ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φτιάξε το καλοκαίρι σου “φτιάχνοντας” και το καλοκαίρι άλλων

Με μία "καλή" αγορά μπορείς να κάνεις κάποιους να χαμογελάσουν

 

Του Κωνσταντίνου Ασπιώτη

Πώς θα αισθανόσουν αν ήξερες πως φτιάχνοντας το καλοκαίρι σου έχεις φτιάξει το καλοκαίρι κάποιων που το έχουν πραγματικά ανάγκη; Πώς θα σου φαινόταν αν η χαρά της αγοράς από την TOMS γινόταν διπλή γιατί θα την ένιωθε και κάποιος άλλος;

 

Τώρα ξέρεις πως με ένα απλό σου βήμα με παπούτσια TOMS, μπορείς να αφήσεις κι εσύ το αποτύπωμα σου και να γίνεις μέρος της καμπάνιας “One for One” που από το 2006 προσφέρει παπούτσια σε παιδιά που το έχουν ανάγκη και συνεχίζει να επεκτείνει την προσφορά της και σε άλλους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η κοινωνική ανάπτυξη με την αγορά από τα προϊόντα της. Άφησε ,λοιπόν, τα must-have του καλοκαιριού σου να γίνουν τα απαραίτητα για τη ζωή αγαθά κάποιων άλλων γιατί μύρισε καλοκαίρι κι εσυ…

Κάνεις την βόλτα σου στο κέντρο της πόλης με ένα μεγάλο παγωτό στο χέρι και ένα ακόμη μεγαλύτερο χαμόγελο γιατί δεν έχεις τίποτα να σκεφτείς αλλά κυρίως γιατί θαυμάζεις τη νέα σου αγορά. Ναι, τα καινούργια σου παπούτσια TOMS σου πηγαίνουν πολύ και δίνουν χρώμα σε κάθε σου βήμα. Αλήθεια όμως ξέρεις πως κάθε σου βήμα είναι διπλό; Η πόλη δεν ομορφαίνει μόνο από το δικό σου χαμόγελο αλλά και από το χαμόγελο ενός παιδιού που δεν γνωρίζεις αλλά λόγω της αγοράς σου πλέον μπορεί να φοράει παπούτσια και να παίζει με τους φίλους του. Και φυσικά δεν είναι μόνο το δικό σου βήμα και η δική σου κίνηση να αγοράσεις παπούτσια TOMS αλλά και όλων εκείνων σε όλο τον κόσμο που περπατούν πάνω στην καμπάνια “One for One” και βοήθησαν στο να φτάσει η προσφορά σε πάνω από 70 χώρες και τα ζευγάρια παπουτσιών να φτάσουν να είναι πάνω από 75 εκατομμύρια. Κάνε ,λοιπόν, ένα βήμα σου το καλοκαίρι να φτάσει ένα βήμα παραπέρα.

 

Και συνεχίζεις την βόλτα σου απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο με το βλέμμα σου να φτάνει βαθιά στο γαλάζιο της θάλασσας. Αισθάνεσαι ανακούφιση γιατί είναι καλοκαίρι και αυτήν την εποχή πραγματικά τίποτα δεν μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση. Πώς όμως θα ένιωθες αν ήξερες πως μέσα από τα καινούργια σου γυαλιά TOMS θα προσφέρεις μια δωρεάν εξέταση ματιών σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να την υποστηρίξουν και πολύ περισσότερο θεραπεία και γυαλιά, σε περίπτωση που τα χρειάζονται; Κάθε σου βλέμμα με γυαλιά TOMS μπορεί να σου προσφέρει καλύτερη αισθητική και εξωτερική εμφάνιση αλλά πολύ περισσότερο θετικά συναισθήματα και να πλουτίσει τον εσωτερικό σου κόσμο. Τα μοναδικά χρώματα που θα απολαύσεις φέτος το καλοκαίρι με τα γυαλιά σου θα γίνουν ο λόγος που κάποιος θα απολαύσει τη ζωή βλέποντας καθαρά τον κόσμο.

 

Και κάπου εκεί στη καρδιά της πόλης, αφού έχεις αφήσει τις αισθήσεις σου να αφεθούν σ’ αυτό που κανένα προάστιο δεν μπορεί να σου προσφέρει, χρειάζεσαι κάτι δροσερό για να συνεχίσεις τη βόλτα σου. Πώς θα ένιωθες όμως αν ήξερες πως το δροσιστικό σου ρόφημα θα προσφέρει δροσιά και σε άτομα που το έχουν ανάγκη; Κάθε σου γουλιά από τον καφέ TOMS, φτιαγμένο από μοναδικές ποικιλίες καφέ, θα βοηθήσει οι 450.000 εβδομάδες με καθαρό νερό σε περιοχές που δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτό να γίνουν πολύ περισσότερες. Άνθρωποι από 7 χώρες θα συνεχίσουν να μην σκέφτονται τη κάθε τους γουλιά χάρη στη δική σου. Και με αυτό τον τρόπο η ενέργεια που θα σου δώσει ο καφές θα γίνει διπλή γιατί την ίδια, ίσως και περισσότερη θα πάρει κάποιος ξεδιψώντας με καθαρό νερό.

Μια σου βόλτα αρκεί για να γίνεις η αιτία που κάποιος θα κάνει μια φυσιολογική ζωή χάρη σε σένα. Μια καλοκαιρινή σου βόλτα στη πόλη με παπούτσια TOMS θα γίνει η αιτία που κάποιος δεν θα περπατάει με γυμνά πόδια. Μια πρωινή καλοκαιρινή σου βόλτα με γυαλιά TOMS θα γίνει η αιτία που θα χαρίσεις καθαρό βλέμμα σε κάποιον που δεν το είχε και θα βλέπει μετά από αυτή σου την κίνηση τον κόσμο καλύτερα. Μια χαλαρή καλοκαιρινή σου βόλτα με ένα έναν καφέ TOMS θα γίνει η αιτία που το ποτήρι κάποιου θα γεμίσει καθαρό νερό μέσα από το δικό σου.

Φέτος το καλοκαίρι χαμογέλασε διπλά. Φτιάξε το καλοκαίρι σου φτιάχνοντας το καλοκαίρι κάποιων άλλιων. Αγόρασε ένα και δώσε άλλο ένα σε εκείνον που το έχει ανάγκη, σε εκείνον που σε έχει ανάγκη.

Δείτε όλα τα κείμενα της ενέργειας στην σελίδα http://panteio-day.24media.gr/.