SEX

Ποιο από τα social media είναι καλύτερο για dating;

Ας αφήσουμε για λίγο το Tinder στην ησυχία του και ας δώσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δυνατότητα να μας δείξουν τι μπορούν να κάνουν στον τομέα των ραντεβού. Στα τυφλά και τα φανερά.

Με την παραδοχή ότι ο έρωτας στα χρόνια των social media είναι κάπως τρολ, είμαι στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσω ότι εκεί έξω, ελάχιστοι πια ζητούν από μία κοπέλα το κινητό της. Και αυτό δεν το γράφω για να γκρινιάξω (παρότι με παίρνει να το κάνω). Το γράφω γιατί είναι καλό να παρακολουθούμε τις τάσεις της εκάστοτε εποχής.

Προσοχή, προσοχή: Άλλο παρακολουθώ, άλλο ακολουθώ.

Η δική μας εποχή λοιπόν, έχει κορώνα στο κεφάλι της τα social media. Με αυτά δουλεύει, με αυτά κάνει φίλους, με αυτά αποκτά ακολούθους των όποιων έργων της, με αυτά ερωτεύεται, με αυτά ζητάει ραντεβού.

Ωωωπ. Στοπ. Ραντεβού. Είπα τη λέξη κλειδί για να ξεκινήσει το μαγικό countdown. Ωστόσο πριν περάσουμε σε αυτό, θέλω να εξηγήσω ότι πρόκειται για την σύγκριση των social media και όχι των date apps. Κοινώς, δεν υπάρχει κάποιο Tinder εδώ μέσα.

Snapchat, το αδέσμευτο

 

Αυτό που οι παλιοί έλεγαν στρίβειν δια του αρραβώνος, οι καινούριοι το φωνάζουν χαϊδευτικά, Snapchat.

Κορυφή: Για όσους δεν μπορούν τις πολλές σάλτσες (εκτός αν αυτές βγάζουν καλή φωτογραφία). Το νεανικό app που απενοχοποίησε την αποστολή γυμνών φωτογραφιών σε αγνώστους κατά περίπου 7000% (ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ) είναι το κατεξοχήν μέσο για να ξεκινήσεις μία συνομιλία χωρίς δεσμεύσεις για πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πάει λέγοντας ραντεβού.

Πάτος: Για όλους εκείνους που ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό. Εντάξει, ποτέ δεν ξέρεις θα μου πεις αλλά ας κρατήσουμε στο πίσω μέρους του μυαλού μας ότι οι έξοδοι του Snapchat είναι σαν τα snaps. Δεν είναι διαθέσιμες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να το θέσουμε λίγο πιο ωμά, όταν έχεις μοιραστεί με ένα κορίτσι τα απόκρυφά σου σημεία πριν καν την κεράσεις έναν καφέ, οι τυπικότητες των πρώτων ραντεβού ευλόγως, περιττεύουν. Άσε δηλαδή, που αν πέρα από γυμνά σημεία σώματος έχετε ανταλλάξει και φωτογραφίες φαγητών ή random πραγμάτων που συναντάτε στο δρόμο, ουσιαστικά και τα πρώτα ραντεβού σας, τα έχετε κάνει.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσεις ποτέ την τελευταία πρόταση ως επιχείρημα σε περίπτωση που εκείνη σου ζητήσει να πάτε μαζί ένα θέατρο ή σινεμά.

Instagram, το καλλιτεχνικό

 

Αυτό που οι επαγγελματίες φωτογράφοι σκέφτονται να μαζέψουν υπογραφές για να κλείσει.

Κορυφή: Για τις ρομαντικές ψυχές της παρέας. Για όλους αυτούς που λατρεύουν να βλέπουν ηλιοβασιλέματα και θάλασσες και άμμους με παλάτια και καρδούλες. Παράλληλα, το Instagram μπορεί να υποστηρίξει άνετα και την όποια ανάγκη έκφρασης κρύβει ο χρήστης μέσα του. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί: Το προφίλ που ακολουθείς σου παρουσιάζει την πιο ευαίσθητη πλευρά του. Και  <3

Πάτος: Αντίθετα με τους Snapchatάκηδες από πάνω που τα θέλουν όλα γρήγορα, το Instagram έχει διάρκεια. Έχει το πρώτο like. Έχει το πρώτο Inbox με το ‘ωραία, πού είσαι εδώ‘. Έχει τις συζητήσεις για φωτογραφία και διακοπές και ταξίδια.

