ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ένα δώρο για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς

Οι προτάσεις του Oneman για τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Θυμάσαι την ομορφιά και των αθωότητα εκείνων των χρόνων που το μόνο το οποίο σε ένοιαζε ήταν να παίζεις ποδόσφαιρο με τους φίλους σου; Δεν χρειαζόταν καν να έχετε μπάλα, ένα πλαστικό μπουκαλάκι ή ακόμα κι ένα μικρό μπαλάκι του τένις ήταν αρκετό για να γίνει η δουλειά, όσο ακουμπούσατε τα φούτερ σας στο πάτωμα ως αυτοσχέδια τέρματα.

Όταν είχατε βέβαια και μια κανονική μπάλα, δεν χρειαζόσασταν τίποτα παραπάνω, ήσασταν βασιλιάδες, θα μπορούσατε να μείνετε εκεί για πάντα. Σήμερα, μια μπάλα ποδοσφαίρου συμβολίζει για κάθε άνδρα πολλά περισσότερα από το όχημα για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Είναι τα γκολ, ο ιδρώτας, οι αγκαλιές με τους φίλους, το κορίτσι στις εξέδρες. Και μπορεί πλέον να μην παίζετε συχνά μπάλα, όμως χρειάζεσαι κάτι για να τα θυμάσαι όλα αυτά, κάτι που θα το κοιτάζεις και αυτόματα θα ταξιδεύεις πίσω στα χρόνια που μάτωνες τα γόνατά σου και το μόνο που σε ενδιέφερε ήταν να βάλεις όσα περισσότερα γκολ γινόταν για να εντυπωσιάσεις τους φίλους και το κορίτσι σου.

Όλα αυτά αντιπροσωπεύονται με τον καλύτερο τρόπο στην εντυπωσιακή μαύρη δερμάτινη μπάλα Killspencer, η οποία θα έκανε το μικρό παιδί που κρύβει ο καθένας μέσα του να δακρύσει. Ένα πανέμορφο και κλασικό ‘κειμήλιο’ που αξίζει κάθε άνδρας που σέβεται τα παιδικά του χρόνια.