ORIGINALS

Το καστ μας για την Season V

Γιατί ωραίοι είμαστε, αλλά ποιοι είμαστε;

Υπάρχουν πολλά μικρά μυστικά για την επιτυχία μιας σειράς. Ένα από αυτά, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Θοδωρής, είναι σίγουρα το πετυχημένο καστ.

Οι κατάλληλοι άνθρωποι στους κατάλληλους ρόλους, με την απαραίτητη χημεία μεταξύ τους. Στο Oneman, το καστ έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με τα πρώτα χρόνια. Ευτυχώς δεν είμαστε Grey’s Anatomy για να ξεπαστρέψουμε τους μισούς πρωταγωνιστές. Κρατήσαμε τους βασικούς χαρακτήρες και σιγά σιγά προσθέτουμε κι άλλους, ανάλογα με τις ανάγκες της πλοκής.

Κάποιοι με πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, κάποιοι άλλοι σε περισσότερο δευτεραγωνιστικό. Όλοι όμως εξίσου πολύτιμοι για την επιτυχία του Oneman. Κομπάρσοι δεν υπάρχουν.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, ποιοι μας κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον σε αυτή την τέταρτη σεζόν και θα μας οδηγήσουν στις νέες περιπέτειες της πέμπτης. Παραθέτουμε και φωτογραφικό ντοκουμέντο από τη σελίδα των περισσοτέρων στο Facebook για να μπορείτε να τους βρείτε για να του δείχνετε την αγάπη ή το μίσος σας και εκεί.

Ο Χρήστος

all there is

Posted by Christos Chatziioannou on Sunday, August 9, 2015

Βασικός χαρακτήρας. Βρίσκεται στο Oneman από το πρώτο επεισόδιο και έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις καλύτερες σκηνές μέχρι σήμερα.

Ο Χρήστος είναι ο διευθυντής σύνταξης του Oneman, επομένως στα καθήκοντά του είναι να οργανώνει, να συντονίζει, να επαναφέρει στην τάξη και να εμψυχώνει την συντακτική ομάδα. Ο ίδιος έχει επεκτείνει κάπως αυτά τα καθήκοντα, αναλαμβάνοντας ακόμα να τους ταΐζει, να τους πηγαινοφέρνει με το αυτοκίνητο και να τους φέρνει δώρα.

Με λίγα λόγια, αποτελεί την πατρική φιγούρα του site, κάνοντας την τέλεια πρόβα για τη στιγμή που όλοι περιμένουμε, όταν και θα μπορέσει να εφαρμόσει το πατρικό του φίλτρο σε πραγματικά παιδιά και όχι απλά σε συντάκτες που γκρινιάζουν συνέχεια παρότι πλησιάζουν ή έχουν πατήσει τα τριάντα.

Ο Θοδωρής

 

 

Βρίσκεται κι αυτός στο Oneman από το πρώτο επεισόδιο, σύντομα όμως θα αποκτήσει και το δικό του spin-off.

Ο Θοδωρής ξοδεύει πάρα πολλές ώρες από τη ζωή του για να βλέπει σειρές και ταινίες κι αυτό βγαίνει προς τα έξω και συγκεκριμένα στα γραπτά του. Reviews, αφιερώματα, αγαπημένα επεισόδια, κριτική ταινιών, μέχρι και για την Εσμεράλδα τον βάλαμε να γράψει και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Επαγγελματίας.

Όταν δεν γράφει για σειρές και ταινίες εξυμνεί τον Μουρίνιο, τα κόμιξ, κάτι περίεργα παιχνίδια στο κινητό με ζουζούνια και περιγράφει πως τα πέρασε στα ταξίδια του, από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Κόσοβο. Έχουμε και εξωτερικά γυρίσματα στο Oneman, τι νομίζετε.

