SPACE WEEK

10 inside ιστορίες από το Gagarin 205

Ίντριγκες, πάθη, σπουδαία live, έγχρωμες αναμνήσεις, προχώ φεστιβάλ και αξέχαστες στιγμές από το 205 της Λιοσίων.

Το Space Week του ΟΝΕΜΑΝ, αλλά και τα 10 κεράκια που έσβησε πριν λίγες εβδομάδες το πιο κραταιό συναυλιάδικο της Αθήνας ήταν εξαιρετικές αφορμές για ένα αφιέρωμα στο Gagarin 205.

Διαβάστε περισσότερα

Φορώντας τη στολή του (αστρο)ναύτη

Νούμερα και στοιχεία για τη στολή που καλείται να φορέσει κάθε άνθρωπος που αποφασίζει να κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα.

Έχω ακούσει φαντάρους να γκρινιάζουν για την παραλλαγή. Έχω ακούσει ακόμα πιο πολλούς ναύτες να γκρινιάζουν για την επίσημη στολή του Ναυτικού με τις τσακίσεις και τα μαντήλια. Δεν νομίζω όμως τίποτα από αυτά να συγκρίνεται με το βάρος και την ταλαιπωρία της στολής του αστροναύτη. Τι να γκρινιάξεις όμως; Στο διάστημα πας.

Διαβάστε περισσότερα

Τα καλύτερα παιχνίδια παίζονται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας

Σπουδαία arcade και shooter games με θέμα το διάστημα για το κινητό και τον υπολογιστή σου.

Ω, είναι ωραία στο διάστημα. Δεν έχει βαρύτητα αλλά έχει Angry Birds, πολύ πιστολίδι, εξωγήινες απαγωγές τρίτου τύπου, τρίποντα με ταμπλό

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθες στο διάστημα και το Amfitheatro

Για να πεις όλη την αξία του Amfitheatro στη νυχτερινή ιστορία της Αθήνας, θες χιλιάδες λέξεις. Μπορείς, όμως, να πεις την ουσία μέσα σε 7 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα. Όσο διαρκεί το Welcome to the Space…

Καμιά πενηνταριά τεράστια σε πλάτος σκαλιά, λες και έμπαινες στο Enterprise για απογείωση, θέα όλο το μαγαζί με το που περνούσες την πόρτα και έβλεπες από κάτω όλους τους πιστούς του Βασίλη Τσιληχρήστου να περιμένουν τη νύχτα να πάρει τα πάνω της και house μουσικές, οι καλύτερες του είδους, αυτές που καθόρισαν το νυχτερινό μέλλον της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και των νησιών τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Μια μικρή ροκ οδύσσεια του διαστήματος

Όχι ακριβώς τα καλύτερα space rock άλμπουμ αλλά μερικά πολύ διαλεχτά. Για την δική σου περιπέτεια στο διάστημα

Μπορείς να πεις ότι στο διάστημα ακούνε ηλεκτρονική μουσική. Μπορεί να έχεις συνδέσει τη φάση με τα soundtrack στο Star Trek και το Allien,  μπορεί να νομίζεις ότι ο Ennio Moricone και ο Brian Eno ήρθαν από κάποιο γειτονικό πλανητικό σύστημα (μπορεί να έχεις και δίκιο) μπορεί να φαντάζεσαι κάτι σαν τα φουτουριστικά show του Jean Michel Jarre.

Διαβάστε περισσότερα

Όλα τα space που αγαπήσαμε

Ένα memorabilia θέμα που χωράει τα βασικά της τεχνολογίας, γυμνασιακές υπερβολές και λίγο Prodigy. Ένα διαστημικό θέμα.

Η αρχή έγινε με το Gordon Space στο Γυμνάσιο. Ή μήπως με το Space Invaders στα ουφάδικα, πάλι στο Γυμνάσιο; Ή με το Space Jam με τον Air Mike και τον Bugs Bunny, -μάντεψε- επίσης στο Γυμνάσιο; Λίγη σημασία έχει η σειρά. Αφού δεν πάμε εμείς στο διάστημα, το διάστημα φροντίζει να έρχεται σε εμάς ποικιλοτρόπως.

Διαβάστε περισσότερα

I need some space

Σε όποια γλώσσα και να την πεις, η εκνευριστική φράση «χρειάζομαι λίγο χώρο» στην πραγματικότητα σημαίνει «θέλω να χωρίσουμε». Ή μήπως όχι;

Δεν έχεις άδικο. Στην πλειοψηφία μας, είμαστε τρελές. Άλλα λέμε, άλλα κάνουμε, άλλα εννοούμε και εσύ καλείσαι σαν άλλη Πυθία να μασάς τα φύλλα και να μαντεύεις τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Και ναι, πίσω από τις συγκεκριμένες λέξεις, πολλές φορές κρύβεται ο χωρισμός.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO