ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ένα δώρο για όσους αγαπάνε τα vintage sneakers

Οι προτάσεις του Oneman για τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Υπάρχουν παπούτσια και παπούτσια. Υποδήματα που αποτελούν απλά μια προσθήκη ακόμα στην ντουλάπα σου και άλλα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μια ολόκληρη εποχή κι έχουν το δικό τους ειδικό βάρος και μια ξεχωριστή κληρονομιά.

Ένα τέτοιο παπούτσι είναι και το ιστορικό PUMA Suede, το sneaker το οποίο κλείνει φέτος 50 χρόνια ζωής και αποτελεί αναμφίβολα ένα all time classic. Τιμώντας αυτή την επέτειο, η εταιρεία επαναφέρει στο προσκήνιο και στη διάθεσή σου τα πιο αντιπροσωπευτικά makeover του sneaker, δίνοντάς σου την ευκαιρία να κάνεις ένα δώρο που θα συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασικό.

Το PUMA Suede, αν και ξεκίνησε την πορεία του ως ένα παπούτσι προθέρμανσης, μεταμορφώθηκε σε σύμβολο του streetwear, με την άνθιση της hip hop μουσικής στο Bronx, κατακτώντας τον κόσμο μέσα και έξω από τα courts. Τα Suede ισχυροποιούσαν ολοένα την παρουσία τους, αφού υπήρχαν παντού. Στους χορούς του δρόμου, σε dance σκηνές σε όλο τον κόσμο, στις σχολικές αίθουσες και έγιναν το mainstream κομμάτι της B-Boy σκηνής. Η λέξη Β-Boy προέρχεται από την ένωση των λέξεων ‘Break Boy’ που πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο Dj Kool Herc έπαιζε τα ‘breaks’ των τραγουδιών, μίξαρε δηλαδή μόνο μέρη από τραγούδια όπου υπήρχε beat και δεν ακούγονταν καθόλου οι στίχοι, δημιουργώντας ένα δυνατό είδος χορευτικής μουσικής. Μια μουσική που τα βήματα της είχαν Suede υπογραφή.

Με την smooth suede επιφάνεια του, τα υπέροχα χρώματα που ικανοποιούσαν και τους πιο απίθανους ενδυματολογικούς συνδυασμούς και την λαστιχένια σόλα με το χαρακτηριστικό μοτίβο, τα Puma Suede έγιναν το απαραίτητο fashion item των B-Boys. 50 χρόνια μετά, για να αποτίνει φόρο τιμής, η PUMA παρουσιάζει την B-Boy collection, η οποία περιλαμβάνει παπούτσια , ρούχα και αξεσουάρ όλα σε στυλ και χρώματα OG και τόνους 70’s.

Μπορείς να σκεφτείς πιο κλασικό και διαχρονικό δώρο από αυτό;