Όταν συνέλαβαν τον Μανώλη Αγγελόπουλο να παίζει παράνομο μπαρμπούτι

"Τι κάναμε δηλαδής; Ζάρια παίζαμε. Τι θέλατε να παίζουμε; Μπριτς και κουμ-καν";
SHARES

Το μακρινό 1986, ο Μανώλης Αγγελόπουλος συνελήφθη σε παράνομη μπαρμπουτιέρα στην Κυψέλη και την επομένη, η είδηση έκανε τον γύρο της, στις εφημερίδες της εποχής. Σύμφωνα με τον ίδιον πάντως, "άδικα θα κοιμηθώ στη στενή... δεν έπαιζα ζάρια... Τι με έφεραν εδώ;".

Η σύλληψη έγινε στα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου και στο φύλλο της 'Απογευματινής' της 2ης Ιουνίου, η είδηση θα βρει θέση ως μονοστηλάκι, κάτω αριστερά στο εξώφυλλο, ανάμεσα σε άλλες ρετρό ειδήσεις, όπως:

-"Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα κατεβάσει τελικά τον Μπέη ως υποψήφιο δήμαρχο στην Αθήνα"

-"Κίνδυνος να "μη δούμε άλλα ματς" του Μουντιάλ λόγω βλαβών του σήματος, όπως ερχόταν απ' το Μεξικό"

-"Τα φρούτα δεν περιέχουν ραδιενέργεια", ως απάντηση στον πανικό που είχε σκορπίσει η έκρηξη στο Τσερνόμπιλ.

 

Αναγκαστικά θα κάνουμε ένα μικρό ζουμ τώρα στην είδηση που αφορά τον Μανώλη Αγγελόπουλο, για να τη δούμε σε όλο της το μεγαλείο, να θαυμάσουμε και την ειδησεογραφική φρασεολογία της εποχής:

 

Την επόμενη ημέρα, η ίδια εφημερίδα θα επανέλθει, έχοντας νεώτερα μέσα απ' την αίθουσα του δικαστηρίου, στην τρίτη σελίδα της (ανάμεσα σε ακόμη μερικές υπέροχες ρετρό ειδήσεις):

Μια μικρή μεγέθυνση, για να προσέξουμε λίγο το μεγαλείο της φωτογραφίας, το αγέρωχο χαμογελαστό ύφος του Μανώλη Αγγελόπουλου μπροστά στον δικαστή:

Και ακόμη μια μικρή και τελευταία μεγέθυνση για να μη σας βγουν τα μάτια, διαβάζοντας τι συζήτησε ο μεγάλος τραγουδιστής με τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες, αλλά και τι είπε στο δικαστήριο.

Δεν θέλω να κάνω σπόιλερ, αλλά με κέρδισε, με συνέτριψε μάλλον, η ατάκα: "Εγώ έπινα καφέ, δεν έπαιζα ζάρια. (...) Τα 'παιζα νωρίτερα στο καζίνο":

 

Πηγή: Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Βουλής

Share
 

24Media Network

Με λάθος κόσμο παίζουν

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τα... κατορθώματα του μπασκετικού Ολυμπιακού και για Αγγελόπουλους - Γιαννακόπουλο που ξεχνάνε το κόκκινο DNA.

 

Photos

Οι νέοι Ghostbusters είναι εδώ στην πρώτη τους φωτογραφία

Who you gon' call? Την Carrie Coon, τον Finn Wolfhard και τη McKenna Grace. Α, και τον Paul Rudd που ξέφυγε από τη φωτογραφία. Μαζί με το καστ βρίσκεις τον σκηνοθέτη Jason Reitman και τον πατέρα του, Ivan Reitman, που είχε σκηνοθετήσεις τις δύο πρώτες ταινίες του franchise.

POP για τις δύσκολες ώρες

Marvel

4 Spider-Men μετά, ποιος είναι ο καλύτερος;

Πώς επηρεάζει το τέλος του Iron Man τη ζωή του Peter Parker; Πώς έγινε ο Jake Gyllenhaal ένας από τους καλύτερους κακούς της Marvel; Και ποιος από όλους τους Spider-Men είναι ως τώρα ο αγαπημένος μας;

Social Man
PROMO