ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Κέρδισε μία μηχανή Caffè Vergnano

Μπαίνουμε στη δεύτερη εβδομάδα του Δεκέμβρη και φροντίζουμε ώστε μετά το τραπέζι των Χριστουγέννων να μπορείς να προσφέρεις στους φίλους σου έναν εκλεκτό ιταλικό καφέ.

Ίσως το αξεσουάρ μίας κουζίνας που χρησιμοποιεί ένας άνδρας πιο συχνά μέσα στην εβδομάδα του. Για τον καφέ του το πρωί, για τον καφέ του το απόγευμα, για το espressάκι του μετά το δείπνο. Ο Caffè Vergnano είναι ο αυθεντικός Ιταλικός εσπρέσο από το 1882 και μαζί του θα ανακαλύψουμε όλα εκείνα τα μυστικά του αυθεντικού Ιταλικού εσπρέσο που η οικογένεια Vergnano κρύβει στη γεύση του. Δες όμως πρώτα πώς θα κάνεις δική σου μία από τις μηχανές Vergnano Espresso 1882.

 

Έχοντας τις ρίζες του στην Ιταλία και ακολουθώντας μια παράδοση που μετρά περισσότερα από 130 χρόνια, ο Caffè Vergnano έχει ένα σπουδαίο όραμα: να συστήσει στον κόσμο τα μυστικά του αυθεντικού Ιταλικού εσπρέσο. Ως η παλαιότερη επιχείρηση επεξεργασίας καφέ της Ιταλίας, ο Caffè Vergnano μιλά με τον παραδοσιακό τρόπο για την τέχνη του καφέ – μια τέχνη που βασίζεται στην ποιότητα, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα.

Η ιστορία του ξεκινά το 1882, σε ένα μικρό κατάστημα στο Chieri της Ιταλίας. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, η οικογένεια Vergnano κατάφερε να συγκεντρώσει πολύτιμες γνώσεις πάνω στη διαδικασία παραγωγής του καφέ, επεκτείνοντας σταδιακά τις εγκαταστάσεις και τις εμπορικές της δραστηριότητες. Σήμερα, ο Caffè Vergnano έχει σημαντική παρουσία και σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με τα προϊόντα του να εξάγονται σε περισσότερες από 80 χώρες.

 

Το μοναδικό του άρωμα και η εξαιρετική ποιότητά του σε γεύση έρχονται ως αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής πρώτων υλών, η οποία γίνεται διεξοδικά και με μεγάλη λεπτομέρεια. Ο Caffè Vergnano επιλέγει τις καλύτερες ποικιλίες καφέ και ακολουθεί την παραδοσιακή διαδικασία «αργού» ψησίματος – μια διαδικασία που έχει ως σκοπό να διατηρήσει το άρωμα και τη γεύση κάθε κόκκου καφέ. Οι διαφορετικές ποικιλίες ψήνονται ξεχωριστά, ανάλογα με την καταγωγή τους, σε κύκλους που διαρκούν έως και 22 λεπτά, εξασφαλίζοντας την άψογη ποιότητα και την υπέροχη γεύση τους. Όλα αυτά τα μυστικά έχουν περάσει από γενιά σε γενιά της οικογένειας, καθιστώντας τον καφέ Vergnano συνώνυμο του ποιοτικού και αυθεντικού καφέ.

Ѐspresso 1882, ο αληθινός Ιταλικός εσπρέσο

 

Ο Caffè Vergnano, θέλοντας να προσφέρει στους καταναλωτές τη γεύση και την ποιότητα του αυθεντικού Ιταλικού εσπρέσο, έχει λανσάρει τη μηχανή και τις ταμπλέτες Ѐspresso 1882. Με ποικιλία επιλογών και γεύσεων (Arabica, Cremoso, Decaf, Intenso, Lungo Intenso και Bio), ενθουσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του εσπρέσο. Εκτός από καφέ, η μηχανή δέχεται και ταμπλέτες τσαγιού με τέσσερις διαφορετικές υπέροχες γεύσεις (Earl Grey, English Breakfast, Lemon, Green). Συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία στην τεχνολογία, ο Ѐspresso 1882 μας επιτρέπει να απολαύσουμε τη γεύση του αγαπημένου μας καφέ, απευθείας από την άνεση του σπιτιού μας.

Ακαδημία Vergnano

Από το 2005, ο Caffè Vergnano λειτουργεί την Ακαδημία Vergnano – ένα εκπαιδευτικό σχήμα, μέσα από το οποίο οι baristas μαθαίνουν τα μυστικά για την προετοιμασία του πιο άψογου εσπρέσο. Η Ακαδημία, εκτός από το κομμάτι της εκπαίδευσης, έχει ως στόχο και να επικοινωνήσει την κουλτούρα και το στιλ του παραδοσιακού Ιταλικού εσπρέσο. Μέσα από μια σειρά μαθημάτων, σεμιναρίων, workshops, γευστικών δοκιμών και εισηγήσεων από επαγγελματίες της βιομηχανίας του καφέ, όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στην τέχνη του πραγματικού εσπρέσο. Η επιτυχία της Ακαδημίας Vergnano στην Ιταλία έχει οδηγήσει στην επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Caffè Vergnano στο Facebook