ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι πιο σημαντικές στιγμές της πρώτης τετραετίας

Από την πρώτη φορά που η Τζένη βγήκε μέχρι την επέλασή μας στα καλύτερα βρώμικα της πόλης, αυτές είναι τα στιγμιότυπα των 4 χρόνων του ΟΝΕΜΑΝ που θα έχουμε να λέμε και στα εγγόνια μας.

Ξέρεις πολλά γενέθλια στα οποία το επίτιμο πρόσωπο περνάει το χρόνο του γκρινιάζοντας για τις κακές του στιγμές ή παρέα με τους φίλους του που τον κράζουν με δεύτερες φωνές; Όχι. Ή τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε οι πρωτοπόροι και να διοργανώσουμε τέτοια γενέθλια.

Χωρίς περαιτέρω βαρετές εισαγωγές, προχωράμε σε όσες από τις πιο ωραίες μας στιγμές μπορέσαμε να θυμηθούμε και να συμφωνήσουμε. Τι λες; Δεν σ’ ακούσαμε; Να πιούμε στις πιο ωραίες μας στιγμές; Ναι αμέ, πάντα πίνουμε στα πάρτι μας. Ξεχνιέται το πάρτι για τα 3 χρόνια ΟΝΕΜΑΝ; Καλά, και στα δεύτερα γενέθλια φανταστικά περάσαμε.

Ας αφήσουμε όμως το πάρτι κι ας κοιτάξουμε λίγο βαθύτερα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, όταν:

Φτιάξαμε το δικό μας βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Εγκαινιάσαμε τα longreads μας

Χρειαζόμασταν ένα μεγαλύτερο και σαφώς πιο εντυπωσιακό και φιλικό προς το χρήστη layout για τα πιο ειδικά μας θέματα και η πλατφόρμα του Atavist ήταν ακριβώς αυτό που ψάχναμε. Η συνέντευξη με τον Αντώνη Αραβαντινό διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και το layout έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους χρήστες.

Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος έκανε παρέα με τεράστιες προσωπικότητες της ποπ κουλτούρας

Αναλυτικότερα:

– Με κάποιον κύριο που παίζει σε ταινίες δράσης και το μικρό του είναι Liam.

– Τον σπουδαίο, οσκαρικό και ελληνικής καταγωγής μουσικό Alexandre Desplat.

Τον Andrew Stanton, που κέρδισε δύο Όσκαρ γυρίζοντας animation της Pixar.

– Τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα, Ρουμάνο σκηνοθέτη Κριστιάν Μουντζίου.

– Τον άνθρωπο που μας μεγάλωσε με τις παπιο-ιστορίες του στο ΚΟΜΙΞ, τον μύθο Don Rosa.

Τον αξιότιμο κύριο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (θα τον γνωρίζετε οι περισσότεροι).

Τους πρωταγωνιστές του Hangover 2.

Τον Joseph Mazzello, τον μικρό Tim από το Jurassic Park.

Αφήσαμε τις τύχες του ΟΝΕΜΑΝ σε 45 φοιτητές του Πάντειου για μια μέρα

Το ΟΝΕΜΑΝ πέρασε στα χέρια του Πάντειο και 45 φοιτητές του τμήματος AD&PR Lab έγραψαν για εμάς στο πλαίισιο της πιο ιδιαίτερης και παραγωγικής Special Day που φιλοξενήσαμε ποτέ. Διάβασε όλα τα θέματά τους. Το ένα είναι πιο ενδιαφέρον από το άλλο.

Γράψαμε για πράγματα που είναι αδύνατο να γράψεις

Στο πιο συγκλονιστικό παράδειγμα, ο Μάνος Μίχαλος έγραψε για το πώς είναι να χάνεις τον πατέρα σου.

Η Τζένη βγήκε για πρώτη φορά (στη ζωή της)

Η πρώτη φάση που συνέβη ποτέ, συνέβη στο Χαλάνδρι. Χωρίς να δύναται να φανταστεί τι πρόκειται να επακολουθήσει, η Τζένη έγραφε στον αθώο πρόλογό της 16 μήνες πριν: “Ελάχιστα λόγια αντί προλόγου. Όταν μου ζήτησε η ομάδα του Oneman να ξεκινήσω αυτή τη στήλη υπό τον πρωτότυπο τίτλο “Η Τζένη βγαίνει”, δύο πράγματα μου ήρθαν κατευθείαν στο μυαλό. Πρώτον, επ’ ουδενί δεν πρέπει να την ανακαλύψει η μητέρα μου. Για ευνόητους λόγους. Και δεύτερον, ή μου έκατσε η καλύτερη δουλειά του κόσμου (βγαίνεις, τρως, πίνεις, διασκεδάζεις και μοιράζεσαι τη φάση σου) ή αυτή η δουλειά θα με καταστρέψει. Ακόμα περισσότερο. Θα δείξει”.

