10 εικόνες απόλυτου χάους από το Χονγκ Κονγκ

Οι οδομαχίες συνεχίζονται με την αστυνομία να προχωράει σε άγρια καταστολή και τον κόσμο να στέκει αμήχανος μπροστά στα γεγονότα.
SHARES

Η κατάσταση στο Hong Kong μοιάζει να βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος τους τελευταίους μήνες. Αφορμή υπήρξε ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι τοπικές αρχές θα μπορούν να εκδίδουν υπόπτους στην ηπειρωτική Κίνα. Αυτή η πρόταση θεωρήθηκε μια προσπάθεια να στραγγαλίσει το Πεκίνο την αυτονομία του Hong Kong, το οποίο λειτουργεί από το 1997 κάτω από καθεστώς αυτονομίας ανήκοντας όμως στην Κία.

Το νομοσχέδιο μπορεί να αποσύρθηκε αλλά η εκτεταμένη αστυνομική βία εις βάρος των διαδηλώτων τους κάνει πια να ζητούν την παραίτηση της επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ, η οποία στηρίζεται από το Πεκίνο. Η κατάσταση, λοιπόν, μοιάζει να εκτραχύνεται ώρα με την ώρα, ώστε οι οδομαχίες στους δρόμους του Hong Kong να είναι πιο άγριες από ποτέ. Αποκορύφωμα υπήρξε το γεγονός ότι φοιτητές κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο, περικυκλώθηκαν και η αστυνομία απείλησε ότι αν δεν βγουν θα τους πυροβολούσε.

Mια πυρκαγιά καίει μέρος του Πολυτεχνείου του Hong-Kong ως αντίδραση στην πολιορκία της αστυνομίας που ξεκίνησε την Κυριακή. Όποιος βγαίνει το Πολυτεχνείο συλλαμβάνεται και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης ως και 10 ετών.

Ένας κεντρικός δρόμος στο Hong Kong έχει γεμίσει με τούβλα σε αυτόν τον σχεδιασμό και κολλημένα στο έδαφος. Σκοπός είναι να καθυστερήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να εμποδίσουν την ελεύθερη κίνηση των αυτοκινήτων.

Οι φοιτητές μπλοκάρουν με έπιπλα και καρέκλες τις κυλιόμενες σκάλες στο Πανεπιστήμιο του Hong Kong.

Διαδηλωτές στέκοντας πλάι από ένα καμμένο όχημα και ένα αυτοσχέδιο οδόφραγμα έχοντας απέναντί τους τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις.

Δύο αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν διαδηλωτή ενώ σημαδεύουν άλλους στο κέντρο του Hong-Kong.

Mια εικόνα από το μέλλον; Ένας διαδηλωτής φοράει κράνος και μια μάσκα για τα δακρυγόνα, ενώ κρατάει και μια κίτρινη ομπρέλα.

Ακόμα ένα αυτοσχέδιο όπλο. Οι διαδηλωτές καλύπτονται πίσω από ένα οδόγραφμα μέρος του οποίου χρησιμοποιείται ως ασπίδα για τις αύρες που έχει βγάλει στους δρόμους η αστυνομία.

Πάνω από την χαώδη μεγαλούπολη, υψώνεται το φεγγάρι. Κάτω από αυτό ένας διαδηλωτής  μιλάει σε μεγάφωνο. Υπάρχουν μέρες που οι οδομαχίες στο Hong-Kong συνεχίζονται καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 Μια γυναίκα προσεύχεται τη στιγμή που η αστυνομία καθαρίζει έναν δρόμο στο κέντρο του Hong Kong.

Share
 

24Media Network

LIVE: Πανιώνιος - ΟΦΗ

Ο Πανιώνιος με τον Κόρμπο να επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό υποδέχεται τον ΟΦΗ που θα παραταχθεί χωρίς τους Ναμπί και Νέιρα. Και οι δύο ομάδες θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO