SEX

To 49% των ανδρών δεν θεωρεί αυτή την κίνηση ως απιστία

Τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας σήκωσαν μεγάλη κουβέντα ανάμεσα στα δύο φύλα.

Μια νέα έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις ανδρών και γυναικών, που έκαναν ερευνητές του BBC και στην οποία πήραν μέρος 2000 ενήλικες, κατάφερε να φέρει τα πιο σοκαριστικά αποτελέσματα όσον αφορά την ανδρική απιστία.

Κι αυτό γιατί το 49% των ανδρών σε ερώτηση για το αν θεωρούν ως απιστία προς τη σύντροφό τους το φιλί στο στόμα με άλλη κοπέλα, απάντησε αρνητικά. Κάτι που φυσικά σήκωσε μεγάλη κουβέντα ανάμεσα στα δύο φύλα. Αυτό που δεν ξέρουμε αν τους ρώτησαν, είναι αν ο αυνανισμός (ο οποίος μπορεί να σε κάνει manager) θεωρείται απιστία.

Παράλληλα, το 51% των ανδρών απάντησε αρνητικά στην ερώτηση για το αν θεωρούν ως απιστία προς τη σύντροφό τους το cyber sex με κάποια τρίτη κοπέλα. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. Fran Walfish που κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας, η βασική ερμηνεία είναι πως οι άνδρες βρίσκονται σε μια ‘άρνηση’.

“Ο άνδρας που το κάνει αυτό δεν αντέχει τις ενοχές από την λάθος συμπεριφορά του και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του πως αυτό που έκανε δεν πρόκειται για απιστία”, δήλωσε ο ψυχολόγος στο BBC.

Τα ποσοστά των ανδρών ήταν εντελώς αντίθετα από αυτά των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα. Το 70% των γυναικών απάντησε πως τόσο το φιλί, όσο και το cyber sex θεωρούνται απιστία προς το σύντροφό τους.

Βέβαια, το 60% και των δύο φύλων που πήραν μέρος απάντησε πως η χρήση ενός dating app (τύπου Tinder) δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απιστία. Όπως φαίνεται τα νέα δεδομένα της εποχής έχουν αλλάξει τελείως τα όσα γνωρίζαμε σχετικά με την εμπιστοσύνη στις σχέσεις.

Τέλος, όπως συμπληρώνει ο Dr. Walfish “ένα άτομο που έχει απατήσει μία φορά, έχει αυξημένες πιθανότητες να το κάνει ξανά σε επόμενη σχέση του”. Μια φορά άπιστος, πάντα άπιστος.