Πήραμε σβάρνα τα καλύτερα ‘βρώμικα’ της πόλης…

Σε ένα ιδιαιτέρως κοπιαστικό ρεπορτάζ (συγγνώμη, ούτε εμάς δεν πείσαμε), γυρίσαμε στις πιο ξακουστές καντίνες της πόλης και κάναμε επιτόπια έρευνα για το προϊόν τους. Πάλι δεν πείσαμε κανέναν. Οι φωτογραφίες θα κάνουν τα σάλια σου να τρέξουν, οπότε ας μείνουμε με αυτό το πειστήριο, που καλύπτει άπαντες.

…αλλά η Δώρα Τσαμπάζη απάντησε ακόμη πιο δυνατά απ’ τη Θεσσαλονίκη

Ήταν υπεραπαραίτητο να έχουμε έναν άνθρωπό μας στη Θεσσαλονίκη και η Δώρα Τσαμπάζη ήρθε με τη στήλη ‘2310’ να καλύψει όλα τα κενά μας και να αποδώσει δικαιοσύνη. Σε περιπτώσεις τώρα, όπως η θρυλική μπουγάτσα του Γιάννη, ένα κείμενο με μόλις 8.700 shares, η Δώρα κατάφερε να μας κάνει να κλείσουμε ακαριαία εισιτήρια για πάνω.

Μεταφέραμε τις ερωτήσεις σας στην τρις Onewoman, Έλενα Παπαβασιλείου

Ένα πάρα πολύ θερμό χειροκρότημα, για αρχή, στους χιλιάδες αναγνώστες που στήριξαν τον διαγωνισμό Onewoman και τα τέσσερα χρόνια που διεξήχθη.  Η Έλενα Παπαβασιλείου, πολυνίκης του θεσμού, ήρθε από τα γραφεία μας για να παραλάβει το βραβείο της και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.

Live chat με τα θερμόμετρο στα ύψη κάναμε και με τη Δούκισσα Νομικού, τη Νικολέττα Ράλλη, την Όλγα Φαρμάκη, τη Νάντια Μπουλέ και τη Μαίρη Συνατσάκη.

Συμμετείχαμε στο ένα και μοναδικό live chat μας (εχμ, χωρίς συγκεκριμένο θέμα)

Έχοντας ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα το μυαλό μας στις καλοκαιρινές διακοπές, απαντήσαμε σε όλες τις διακριτικές ή αδιάκριτες ερωτήσεις σας το καλοκαίρι του 2013. Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι έπεσαν προτάσεις γάμου, ερωτήσεις για τις αγαπημένες μας/σας σειρές, σοβαρές θέσεις γύρω από το καλύτερο φαγητό της πόλης, καλοκαιρινοί προορισμοί και κάμποσο trash talking. Το γεγονός ότι δεν επαναλήφθηκε ποτέ ένα live chat των δημοσιογράφων του ΟΝΕΜΑΝ με τους αναγνώστες του είναι λάθος  κάνει το μοναδικό μας live chat να παίρνει θρυλικές διαστάσεις.

Βάλαμε τα αγαπημένα μας 90s παπούτσια στη σειρά

Κάθε μικρό σκρολ σε αυτή τη λίστα με τα ιστορικά παπούτσια υπολογίζεται ότι φέρνει περί τις χίλιες αναμνήσεις το δευτερόλεπτο.

Είδαμε πρώτοι το True Detective

Και όλοι ξέρουμε τη φρενίτιδα που προκάλεσε η σειρά στο πέρασμά της.

Παρατάξαμε την ενδεκάδα της Sweets United με τα καλύτερα γλυκά εκεί έξω

Βρήκαμε και φωτογραφίσαμε (κλάσματα του δευτερολέπτου πριν ορμήξουμε και τα καταβροχθίσουμε) τα 11 καλύτερα γλυκά της πόλης. Τι γαλακτομπούρεκα, τι καζάν ντιπί, τι προφιτερόλ, τι lemon pie, τι τιραμισού, τι τάρτες σοκολάτας. Τι πάθαμε…

Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάναμε ντου και στα κορυφαία παγωτατζίδικα

Ε τι, μισές δουλειές θα κάνουμε;

Μιλήσαμε στο live chat του S04E08 του GoT, σοκαρισμένοι μετά τη μάχη Βουνού και Όμπερυν

“Ναι ρε Όμπερυν, ναι. ΝΑΙ. ΝΑΙ, ΑΛΛΟ ΛΙΓΟ. Ωχ όχι, όχι. Τι γίνεται; ΜΗ! ΟΧΙ! ΟΧΙΙΙΙΙ!

