Γιατί το ήσυχο σεξ δεν είναι και κακό σεξ

Ώρα να διαλυθεί ακόμη ένας μύθος που προκαλεί μπερδέματα και απογοητεύσεις.
SHARES

Αν αρχίσουμε να μετράμε τους μύθους γύρω από το σεξ, δεν θα τελειώσουμε ποτέ (κανένα pun intended, σαν δεν ντρέπεστε). Σήμερα, θα ασχοληθούμε -και θα καταρρίψουμε- έναν μύθο που αφορά όχι τόσο την ίδια την πράξη, όσο τις αντιδράσεις που αυτή γεννά. Και συγκεκριμένα, τους ήχους.

Όσο πιο δυνατοί οι ήχοι και οι φωνές, τόσο καλύτερο και το σεξ, είναι ο κοινός τόπος, και αυτόν έρχεται να διαλύσει μία ειδικός, η σεξολόγος Megan Stubbs, με τα λόγια της να καρφώνουν σαν μαχαίρι (εδώ ναι, pun intended) τους μύθους περί αναλογίας φασαρίας και ποιότητας σεξ. "Πολλές φορές, στις τηλεοπτικές σειρές και στις ταινίες, το σεξ είναι δυνατό και συνοδεύεται από φράσεις όπως 'ναι, είναι υπέροχο, έτσι ακριβώς', που είναι τουλάχιστον υπερβολικές και δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί όντως να αντιδρούν έτσι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος που είναι ήσυχος ή δεν μουγκρίζει, κάνει κάτι λάθος", σημειώνει η ειδικός και συμπληρώνει:

"Στο σεξ δεν υπάρχει λάθος, μπορείς να κάνεις ό,τι αισθάνεσαι σωστό. Αν το να ουρλιάζεις και να μιλάς βρώμικα δεν είναι στη φύση σου, δεν είναι υποχρεωτικό να τα κάνεις". Η συνάδελφος της Megan, Sadie Allison, συμπληρώνει: "Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να δείξεις ότι το απολαμβάνεις, τους οποίους το έτερον ήμισυ θα αντιληφθεί αν πραγματικά είναι εκεί και είναι το ίδιο σημαντικοί με ένα μουγκρητό ή μια δυνατή φωνή, όπως οι χειρονομίες, οι εκφράσεις του προσώπου, η οπτική επαφή, ακόμα και ο τρόπος που ανασαίνετε. Ειδικά ο τρόπος που ανασαίνετε, μπορεί να δείξει πολλά για το πόσο το απολαμβάνετε".

Όσο για τα ζευγάρια που ανησυχούν πως η ησυχία στο κρεβάτι θα εκλειφθεί ως αρνητικός οιωνός, η κυρία Stubbs συμβουλεύει: "Μπορείτε απλά να πείτε ο ένας στον άλλο ότι απολαμβάνετε το σεξ που κάνετε. Έτσι κι αλλιώς, το σώμα δεν λέει ποτέ ψέματα, οπότε οι φωνές είναι απλά προαιρετικές".

Share
 

24Media Network

Απέτυχε, αλλά θα πετύχει

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει πως οι "πράσινοι" δεν θα χάσουν το… τρένο της οκτάδας.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

Έλενα Τσαγκρινού, η νέα pop diva

H 25χρονη τραγουδίστρια δεν είχε ποτέ Plan B.

Social Man
PROMO