AP Photo/Petros Giannakouris
PODCASTS

Οι πιο ξεδιάντροπες clickbait τακτικές στο ελληνικό ίντερνετ

ΣΟΚ: Το Podcast 'Άλλη μια Μέρα στη Δουλειά' κάνει πρεμιέρα και δεν θα πιστέψετε για τι μιλάει.

Το να ισχυριστείς ότι το ίντερνετ άλλαξε τον τρόπο που λειτουργεί η δημοσιογραφία είναι πια τόσο κλισέ και δεδομένο όσο το να πεις ότι η ανακάλυψη του ηλεκτρισμού βελτίωσε τις συνθήκες ζωής του ανθρώπινου είδους.

Το να δεις κατά πόσο το ανηλεές κυνήγι των κλικς επηρεάζει το επίπεδο της ουσιαστικής δημοσιογραφίας πάλι, έχει σίγουρα περισσότερο νόημα. Τα fake news, τα hoaxes κι όλα τα παρεμφερή ψεύτικα δημοσιεύματα που εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, δεν αποτελούν το μοναδικό μελανό σημείο των ηλεκτρονικών μας καιρών. Τίτλοι που υπερβάλλουν, παραπλανούν, αποκρύπτουν σημαντικά στοιχεία μιας είδησης και λειτουργούν σαν κράχτες για επίδοξους αναγνώστες, θα έκαναν τους καθηγητές μας στη σχολή να κοκκινίζουν από ντροπή και να ψάχνουν τα πτυχία μας για να τα σκίσουν.

Το clickbait είναι πια μια μάστιγα της εποχής, στην οποία όλα τα σάιτ υποκύπτουν, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο, άλλα με κάποια αξιοπρέπεια κι άλλα χωρίς την παραμικρή αιδώ. Στο παρθενικό Podcast ‘Άλλη μια Μέρα στη Δουλειά’, Νίκος Σταματίνης, Κώστας Μανιάτης και Κωνσταντίνος Αμπατζής αναλύουν τις τακτικές clickbait, θυμούνται μερικά εξοργιστικά παραδείγματα και προβλέπουν το μέλλον του φαινομένου.

ΔΕΙΤΕ (ΑΚΟΥΣΤΕ, ΕΣΤΩ) ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ PODCAST ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ:

Βρες και κάνε subscribe σε όλα τα Podcast του Oneman εδώ: Soundcloud/ Castbox/Spotify/iTunes/RSS

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Petros Giannakouris