Ωστόσο κάπου εδώ πρέπει να βάλουμε μία μεγάλη ταμπέλα ‘Προσοχή, stalking’ και να πούμε ότι το να μιλάς στη άλλη για τις φωτογραφίες της από το 2011 δεν είναι και το πιο γλυκό πράγμα στον κόσμο. Εντάξει, είπαμε ενδιαφέρεσαι αλλά ας μην είμαστε και τόσο weirdos. Ναι;

Twitter, το ατακαδόρικο

Ή αλλιώς, η εκδίκηση των τρολ.

Κορυφή: Για όσους δεν έχουν τόσο την εμφάνιση αλλά το μυαλό. Ή τέλος πάντων το χιούμορ. Και ναι, ναι, ναι, όσο και αν το θεωρούν πολύ ως το μεγαλύτερο ψέμα, εγώ θα στο γράφω για πάντα: Οι γυναίκες έλκονται από το χιούμορ. Με τους ξινούς, βαρετούς, δήθεν δεν έμεινε ποτέ καμιά.

Πάτος: Για όσους δεν το έχουν πολύ στο λέγειν. Ναι, η αλήθεια είναι ότι αν περιμένεις να την ψήσεις να βγείτε με ένα ‘γεια, από Αθήνα;’ το Twitter σίγουρα δεν είναι το μέσο σου. Για κανένα λόγο.

Στο Twitter γίνεται αυτό που λέμε ‘παιχνίδι’. Στην αρχή το ρομάντζο πάει κάπως πιο επιθετικά. Θα της την πεις, θα σου την πει, θα γίνει πόλεμος και μετά ειρήνη.

Trump Alert: Μέχρι τώρα, το Twitter λαμβάνει τις τιμές του πιο δύσκολου μέσου για dating. Ύστερα, ήρθε ο Trump. Να το χρησιμοποιήσει όσο χειρότερα μπορεί.

Facebook, το υπερmainstream

 

Δεν σου αρέσουν και πολύ τα δύσκολα ε;

Κορυφή: Για όσους κάνουν δουλειά γραφείου ή βρίσκονται πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή. Ή τέλος πάντων έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για scouting.

Το Facebook είναι η ελπίδα όλων για dating ως το πιο μαζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Είτε είσαι έξυπνος είτε είσαι όμορφος είτε έχεις καλή δουλειά και κοινωνικό status είτε τίποτα από όλα αυτά όλο και κάποιο ταίρι θα έχει χρόνο για να βγει μαζί σου. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι από δημιουργίας του, το Facebook φτιάχτηκε για τους μοναχικούς aka αντικοινωνικούς αυτού του κόσμου.

Πάτος: Για όσους βαριούνται εύκολα. Αντίστοιχα με το Snapchat που είναι το πιο γρήγορο της παρέας, το Facebook είναι το πιο κουραστικά αργό. Γιατί θέλει μπλα μπλα. Και ερωτήσεις του στυλ ‘και, με τι ασχολείσαι;‘.

Θερμή παράκληση: Ρε παιδιά, όσοι το κάνετε ακόμα αυτό σας παρακαλώ, πριν πατήσετε το send, ξανασκεφτείτε το. Τόσες ατάκες εκεί έξω είναι ελεύθερες για να σας βοηθήσουν να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Κρίμα είναι. Δεν είπαμε να το φτάσετε και στο άλλο άκρο να στείλετε την ιστορία της ζωής σου αλλά όχι και τι δουλειά κάνει. Στην τελική, δες πρώτα το προφίλ. Μπορεί ήδη να λέει.

LinkedIn, το outsider

 

Ή αλλιώς το ‘ενδιαφέρομαι μόνο για σοβαρές επαφές’.

Κορυφή: Για όσους θέλουν πέρα από το όποιο φλερτ να αποκτήσουν και μία κοινωνική επαφή που ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να τους χρησιμεύσει. Εντάξει, όχι με την τόσο κακή έννοια που σίγουρα είσαι έτοιμος να το πάρεις. Αλλά όπως και να το κάνουμε, οι επαφές των περισσότερων στο LinkedIn είναι μετρημένες.

Πάτος: Για όσους δεν έχουν δουλειά. Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές.

Το LinkedIn ως το outsider εκεί έξω μπορεί να σου βγει εκεί που δεν το περιμένεις.