ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Δικαιούσαι καλύτερο espresso. Ήρθε η ώρα να τον αποκτήσεις

Οι προτάσεις του Oneman για δώρα στις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Σκέψου μια τυπική μέρα. Τοποθέτησε τον εαυτό σου μέσα σ’ αυτήν. Εξέτασέ τη προσεκτικά, από την αρχή της, νωρίς το πρωί, μέχρι το τέλος της, αργά το βράδυ. Πόσες πραγματικά δικές σου στιγμές μπορείς να εντοπίσεις; Πόσες φορές μέσα σε μια τυπική μέρα κάνεις κάτι για σένα; Κάτι που σε ικανοποιεί, που σου αφήνει μια αίσθηση πλησμονής και ποιότητας ζωής;

Αν πίνεις espresso, είναι βέβαιο ότι οι στιγμές που τον απολαμβάνεις συγκαταλέγονται σ’ αυτές τις ‘ιερές’ δικές σου στιγμές. Στις φετινές γιορτές μπορείς αυτές τις στιγμές να τις βάλεις κυριολεκτικά στο σπίτι σου. Να τις απολαμβάνεις με την ησυχία σου (ή με το πάθος σου) όποια ώρα θέλεις, όση ώρα θέλεις, όσες φορές θέλεις.

Μια καλή εσπρεσιέρα είναι η επιτομή του ‘δώρου στον εαυτό σου’. Μια κομψή καλή εσπρεσιέρα θα αποτελέσει και μια καλή προσθήκη στο διακοσμητικό οπλοστάσιο του σπιτιού σου. Θα γίνει η αγαπημένη σου φίλη. Θα σου κάνει παρέα τα πρωινά, στον πρώτο καφέ της μέρας, τα απογεύματα, στο εσπρεσάκι μετά το φαγητό και το βραδάκι, πριν την έξοδο. Θα κερνάει τους φίλους σου και τα κορίτσια σου, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα αναδειχτεί τον αδιαμφισβήτητο MVP της οικοσκευής σου.

Αυτές τις γιορτές, λοιπόν, επένδυσε στον εαυτό σου. Ενίσχυσε την καθημερινότητά σου με άρωμα, γεύση και μια μια απολαυστική ιεροτελεστία (η αγαπημένη ρουτίνα της προετοιμασίας του espresso είναι από μόνη της λόγος για να αποκτήσεις  μια μάχιμη εσπρεσιέρα).

Μια μηχανή Caffè Vergnano Mini Tre θα σε καλύψει απόλυτα, σε όλους τους τομείς. Είναι όμορφη (σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στην Ιταλία). Είναι εργονομική (οι χρησιμοποιημένες κάψουλες δεν μαζεύονται σε κάποιον κάδο, για να χρειάζεται άδειασμα και καθάρισμα). Κυρίως: φτιάχνει καταπληκτικό espresso, σε έξι διαφορετικά blends που προσφέρουν οι κάψουλες Caffè Vergnano και τον εκχυλίζει κάθετα, για να ρέει τέλεια στο φλιτζανάκι του espresso που με τόση επιμέλεια διάλεξες για να φιλοξενεί το καφεδάκι σου.