WOMEN

Οι (σ)εξωγήινες που αγαπήσαμε

Το να ανήκει κάποια σε διαφορετικό είδος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μας ανεβάσει την 'πίεση' στην στρατόσφαιρα.

‘Ψηλές κοντές, ξανθιές μελαχρινές, αδύνατες χοντρές, όλες καλές, έχουν κάτι που θες’. Αν προσθέσεις στο παρακάτω ρεφρέν το ‘γήινες, εξωγήινες’ καταλήγεις και πάλι στο ίδιο διαχρονικό συμπέρασμα. Ότι αξίζει να ειπωθεί, ο Χαριτοδιπλωμένος το έχει πει πρώτος.

Η απογείωση στο διάστημα γίνεται παραδοασιακά με ένα χορταστικό photostory με όσες παραλίγο να τα καταφέρουν.

Ακολουθεί το μενού με την χρυσή διαστημική 11άδα. Ξεκινώντας από

11, H γαλάζια Neytiri από το Avatar

Ίσως να φταίει ο τρόπος που κινείται. Ίσως το γεγονός ότι είναι δίμετρη και γυμνασμένη. Ίσως να είμαστε απλά επηρεασμένοι από το γεγονός ότι την υποδύεται η Zoe Saldana. Αν και το πιο πιθανό είναι ότι ποτέ δεν ξεπεράσαμε την παιδική μας καψούρα για την Στρουμφίτα. Κάτι που φυσικά και χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.

10, Οι πράσινες σκλάβες από τον Orion

Κάθε πραγματικός φαν των Star Trek το γνωρίζει καλά. Κανείς άντρας δεν μπορεί να αντισταθεί στις πράσινες σκλάβες του έρωτα από τον συγκεκριμένο πλανήτη. Είτε μιλάμε για την Marta του Star Trek: The Original Series.

Eίτε για την Rachel Nichols που εκπροσώπησε τον πλανήτη της επάξια στο τελευταίο κινηματογραφικό Star Trek ως Gaila. Η οποία αποτελεί και την προσωπική μου προτίμηση, παρόλο που η φωτό δεν την τιμά.

9, H σέξι μητριά  από το διάστημα

 

Χωρίς αμφιβολία το πιο κουλό πράγμα στην ξεχασμένη αυτή φαρσοκωμωδία του 1988 δεν είναι ότι η Kim Basinger είναι εξωγήινη. Ούτε το πλάσμα με το ένα μάτι που κρύβει στην τσάντα της. Αλλά ότι χρειάζεται να κουτουπώσει τον Dan Ackroyd προκειμένου να σώσει τον πλανήτη της.

Τώρα, αυτό, ποιος εξωγήινος εγκέφαλος το σκέφτηκε;

 

8, Η καθηγήτρια από την κόλαση στο The Faculty

To εξωγήινο παράσιτο που έκανε κατάληψη σε όλους τους καθηγητές του γυμνασίου παίρνει την μορφή της Famke Janssen. Και το μόνο που θέλει είναι να έρθει κοντά στο αυτί σου προκειμένου να μπει μέσα σου και να αράξει.

Με άλλα λόγια, να πως η ονείρωξη κάθε εφήβου (σ.σ. να τον αποπλανήσει η καθηγήτρια του) μετατρέπεται στον χειρότερό του εφιάλτη.

7, H διαστημική βρικόλακας του Lifeforce

Όταν μια αρχαία φυλή διαστημικών βρικολάκων (ναι, από εδώ πήρε την ιδέα το Stargate Atlantis για τους Wraith) συναντάει την ανθρωπότητα αυτό που προκύπτει είναι ένα πανυγήρι του κιτς.

Καθώς επίσης και μια αξέχαστη σκηνή με την 20χρονη -και all natural- Mathilda May να δραπετεύει γυμνή.  

 

6, Η πριγκίπισσα Aura του Flash Gordon

Αν δεν σε χαλάει το γεγονός ότι ο Ming o αμείλικτος θα γίνει ο πεθερός σου, τότε το κορίτσι από τον πλανήτη Mongo τα έχει όλα.

Ελαφρύ ρουχισμό, ακόρεστη λίμπιντο και τις καμπύλες της Ornella Muti στα ντουζένια της να προκαλούν ακόμη και τώρα ζαλάδες

 

5, Η Leeloo του The Fifth Element

Πως θα μπορούσε να λείπει από την λίστα με (σ) εξωγήινες η Milla Jovovich. Ένα πλάσμα που, ανεξαρτήτως ρόλου, μοιάζει να προσεδαφίστηκε στην Γη από κάποιο μακρινό γαλαξία.

