσοποιητικό σύστημα απαντάει σε αυτές τις "απειλές" με το να παράγει και να απελευθερώνει περισσότερο αντιγόνο IgA."Οι λόγοι για τους οποίους δεν παρουσίασαν ανάλογη αύξηση εκείνοι που έκαναν ιδιαίτερα συχνά σεξ παραμένουν άγνωστοι. Οι επιστήμονες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως αυτό συμβαίνει λόγω του άγχους που μπορεί να τους προκαλεί αυτή η έντονη σχέση και το άγχος μειώνει τα επίπεδα του IgA.Πηγή: BBC, Science Today
Share
 

24Media Network

Τέλος Καρντόσο-Λύμπε

Με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, οι Μιγκέλ Καρντόσο και Νίκος Λυμπερόπουλος αποτελούν παρελθόν από τη θέση του προπονητή και του Τεχνικού Διευθυντή αντίστοιχα.

Και τώρα ο τελικός με τους Σλοβάκους

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ στη πρεμιέρα, που ήρθε με κόπο και αφήνει διδάγματα για το τι δεν πρέπει να κάνει για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

 
equalizer

Quentin, δεν είσαι ηθοποιός!

Τον λατρεύουμε ακόμα κι όταν παραδεχόμαστε ότι δεν είναι καλός σε ένα πράγμα: Στην ηθοποιία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απολαυστικός. Λεπτή η γραμμή. Παραθέτουμε τα πειστήρια.

POP για τις δύσκολες ώρες

Ο δρόμος έχει τη δική του μουσική

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δίνουν ήχο στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Social Man
PROMO