ORIGINALS

Tony Kelly, γδύσε το Χόλιγουντ όπως μόνο εσύ ξέρεις

Οι φωτογραφίες ενός τύπου που έχει δοξάσει κορίτσια όπως η η Kate Upton και η Emily Ratajkowski.

Ο υπερ-ταλαντούχος Ιρλανδός φωτογράφος, που μόλις κυκλόφορησε το coffe table book Taken!-Entertaining Nudes , ξέρει πως να κάνει όποιον κάθεται μπροστά στο φακό του να βγάζει -ντε και καλά- τον πιο fun & sexy εαυτό του.

Αν το βασικό χαρακτηριστικό κάθε καλού φωτογράφου είναι να διαθέτει το δικό του, διακριτικό, χαρακτηριστικό, ‘το αναγνωρίζεις από ένα χλμ μακριά’ στιλ του, τότε εσύ, εγώ και ο Tony Kelly είμαστε παλιόφιλοι από παλιά.

Πολύ πριν δηλαδή ο -γεννημένος στο Δουβλίνο- Tony, η πρώτη καριέρα του οποίου ήταν φωτορεπόρτερ στη Ρουάντα και το Αφγανιστάν, μετακομίσει στο Χόλιγουντ και αρχίσει να φωτογραφίζει τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου στις πιο εξωπραγματικές καταστάσεις.

Ή βρεθεί να κάνει τζόκινγκ κάθε πρωί μαζί με τύπους όπως ο Mickey Rourke.

Βλέπεις, αν ένα πράγμα είναι που χαρακτηρίζει τον αξιότιμο κο Kelly (το πρώτο βιβλίο του οποίου, Tony’s Toys  , κυκλοφόρησε μόλις σε 1.000 συλλεκτικά αντίτυπα), είναι η larger than life διαστασή κάθε ανατρεπτικής λήψης του.

Καθώς επίσης και ο ασίγαστος ενθουσιασμός του για αυτό που έχει την τύχη να κάνει, ο οποίος και σαφώς είναι μεταδοτικός.

Και η εμμονή του, που πολύ μας βρίσκει σύμφωνους, με ότι περιλαμβάνει μαυρισμένες ξανθές γυναίκες σε παραλίες με λευκή άμμο, αεροπλάνα και καταγάλανους ουρανούς (σε τέτοιο σημείο που, αν δεν ήξερες από που μας έρχεται, θα ορκιζόσουν ότι είναι Έλληνας, Ιταλός ή Ισπανός).

Με άλλα λόγια, δεν γίνεται ποτέ να μπερδέψεις κάτι που έχει δημιουργήσει με το αντίστοιχο κάποιου άλλου, αφού κανείς, από την εποχή που μεσουρανούσε ο David Lachapelle και μετά, δεν έχει κάνει τον κόπο να μετατρέπει κάθε του κλικ σε σκηνικό Moulin Rouge.

Ουσιαστικά ο μοναδικός λόγος που δεν ξέρεις το όνομά του, όπως π.χ. του Terry Richardson, είναι επειδή δεν πολυ-γουστάρει να φωτογραφίζει celebrity, επειδή ούτε εκείνοι, αντίστοιχα, θέλουν να τσαλακώνονται όσο πρέπει.

Δεν έχω καμία διάθεση να θυσιάσω το όραμά μου για μια φωτογραφία τσιχλόφουσκα ενός celebrity που σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται. Ούτε να χρειάζομαι να είμαι κάθε φορά διπλωματικός μαζί του/της προκειμένου να στήσω αυτό που έχω στο μυαλό μου

Και αυτό παρότι μπροστά από το φακό του έχουν περάσει από τον Russell Brand, με τον οποίον βλέπεις εδώ στο Playboy Mansion σε ένα σπάνιο πορτραίτο (με δυσκολία βρίσκεις φωτογραφία του ίδιου).

Και τον Justin Bieber να τρώει βρωμόξυλο.

Καθώς φυσικά κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά όπως η Kate Upton και η Emily Ratajkowski (τα προσόντα μιας εκ των δυο βλέπεις εδώ).

To πρώτο που σκέφτομαι όταν φωτογραφίζω κάποιον επώνυμο, είναι τι δουλειά θα έκανε αν δεν ήταν γνωστός. Και μετά προσπαθώ να βγάλω κάτι αναπάντεχο με βάσει αυτό

Ενώ επίσης έχει φωτογραφίσει ότι supermodel περπατάει, πετάει ή κολυμπάει για περιοδικά που κυμαίνονται από το Complex έως το Vanity Fair.

Και έχει αφήσει και το fashion στίγμα του κάνοντας δεκάδες trademark φωτογραφήσεις μόδας αλλά και διαφημιστικά για brands όπως το American Apparel. Επίσης, σε αντίθεση με πολλούς καταξιωμένους φωτογράφους εκεί έξω, έχει αγκαλιάσει με θέρμη το instagram, όπως είναι φανερό από το account του.

Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της φωτογραφίας. Επιτρέπει σε άγνωστους να δείξουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύ κοινό. Άσε που ποτέ πριν στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν τραβιόντουσαν τόσες φωτογραφίες σε καθημερινή βάση

 

Ναι, το ξέρω ότι μπορεί σε κάποιους εκεί έξω οι εικόνες του να φαίνονται κομμάτι υπερβολικά σκηνοθετημένες. Ο ίδιος όμως επιμένει ότι όχι μόνο κάθε λήψη είναι κάργα προσωπική, ότι εκφράζει μια ιδέα που του έξυνε το μυαλό για πολύ καιρό και που είχε απεγνωσμένα ανάγκη να εκφράσει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις το τι θα κάνει το αποφασίζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Άσε που, μεταξύ μας, πως είναι δυνατόν να μην συμπαθήσεις ένα τύπο με 20 χρόνια καριέρα πίσω του που βγαίνει και δηλώνει, φουλ στην αυτογνωσία.

Δεν το παίζω διανοούμενος ή καλλιτέχνης, γιατί δεν είμαι. Είμαι απλά ένας τύπος που αγαπά αυτό που κάνει και ο οποίος βγάζει φωτογραφίες για να διασκεδάσει τον κόσμο