Πόσο μάλλον όταν ο Luc Besson μας την ‘σερβίρει’ ως αλαφροίσκωτο ανθρωποειδές με πορτοκαλί μαλλιά και επιδέσμους που μετά βίας καλύπτουν τα επίμαχα σημεία.

4, Η Seven of Nine του Star Trek: Voyager

Το εφαρμοστό γκρι κουστούμι της Jeri Ryan (και τα ‘κανόνια’ που αυτό μετά βίας συγκρατούσε) έκανε πολλούς εφήβους στα 90s να βογκήσουν. Και αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι το Star Trek δεν είναι απαραίτητα ξενέρωτο.

Εξίσου πιασάρικος ήταν ο ρόλος της στο Voyager όπου έδινε ρέστα ως πρώην Borg που έγινε μέρος του Starfleet. Αλλά συνέχισε να αντιμετωπίζει την ανθρωπότητα με την ματιά του υπερβολικά ευθύ outsider.

3, To δίδυμο μάνα κόρη από το V

Κανονικά καθεμιά τους αξίζει την δική της ξεχωριστή καταχώρηση. Ο συνδυασμός όμως της αθωότητας της γλυκιάς Lisa (Laura Vandervoort) που ερωτεύεται έναν από εμάς, με την μητέρα της και βασίλισσα Anna (Morena Baccarin) που μας βλέπει όλους ως σνακ, είναι που τις ανεβάζει τόσο ψηλά.

Και όχι, δεν μας ενδιαφέρει που κάτω από το συγκεκριμένο ανθρώπινο κέλυφος κρύβονται ερπετά με τεράστιες γλώσσες. Άλλωστε δεν είπαμε ποτέ ότι ψάχνουμε για μακροχρόνια σχέση.

Άσε που η Vandervoort δικαιούται να είναι εντός λίστας και 2η φορά, έχοντας ‘διαπρέψει’ ως Supergirl (ξαδέλφη του Superman) και στο τηλεοπτικό Smallville.

 

2, Η Sil από το Species

Η καλύτερη απόδειξη ότι το κάτω κεφάλι ενός άντρα θα τον έσπρωχνε να ζευγαρώσει με οτιδήποτε έχει την μορφή της Natasha Henstridge (που είναι μισή άνθρωπος, μισή εξωγήινη και όλη καυτή). Ακόμη και αν ήξερε ότι, μετά, τον περίμενε ο βέβαιος θάνατος.

Εκτός φυσικά αν εκείνη του έλεγε εξαρχής τις προθέσεις της, ότι δηλαδή το μόνο που θέλει είναι να μείνει έγκυος. Τότε η Natasha μάλλον γεροντοκόρη θα κατέληγε.

 

Κάπου εδώ οφείλουμε να κάνουμε μια μνεία (επειδή είμαστε λεπτολόγοι και όχι οφθαλμολάγνοι) στην Sunny Mabrey που πήρε την σκυτάλη στο direct to video 3ο species.

 

Kαι την Helena Mattsson που ολοκλήρωσε το franchise (βλέπε το σκότωσε) με το Species-The Awakening.

 

1, Η πρωτοξάδελφη του Spock από το Star Trek: Enterprise

Η Βουλκανιανή αξιωματικός του πληρώματος του Enterprise δεν θα έπρεπε να είναι τόσο ψηλά στην λίστα.  Στην τελική δεν αποτελεί τίποτα άλλο πέρα από μια θηλυκή, γεμάτη σιλικόνη, εκδοχή του Spock.

Αλλά, τι τα θες. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στην T’ Pol από τότε που ήμουν έφηβος Trekkie. Την οποία βρήκα για πρώτη φορά χώρο και αφορμή για να την εκδηλώσω.

Δεν είναι ότι η Jolene Blalock είναι συγκλονιστική ως γυναίκα ή ως ηθοποιός. Αλλά ότι ο συγκεκριμένος ρόλος, κούρεμα, στολή της ταιριάζει ταμάμ. Μια από αυτές τις συγκυρίες που όλα συνωμοτούν για να φτιάξουν την διάθεση. 

Υ.Γ. 9 στις δέκα λίστες εκεί έξω, συμπεριλαμβάνουν τις Tricia Helfer και Grace Park από το Battlestar Galactica, παρόλο που είναι ρομπότ (ΟΚ, Cylon). Ή τις πριγκίπισσες Leia και Amidala από τα Star Wars με την αιτιολογία ότι γεννήθηκαν εκτός Γης. Κάτι που αποτελεί ζαβολιά.  Για αυτό, παρόλο που τρελαινόμαστε μαζί τους, τους ρίξαμε κόκκινη κάρτα.