Ο Ηλίας

 

 

Άργησε λίγο να μπει στην πλοκή, μιας και πρωταγωνιστούσε σε άλλη σειρά του ίδιου δικτύου, όταν όμως μπήκε ήταν σαν είναι στο Oneman από την πρώτη ημέρα. Στο τέλος της τέταρτης σεζόν μάλιστα αναβαθμίστηκε ο ρόλος του σε αρχισυντάκτη, μιας και τον αγαπάνε τόσο οι συμπρωταγωνιστές του, όσο και το κοινό.

Ο Ηλίας γράφει γι’ αυτά που νιώθει, αυτά που τον προβληματίζουν, αυτά που έχει ζήσει και φυσικά τον πόνο του για την ΑΕΚ, πάντα με τον δικό του πρωτότυπο, αληθινό και δημιουργικό τρόπο. Ξεκινάει να πάρει μια συνέντευξη κι επιστρέφει μετά από τρεις ώρες, κουβαλώντας στο μαγνητοφωνάκι του μια ενδιαφέρουσα κουβέντα την οποία έχει χαρεί ο συνεντευξιαζόμενος περισσότερο κι απ’ τον Ηλία.

Κι ας γκρινιάζει μετά για την απομαγνητοφώνηση. Όλοι περιμένουμε πως και πως να διαβάσουμε το αποτέλεσμα. Μια μέρα θα πάρει την τσάντα του και θα ακολουθήσει μια ομάδα ΝΒΑ από όποιο πόστο του προσφερθεί. Μέχρι τότε θα είμαστε όλοι τυχεροί που θα διαβάζουμε τα γραπτά του.

Η Έρρικα

 

Photo by Francesca Giaitzoglou Watkinson

Posted by Errika Roussou on Wednesday, November 4, 2015

 

Ως το μοναδικό κορίτσι της μόνιμης παρέας του γραφείου, την προσέχουμε λιγάκι παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι μ’ αυτά και μ’ αυτά την έχουμε κακομάθει και μας βγήκε κάπως γκρινιάρα, όμως την αγαπάμε.

Προστέθηκε στο καστ στην αρχή της τέταρτης σεζόν και έκανε γρήγορα τη διαφορά. Κάθε βράδυ θα τη βρεις σε μια διαφορετική θεατρική παράσταση της πόλης και κάθε πρωί έρχεται στο γραφείο και γράφει γι’ αυτή. Εκτός από θέατρο και συνεντεύξεις ηθοποιών όμως, γράφει για όλα όσα της αρέσουν και αγαπάει, όπως τα τάπερ του παππού της.

Μπορεί να γκρινιάζει ότι δεν περνάει καλά, όμως μια χαρά τα περνάει και μέχρι να σκηνοθετήσει την πρώτη της παράσταση, δεν θα πάει πουθενά.

Ο Κωνσταντίνος

 

Ξέρουμε ότι η θέση του αμυντικού χαφ είναι σαν το παλιό καλό κρασί, ότι δηλαδή πριν αποθεώσεις κάποιον ως σπουδαίο αμυντικό χαφ, πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχει φάει το χορτάρι και τους αντίπαλους χαφ με το κουτάλι. Ε, ο Κωνσταντίνος, παρότι μόλις λίγους μήνες κοντά μας, είναι από τα πιο σπουδαία αμυντικά χαφ εκεί έξω.

Κόβει, ράβει, γράφει για οτιδήποτε του αρέσει και για οτιδήποτε του τη σπάει, έχει ταιριάξει απόλυτα με την αμφιλεγόμενη, νοσταλγίζουσα και ημιχαβαλεδιάζουσα νοοτροπία των συναδέλφων του και σύντομα θα φημίζεται και για τις φοβερές του επελάσεις, καθώς ετοιμάζει ένα σπουδαίο ρεπορτάζ που θα απολαύσετε σε λίγες μέρες επί της οθόνης.

Ήρθε για να μείνει, ήρθε για να ξεχωρίσει, τα πηγαίνει περίφημα και ήδη το κοινό τον μαθαίνει και τα συζητάει μαζί του στα σχόλια.

