Γιατί κάνουμε (κάνετε, κάνουν) τρίo;

Έρευνες εξηγούν γιατί όλο και περισσότεροι, όλo και πιο εύκολα δοκιμάζουν ένα menage a trois.
SHARES

Στο sex πάντοτε έχεις μία πληθώρα επιλογών. Ειδικά, αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι. Πολλές στάσεις -είναι άγνωστος ο ακριβής αριθμός- ασυνήθιστοι χώροι και παρτενέρ κάθε λογής δεν σου επιτρέπουν να πλήξεις. Αντιθέτως, αναζωογονούν την ερωτική σου ζωή και σου χαρίζουν μία δόση αθανασίας.

Μερικοί άνθρωποι παρόλα αυτά δεν συγκινούνται με αυτή την δεξαμενή των απολαύσεων. Θέλουν να ζήσουν ακόμη πιο 'πικάντικες' εμπειρίες στο κρεβάτι. Και πιο έντονες. Κάπως έτσι, καταφεύγουν σε μια δόκιμη λύση. Αναζητούν έναν δεύτερο παρτενέρ στο κρεβάτι, όντας συχνά απογοητευμένοι από τον/την σύντροφο τους.

Γιατί όμως η διέξοδος του menage a trois έχει ξαφνικά τόσους πολλούς φανατικούς οπαδούς; Πώς εξηγείται επιστημονικά αυτή η ασυνήθιστη προτίμηση; Ποια καθημερινή μας ασχολία τρέφει και συντηρεί την επιθυμία να δοκιμάσουμε τουλάχιστον μία φορά στην ζωή μας το αμαρτωλό τρίο;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα βρίσκουμε συγκεντρωμένες σε μία έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2003 και αποκαλύπτει ότι οι αρκετές ώρες μπροστά από την τηλεόραση ανακατεύουν την τράπουλα στην ερωτική μας ζωή. Με ποιον τρόπο; Δίνοντας της ένα άρωμα περιπέτειας, το οποίο τα πιο συντηρητικά ζευγάρια συνήθως ψάχνουν με τα κιάλια.

Για τις ανάγκες της έρευνας, κλήθηκαν να απαντήσουν επίσης και φοιτητές από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Midwestern University. Αναλύθηκαν με κάθε λεπτομέρεια οι τηλεοπτικές τους συνήθειες, οι σεξουαλικές του προτιμήσεις και οι ρόλοι που 'καίγονται' να υποδυθούν κατά την διάρκεια του sex.

Σαφώς, για να ευσταθεί το πόρισμα της μελέτης και να αποτυπώνεται μια κάποια βεβαιότητα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους χωρισμένοι στα δύο. Οι μισοί παρακολουθούσαν μουσικά βίντεο που περιείχαν αισθησιακά χορευτικά ή και σεξουαλικές σκηνές, ενώ οι υπόλοιποι χαλάρωναν χωρίς να βλέπουν τηλεόραση.

Όπως αποδείχθηκε, μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών παρουσιάζονταν μεγάλες αποκλίσεις. Χαοτικές θα έλεγε κανείς. Οι μεν ανέπτυσσαν πιο ζωηρές φαντασιώσεις ενώ όσοι αντιστάθηκαν στα προγράμματα της μικρής οθόνης συμβιβάστηκαν με απαντήσεις που ταιριάζουν σε μια πιο 'πολιτικώς ορθή' ερωτική ζωή.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως όσες περισσότερες σεξουαλικές παραστάσεις εισπράττει κανείς, τόσο πιο πιθανό είναι να επιθυμήσει να πειραματιστεί και -αργά ή γρήγορα- να δοκιμάσει να πειραματιστεί και με ένα τρίτο άτομο. Δεν πρόκειται και για κάποιο συγκλονιστικό συμπέρασμα, αλλά τουλάχιστον τώρα το απωθημένο σου να κάνεις τρίο έχει και έναν ισχυρό σύμμαχο: την επιστημονική έρευνα.

Share
 

24Media Network

Επιτέλους Θρύλος

Τα απίστευτα πράγματα από Βαλμπουενά και Ποντένσε. Η επιστροφή από το 0-2, με ένα σχεδόν τέλειο ματς. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τον "όπως παλιά" Ολυμπιακό.

 

Σινεμά

Η Margaret Qualley έκανε το πρώτο βήμα

Η κόρη της Andie MacDowell δεν μπήκε στον κινηματογράφο απλά για να μείνει στη σκιά της μητέρας της και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο 'Κάποτε στο...Χόλιγουντ'.

POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Γιατί το 'Joker' κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας

Πώς κέρδισε το 'Joker' το μεγάλο βραβείο και πώς θα επηρεάσει την υπόλοιπη χρονιά; Ποια ήταν η πραγματικά καλύτερη ταινία του φεστιβάλ και ποιο νέο όνομα σκηνοθέτη πρέπει να θυμάσαι; Θα είναι αυτά τα χειρότερα βραβεία του event για τον ιστορικό του μέλλοντος;

Λόγω Τιμής, η προφορική ιστορία

Οι συντελεστές της σειράς εξομολογούνται στιγμές από την πιο 'εσύ κι εγώ' παρέα της ελληνικής τηλεόρασης.

Social Man
PROMO