SEX

Αυτό μετράει για κέρατο; 8 ειλικρινείς απαντήσεις

Online φλερτ, μεθυσμένα φιλιά, χοροί σε στριπτιτζάδικα. Τώρα, ξέρεις.

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις απιστίας, που όσα “δεν είναι αυτό που νομίζεις” κι αν τις συνοδεύσουν, θα είναι πιο ξεκάθαρες κι από τον ουρανό του Αυγούστου.

Υπάρχουν όμως και κάποια ‘αμαρτήματα’ που ανήκουν σε μια γκρίζα ζώνη που δεν λογίζεται ακριβώς σαν ‘κέρατο’, όμως είναι αρκετά για να τινάξουν μια σχέση στον αέρα. Μετράνε όμως σαν απιστία; Είναι επαρκείς λόγοι για χωρισμό; Είναι τελικά αυτό που νομίζεις; Ψυχραιμία. Ας πάρουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, για να ξέρεις τι στάση να κρατήσεις, σε όποια πλευρά της διαμάχης κι αν βρεθείς.

Η εργασιακή σύζυγος

Έλα, δεν μπορεί να μην έχεις κάνει ποτέ τη σχετική πλάκα με μία συνάδελφο που σας συνδέει αμοιβαία συμπάθεια, τόσο μεγάλη ώστε να αποκαλείτε ο ένας τον άλλο εργασιακό σύζυγο. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό: μια αθώα πλάκα. Αν κάτι πρέπει να σου κινήσει την υποψία, δεν είναι ο εργασιακός σύζυγος της κοπέλας σου, αλλά κάποιος που αναφέρει συχνά ή ακόμα χειρότερα, κάνει ό,τι δεν θυμάται.

Το πόρισμα: Δεν είναι απιστία.

Ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι

Ναι, είναι περίεργο. Ναι, δεν θα αισθανθείς ωραία αν η κοπέλα σου παραδεχτεί ότι το έκανε, ούτε θα το παραδεχθείς εσύ με ευκολία αν είσαι ο θύτης. Όμως, αν δεν υπάρξει τίποτα περισσότερο από απλό ύπνο, άντε και καμία ακούσια σωματική επαφή, δεν δικαιολογεί τη δημιουργία δράματος.

Το πόρισμα: Δεν είναι απιστία.

Η παρουσία σε dating app

Ειλικρινά, γιατί να είσαι σε ένα application τύπου Tinder, αν δεν αναζητείς ταίρι; Είναι ανούσιο, αναίτιο και αν ασχολείσαι όντως ενεργά, κάποια στιγμή θα μπεις στον πειρασμό να κάνεις την ‘αμαρτία’ σου.

Το πόρισμα: Απλά και μόνο η παρουσία σ’ ένα app δεν είναι απιστία, αλλά είναι ένας ιδανικός προθάλαμος για τέτοια.

Φιλί με άτομο του ίδιου φύλου

Εδώ υπάρχει ένα σεξιστικό θέμα. Αν το κάνει η κοπέλα σου, ειδικά αν είσαι κι εσύ μπροστά, μέχρι και που θα σου αρέσει. Αν το κάνεις εσύ, έστω και για πλάκα, λογικά θα υπάρξει θέμα. Όλα είναι θέμα κόντεξτ πάντως. Αν συμβεί μία φορά, είναι αθώο. Αν επαναλαμβάνεται, κάτι παίζει.

Το πόρισμα: Είναι απιστία, εκτός κι αν συμβεί για πλάκα και μεμονωμένα.

Μεθυσμένο φιλί

Ένα παθιασμένο φιλί που έχει προέλθει έπειτα από τεράστια κατανάλωση αλκοόλ.

Το πόρισμα: Η δικαιολογία του αλκοόλ είναι αστεία, προφανώς και πιάνεται για απιστία, όσο κι αν έχεις πιει.

Χορός σε στριπτιτζάδικο

Προφανώς, δεν εννοούμε την παρακολούθηση απλά του χορού, αλλά την ενεργή συμμετοχή. Και σε αυτή την περίπτωση, το κλειδί βρίσκεται στην επανάληψη αλλά και στο πόσο ακριβώς ενεργή θα είναι η συμμετοχή, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Το πόρισμα: Δύσκολα μπαίνει κανόνας. Αν πηγαίνεις συχνά και συμμετέχεις ενεργά, ναι, είναι απιστία.

Sexting

Πονηρά μηνύματα, τολμηρές ατάκες, υπονοούμενα, τα οποία δεν ξεφεύγουν ποτέ από το ψηφιακό περιβάλλον της οθόνης.

Το πόρισμα: Τεχνικά δεν είναι απιστία, αλλά ΟΚ, ηθικά είναι κι όποιος το αρνείται μάλλον ζει σε δικό του κόσμο.

Φλερτ με έναν άγνωστο

Το φλερτ μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Από μερικά αθώα βλέμματα και χαμόγελα, μέχρι λίγο πιο προχωρημένα κοπλιμέντα. Όσο μένει σε φιλολογικό επίπεδο και δεν είναι κάτι που επαναλαμβάνεται, θα παραμένει αθώο.

Το πόρισμα: Δεν είναι απιστία.