Ο Πάνος Κοκκίνης

 

Ο άνθρωπος που δουλεύει αδιανόητες ώρες τη μέρα και που έχουμε τη χαρά να στριμώχνει και το ΟΝΕΜΑΝ ανάμεσα στις δουλειές του. Του Πάνου του αρέσει να ξενυχτά καταβροχθίζοντας ποπ κουλτούρα. Μπορεί να ξενυχτήσει διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας μια ολόκληρη σειρά (αγαπημένο του χόμπι, το binge watching) ή διαβάζοντας κόμιξ ή ξένα περιοδικά.

Είναι με διαφορά ο πιο συνεπής απ’ όλους τους δημοσιογράφους (εκ των οποίων κανείς δεν είναι ασυνεπής, να τα λέμε αυτά), ο απόλυτος χαζομπαμπάς και ο ορισμός του ευτυχισμένου συζύγου, αφού έχει εξυμνήσει τη γυναίκα του σε κάθε ευκαιρία. Είναι ο Onedad αυτοπροσώπως.

H Τζένη Μελιτά

 

Πίσω από αυτό το γλυκό προσωπάκι, κρύβεται μια εξίσου γλυκιά και πάρα πολύ επιμελής επαγγελματίας. Δεν σου κρύβουμε ότι όλοι απορούμε με το μυστικό της Τζένης να μην παίρνει δύο κιλά ανά ‘φάση είναι’, αλλά υποσχόμαστε ότι δεν έχουμε ιδέα πώς τα καταφέρνει.

Η Τζένη, εκτός από τα βασανιστήρια στον Θοδωρή Μάρκου, διάγει έναν βίο λιτό και πολύ κοντά στα φυσιολογικά δεδομένα. Δουλεύει πολύ, παρτάρει περισσότερο και είναι εξαίσια ενοχλητική όταν μας ζητάει πληροφορίες για τις επόμενες εξορμήσεις της. Όχι Τζένη, δεν ξέρουμε και πολλά για το Αιγάλεω. Όπως έλεγε παλιότερα και μια ψυχή, η Τζένη είναι η κορώνα στο κεφάλι μας και άλλα τέτοια αρκούντως γραφικά, αλλά πραγματικά.

Η φάση είναι Τζένη.

Ο Μάνος Μίχαλος

 

Έχεις δει φαντάζομαι τις ταινίες που οι πρωταγωνιστές περπατάνε αμέριμνοι στο δρόμο και ξαφνικά σκίζονται οι ουρανοί και ακούγεται η στεντόρεια φωνή του θεού. Αυτός ακριβώς είναι ο Μάνος, τόσο ως φυσική παρουσία όσο και ως γραπτός λόγος στο ΟΝΕΜΑΝ.

Είναι εις εκ των founding fathers του ΟΝΕΜΑΝ, όπως εύστοχα τον βάπτισε ο Χρήστος, και αυτό βγαίνει προς τα συλλεκτικά είναι η αλήθεια άρθρα του στο ΟΝΕΜΑΝ. Να είσαι βέβαιος ότι γίνονται καθημερινές προσπάθειες ώστε να εξασφαλίζει λίγο χρόνο, μια στο τόσο, για να τραντάζεται λίγο ο τόπος από τα κείμενά του.

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος

 

Η κοιλιά (μεταφορικά πάντα) του ΟΝΕΜΑΝ. Ο άνθρωπος που, ενώ εσύ ξεκουράζεσαι το Σαββατοκύριακο βλέποντας το κορίτσι σου ή την οικογένειά σου (ή τη δική της αν το ‘χετε προχωρήσει τόσο), εργάζεται ακατάπαυστα δοκιμάζοντας νέες γεύσεις μες στην πόλη, αλλά και έξω από αυτήν, μέγας κόουτς που ταξιδεύει ΣΚ παρά ΣΚ γαρ.

