ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Oneman Season V: Η ίδια τρέλα

Στο φινάλε της τέταρτης σεζόν του Oneman και στην αυγή της πέμπτης, οραματιζόμαστε το μέλλον μας.

Όταν στα τέλη Νοέμβρη του 2011, το Oneman έγραφε τις πρώτες διαδικτυακές σελίδες στην ιστορία του, η πεποίθηση ήταν μία. Να είμαστε το πρώτο site στην Ελλάδα το οποίο θα παράγει πρωτογενές περιεχόμενο και θα απαντά στις ανάγκες του σύγχρονου άνδρα. Οι άνθρωποι άλλωστε που αποφάσισε τότε ο Μάνος Μίχαλος να εμπιστευτεί για να τσουλήσουν αυτό το όχημα, κουβαλούσαν την κληρονομιά του καλού περιοδικού τύπου και την φιλοσοφία των ανθρώπων που έψαχναν – όχι για την είδηση αλλά – για την ουσία πίσω από κάθε τι που συμβαίνει στον κόσμο μας.

Έχουμε παραδεχτεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε εσάς και τους εαυτούς μας ότι το παλιό ανδρικό lifestyle έχει πεθάνει. Όσα έχτισαν τον όρο ανδρικό lifestyle στη δεκαετία του 90 και στις αρχές της δεκαετίας των 00s τα κοιτάμε και θα συνεχίσουμε να τα κοιτάμε με νοσταλγία, ακριβώς γιατί είναι πράγματα, ιδεολογίες και καταστάσεις που μεγάλωσαν μαζί μας. Μαζί με τη γενιά μας.

Ο άνδρας του 2016 όμως είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον του 2006. Και είναι βαθιά μέσα μας ριζωμένη η ανάγκη να απευθυνθούμε όχι μόνο στον νοσταλγό του παρελθόντος αλλά κυριότερα στον σύγχρονο άνδρα, όπως αυτός οικοδομείται τα τελευταία χρόνια. Στις χρονιές της κρίσης, στις χρονιές της απώλειας ταυτότητας, στις χρονιές που σιχαθήκαμε πολλές φορές τους ίδιους μας τους συμπολίτες, έχουμε παράλληλα την αναγέννηση της δημιουργικότητας, την επικράτηση των σκεπτομένων, την ισχυροποίηση εκείνων που κοιτούν μπροστά για τον εαυτό τους και καμιά φορά για το σύνολο. Αυτούς τους ανθρώπους φιλοξενούμε στο Oneman, με αυτούς τους ανθρώπους πορευόμαστε.

Συζητώντας με τον αρχισυντάκτη πλέον του Oneman, Ηλία Αναστασιάδη, για όλα εκείνα τα στοιχεία που διέπουν το site αυτά τα 4 χρόνια, μιλήσαμε για την σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε με τους αναγνώστες μας. Για την επιμονή μας στο πρωτογενές περιεχόμενο. Για τη δίψα μας να φέρουμε στο site μας εκείνα τα καινοτόμα στοιχεία που θα πάνε το Oneman παραπέρα. Για την αγάπη μας στην ποπ κουλτούρα στην οποία θα δώσουμε σάρκα και οστά με το project Pop Code που θα δείτε σε λίγο καιρό. Για την άποψη των ανθρώπων μας που θα υπερασπιζόμαστε πάσει θυσία. Αλλά πριν από όλα αυτά, μιλήσαμε για την παρέα που ήταν, είναι και θα είναι το Oneman.

Στην Season 1 ήταν ο Μάνος, ο Χρήστος, ο Θοδωρής, ο Στέλιος, ο Πάνος και η Ελιάνα. Μπαίνοντας στην Season 5 είναι ο Μάνος, ο Χρήστος, ο Ηλίας, ο Θοδωρής, ο Κωνσταντίνος, η Έρρικα, ο Πάνος, η Ελιάνα, ο Στέφανος, ο Θέμης, ο Θανάσης, ο Πάνος, ο Μάνος, ο Χρήστος, ο Γιώργος, η Ελένη, η Τζένη, ο Δημήτρης, η Δώρα, ο Μάκης και ο Γιάννης. Κι όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό, ακόμα νιώθω ότι το Oneman είναι μία παρέα. Μια παρέα η οποία κουβαλά την ίδια φιλοσοφία με εκείνη που είχαμε την πρώτη μέρα και φροντίζει να την μεταφέρει σε κάθε νέο μέλος αυτής.

Μπαίνοντας στην πέμπτη μας σεζόν ετοιμάζουμε πολλά. Μέσα στην σεζόν θα δείτε το Oneman να αλλάζει, να ανανεώνεται και να ρίχνει το βάρος του σε εκείνες τις κατηγορίες θεμάτων και σε όλα εκείνα τα σημαντικά και ασήμαντα που αγαπά το κοινό του. Μέσα στους επόμενους μήνες θα χτίσουμε το νέο Oneman και σε κάθε βήμα της πορείας θα έχουμε πρώτο μέλημα τον αναγνώστη και το δικό του feedback για την όποια προσπάθειά μας.

Θα αφιερώσουμε ένα μεγάλο κομμάτι μας στην ποπ κουλτούρα, θα επικεντρωθούμε ακόμα περισσότερο στους ανθρώπους και τις ιστορίες τους, θα δώσουμε βάρος στο φαγητό και τα spirits, θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις ενότητες για το αυτοκίνητο και το ταξίδι, θα πατήσουμε ακόμα περισσότερο στην άποψη των δημοσιογράφων μας (και όχι μόνο). Θα χτίσουμε project όπως το One_Dawg. Αλλά πριν από όλα θα συνεχίσουμε όλα εκείνα που ανέδειξαν το Oneman όλα αυτά τα χρόνια και το κάνουν να μετρά κάθε μήνα πάνω από 1.000.000 unique browsers.

Πριν μερικές ημέρες, τυπώσαμε τρία μαύρα μπλουζάκια προς τιμήν εκείνων που εμείς ονομάζουμε “Founding Fathers” του Oneman. Τον Founder and Chairman της 24Media Δημήτρη Μάρη, τον CEO της 24Media Σταύρο Δρακουλαράκο και τον Director of Digital Content Μάνο Μίχαλο. Ως ελάχιστο ευχαριστώ για τη στήριξη τα τέσσερα αυτά χρόνια και το όχημα που μας έχουν δώσει για να ονειρευόμαστε ακόμα περισσότερα. Ως ελάχιστο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνουν εκείνοι και όλη η 24Media στο Oneman και τους ανθρώπους του.

Το πραγματικά μεγάλο ευχαριστώ πάει φυσικά σε όλους εσάς που αποτελείτε το αναγνωστικό κοινό του Oneman, την κινητήριο δύναμη για να κάνουμε καθημερινά – με τα σωστά και τα λάθη μας – αυτό που αγαπάμε περισσότερο από όλα.

Και πιστέψτε μας. Μετά από τέσσερα χρόνια, για όλους εδώ στο Oneman είναι, όπως θα έλεγαν ο Αρτέμης και ο Ευθύμης, η ίδια τρέλα όπως τις πρώτες μέρες.

Χρόνια μας πολλά

Χρήστος Χατζηιωάννου

Editor in Chief Oneman.gr