Παίξαμε ένα εκατομμύριο μονά στα πιο ιστορικά μπασκετάκια της Αθήνας

Με μια μπάλα στο χέρι και τον Θοδωρή Μάρκου σε κατάσταση ετοιμότητας πατήσαμε το ‘παρκέ’ πολλών από τα πιο σημαντικά ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του λεκανοπεδίου. Ακόμα χάνουμε τρίποντα.

Οι υπέροχοι τύποι από τη Merenda έκαναν αυτό:

 

Μάς έστειλαν από μία με προσωπικό μήνυμα μετά τη σπουδαία νίκη της επί της Nutella στο σχετικό αιώνιο δίλημμα του ΟΝΕΜΑΝ.

Μιλήσαμε για το απαραίτητο στιλ, το ιταλικό

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου σου/μας μαθαίνει τα απαραίτητα του στιλ σταθερά από την πρώτη μέρα. Την ευχαριστούμε γι’ αυτό, μας κάνει καλύτερους (και σίγουρα πιο καλοντυμένους) ανθρώπους.

Σας συστήσαμε την Άννα Μαρία Βέλλη

Και ξαφνικά μας ήρθε μια καλή ιδέα στο μυαλό. Να αρχίσουμε να στήνουμε ως longforms τις συνεντεύξεις μας με τις πιο ανερχόμενες όμορφες Ελληνίδες. Οι μεγάλες εικόνες της Άννας Μαρίας Βέλλη ήταν η απόδειξη ότι έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα.

Προσκυνήσαμε το thug life του Στάθη Θεοχάρη

 

Φτιάξαμε έναν ακριβή και χρηστικό χάρτη και καρφιτσώσαμε πάνω του όλα τα ταξίδια του James Bond…

‘Εκεί που έχει ταξιδέψει αυτός’ με ξεφύλλισμα του χάρτη και πληροφορίες για τις στάσεις της περιπέτειάς του, στο πλαίσιο της James Bond Week του ΟΝΕΜΑΝ.

…και μια σειρά από βίντεο-παραγωγές με όλα τα νέα του gaming

Η Χριστιάνα Θάνου παρουσίαζε μέσα από την εκπομπή OneGamer όλα τα νέα για τις αγαπημένες σου κονσόλες και games, ενώ τη σκυτάλη στην gaming ενημέρωση έχει πάρει εδώ και μερικούς μήνες ο Μάκης Ραπτόπουλος με κείμενα που αγγίζουν κατευθείαν τον gamer που κρύβουμε μέσα μας.

Παίρναμε άριστα στο μάθημα της Native διαφήμισης με βίντεο σαν αυτό:

 

Κατεβήκαμε σε διαγωνισμούς εξαφάνισης hot dog

Είμαστε γεννημένοι για προκλήσεις. Και όπως συμβαίνει με τις προκλήσεις που αφορούν το φαγητό, στο τέλος κερδίζει πάντα ο Στέφανος Τριαντάφυλλος.

Ταξιδέψαμε στο Μεξικό και ακολουθήσαμε την πορεία της τεκίλας από την αγαύη στο ποτήρι σου

Καλεσμένοι της Jose Cuervo, βρεθήκαμε στο Μεξικό με άλλους 180 ανθρώπους που μαζεύτηκαν από διάφορες μεριές του πλανήτη για να μάθουμε την ιστορία, τη φιλοσοφία και το παρόν της νούμερο ένα τεκίλας παγκοσμίως. Ήταν τέτοια η χαρά μας, που άμεσα φιλοξενήσαμε στο site μια ωραιότατη Mexico Day.

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έκανε ποδαρικό στις συνεντεύξεις μας πριν 48 μήνες

Με έναν απολογισμό της τεράστιας καριέρας του, ο Πέτζα ήταν το πρώτο πρόσωπο που μίλησε στο ΟΝΕΜΑΝ τον Νοέμβριο του 2011. Η συνέντευξή του παραμένει (και θα παραμένει) μια από τις πιο περήφανες στιγμές μας.