Στο οπλοστάσιό του βρίσκονται αναπάντεχες στιγμές της καθημερινότητας τις οποίες μπορεί να γράψει με τρόπο που θα σε κάνει να κλάψεις από την πρώτη παράγραφο. Γεννήθηκε αστείος, μιλάει όσο ελάχιστα πρέπει ώστε τα αστεία του να αποκτούν πολλαπλό βάρος όταν εκτοξεύονται και σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ηλία, πρόκειται για τον πραγματικό αρχηγό των χίπστερς της ταλανισμένης Αθήνας.

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου

 

Καλά τα λέμε, καλά τα γράφουμε, καλά χαβαλεδιάζουμε, αλλά ευτυχώς που υπάρχει και η Ελιάνα από την πρώτη μέρα αυτού του site για να μας δίνει πέντε βασικές στιλιστικές κατευθύνσεις και να μην γελάει ο κόσμος με τις επιλογές μας.

Το πόσο φυσικά και αυθόρμητα μπορεί να ξεκινήσει μια κουβέντα για το στιλ σου, χωρίς να γίνεται ούτε στο ελάχιστο επικριτική ή δηκτική, δείχνει το πόσο βαθιά κατέχει το ζήτημα. Επίσης, φτου φτου μην τη ματιάσουμε, σκόρδα, ματάκια και τα συναφή, αλλά είναι η μαμά του πιο ωραίου μωρού στον κόσμο.

Ο Θανάσης Κρεκούκιας

krekoukias 

Να ‘χε πενήντα ζωές να γράφει για τις εκατοντάδες ιστορίες που έχει πρωταγωνιστήσει ηθελημένα και μη. Οι ιστορίες του καθηλώνουν τόσο εμάς όσο και τους αναγνώστες του ΟΝΕΜΑΝ και οι στενές επαφές τρίτου τύπου που διατηρεί με την Ισπανία, ανοίγουν το εύρος τους ακόμη και μακριά από την Ελλάδα.

Μπορεί να μην του φαίνεται, καθότι η φιγούρα του είναι μια πράα φιγούρα ενός αληθινού τοτέμ, αλλά ο Θανάσης είναι το μεγαλύτερο σπασικλάκι όλων. Θέλει τα κείμενά του να προωθούνται στην εντέλεια, το οποίο μπορεί να είναι λίιιιιγο κουραστικό για αυτόν που τα προωθεί, αλλά είναι ακριβώς η τελειομανής νοοτροπία που διέπει τους δημοσιογράφους του ΟΝΕΜΑΝ.

Ο Δημήτρης Κουπριτζιώτης

 

Γενικά κουβαλάω τσάντες. Και ένα σημειωματάριο. Και όταν σημειώνω, η Katerina Paspaliari με τραβάει φώτο χωρίς να το ξέρω.

Posted by Dimitris Koupritziotis on Thursday, April 23, 2015

 

Το λαγωνικό μας. Ο άνθρωπος που όποια πέτρα κι αν σηκώσει, θα βρει ένα καλό μπαρ από κάτω και θα μας γράψει γι’ αυτό. Εντατικές έρευνες έδειξαν ότι ο Δημήτρης βγαίνει μόνος του όσο βγαίνουμε όλοι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι μαζί και γι’ αυτό είναι ο τέλειος άνθρωπος στην τέλεια θέση. Η ευστοχία του στο να προτείνει καλά στέκια είναι παροιμιώδης, αλλά αυτό που πρωτεύει τώρα είναι να του ευχηθούμε καλή θητεία και να του πούμε ότι περιμένουμε πώς και πώς να τελειώσει με τα στρατά. Έχουμε ανάγκη τον άνθρωπο που μας βγάζει έξω.

Να σημειωθεί ότι κανείς μας δεν τον έχει δει ακόμη κουρεμένο και ξυρισμένο.

Η Ελένη Νικολούλια

 

Το Oneman έχει αποφασίσει κάθε προσθήκη στο team να είναι η καλύτερη δυνατή. Και όταν στην Ελλάδα μιλάμε για spirits και bartending, μόνο μία είναι εκείνη που μπορεί να φέρει εις πέρας κάθε αποστολή. Η Ελένη νιώθεις ότι γεννήθηκε κάτω από έναν κοκοφοίνικα στην St. Lucia κι ότι πέταξε το μπιμπερό με το γάλα και ζήτησε ρούμι. Λέει ότι μπορεί να αναλάβει και την ενότητα γεύσης και ταξιδίου κι εμείς απλά θα της βάλουμε πολύ σύντομα την πρόκληση μπροστά της.

Είναι αρκετά νέο μέλος της ομάδας, είναι μικρό κορίτσι, να την προσέχετε.

Ο Γιάννης Σκουφής

Η ήρεμη δύναμη στον χώρο του αυτοκινήτου και σίγουρα η ήρεμη δύναμη στις νέες προσθήκες του team. Γνωρίζει το αυτοκίνητο καλύτερα από τον καθένα και από τη νέα χρονιά θα τον “αναγκάσουμε” να αφιερώνει ακόμα περισσότερο χρόνο σε αυτό. Αυτό που παραμένει απορία για τους λοιπούς δημοσιογράφους του site είναι αν ο Γιάννης έχει στο παλμαρέ των ικανοτήτων του το να τσακωθεί ή έστω να φωνάξει σε κάποιον. Μιλάμε για την πιο αγνή, γαλήνια σχεδόν μαφιόζικη φωνή που κυκλοφορεί εκεί έξω.

Ο Μάκης Ραπτόπουλος

 

Σίγουρα από τους πιο ορεξάτους της παρέας, ο άνθρωπος έχει επωμιστεί το gaming του Oneman καθότι χρόνιος gamer αλλά και βαθύτατος γνώστης όλου του συγκεκριμένου community. Τον έχουμε δεμένο με αλυσίδες να συγκρατηθεί γιατί αν αρχίσει να γράφει, στο οπλοστάσιό του έχει βέλη για οτιδήποτε αφορά τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και άλλα πολλά και θαυμαστά. Κατά πάσα πιθανότητα θα αργήσουμε να οργανώσουμε ξανά κάποιο τουρνουά video gaming γιατί μας διέλυσε παραδειγματικά στο NBA2K και ξέρεις, δεν μας αρέσει και πολύ να μας ξεφτιλίζουν.

Η Δώρα Τσαμπάζη

 

Προσθήκη της τρίτης σεζόν αλλά φτάνοντας στο φινάλε της τέταρτης, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι χρυσός. Το Oneman απέκτησε τον άνθρωπό του στη  Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να μην γράφουμε μόνο για την Αθήνα. Και φτάσαμε στο σημείο κάθε Πέμπτη να μας τρέχει το σαλάκι με όσα θαυμαστά παρουσιάζει ανατολικά και δυτικά του Λευκού Πύργου. Η Δώρα πέρα από το ρεπορτάζ Θεσσαλονίκης μας γράφει συχνά πυκνά και την άποψή της επί παντός επιστητού, συμπληρώνοντας το γυναικείο κουιντέτο στο Oneman δίπλα σε Έρρικα, Ελιάνα, Ελένη και Τζένη.

Ο Πάνος Βελαχουτάκος

 

Last but not least που θα έλεγαν και στο Μιζούρι γιατί ακόμα το project One_Dwag είναι στα σκαριά. Σύντομα όμως, ο Πάνος θα έχει τη δική του θέση στο Oneman. Αποστολή του, να δρα στην σκοτεινή πλευρά του Oneman, να ενημερώνει για όλα εκείνα που θα ήθελες να ξέρεις και οι υπόλοιποι της ομάδας παραείναι γατάκια για να σου πουν αλλά και να συνεχίσει το έργο της ολόδικής του στήλης Media στο Sport24.gr. Ο @Freddos τον έχει χαρακτηρίσει #baddest_man_alive. Κι εμείς τον Freddo τον ακούμε.