STYLE

10 Έλληνες δημιουργοί δείχνουν το μέλλον των ελληνικών προϊόντων

Το A Magic Cabinet είναι ο νέος οnline προορισμός του καλού γούστου.

Διαβάζεις καθημερινά εφημερίδα; Έχεις αγοράσει φέτος μαύρα δερμάτινα monks; Υπάρχει τουλάχιστον ένα tailored κοστούμι στην ντουλάπα σου; Παρακολουθείς Κορεάτικο κινηματογράφο; Υπάρχει συγκεκριμένο ποτό που πίνεις; Φροντίζεις κάθε φορά να επιλέγεις τα γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν περισσότερο με το outfit σου; Έχεις μία καλή δουλειά; Αν ναι, τότε συγχαρητήρια, είσαι ένας άνθρωπος που όχι μόνο γνωρίζει ακριβώς τι σημαίνει style, αλλά έχεις καταφέρει δημιουργήσει τη δική του, προσωπική άποψη. Ή μήπως όχι;

Το style δεν είναι οι αγορές σου αυτές καθ’ αυτές. Δεν είναι ο ρυθμός με τον οποίο ακολουθείς τη μόδα ή την pop κουλτούρα. Δεν είναι τα ρούχα που φοράς, η εναλλακτική γυμναστική που ξεκίνησες, δεν είναι οι σειρές που παρακολουθείς. Το style δεν κοπιάρεται, δεν έρχεται με βιβλίο οδηγιών.

Το style είναι τρόπος ζωής, είναι ο συνδυασμός τριών απλών χαρακτηριστικών: του καλού γούστου, της πρακτικότητας και, κυρίως, της αυτοπεποίθησης. Κανένας άνθρωπος δεν γεννήθηκε με το γονίδιο του style στο DNA του. Είναι ένα ένστικτο που συνειδητά πρέπει να δημιουργήσεις και συνεχώς να το καλλιεργείς.

Τίποτα όμως δεν καλλιεργείται αν δεν το επιτρέπει το περιβάλλον του. Κι αυτός είναι ο παράγοντας που μπορείς να επέμβεις.

Φαντάζομαι πως για να έχεις φτάσει ήδη σε αυτό το σημείο, η μεν επιθυμία πρόθυμη, το δε περιβάλλον ασθενές. Λογικό, αφού με τόσες επιρροές και πληροφορίες που λαμβάνεις καθημερινά, είναι πλέον αδύνατον να αντιληφθείς πώς θα καταφέρεις να δημιουργήσεις τις συνήθειες εκείνες Τι θα έλεγες όμως αν σου έλεγα πως υπάρχει ένα μαγικό ντουλάπι που μπορεί να σε βοηθήσει;

Η Ευγενία Χάνδρη, επηρεασμένη κι αυτή από ένα μαγικό ντουλάπι των παιδικών της χρόνων, δημιούργησε με τη σειρά της το δικό της The Magic Cabinet, μία πλατφόρμα όπου άνθρωποι με δικό τους style και άποψη έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το όνειρο τους, το δικό τους ξεχωριστό brand και να εμπνεύσουν με την ιστορία τους.

Δες το σα μια μικρότερη πόρτα για την ιντερνετική Νάρνια του καλού γούστου. Στο The Magic Cabinet μπορείς να βρεις όλα εκείνα τα κομμάτια που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητα σου και μέσα από αυτά να διδαχτείς τη σημασία της ποιότητας.

Το Oneman λοιπόν ξεχώρισε και σου προτείνει τις 10 πιο stylish επιλογές του The Magic Cabinet!

Stoned

Για πολλές δεκαετίες ο Μικ Τζάγκερ μας έμαθε πόσο κουλ μπορούν να είναι μερικές πέτρες που τσουλάνε. Χρόνια αργότερα, ήρθε με τη σειρά της η σχεδιάστρια Λουίζα Ξανθοπούλου για να μας αποδείξει ότι οι στάσιμες πέτρες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το coolness των πρώτων, αρκεί να υπάρχει ο τρόπος. Με πανέμορφα γεωμετρικά σχέδια ζωγραφισμένα με μόνιμο μελάνι πάνω σε πέτρες απ’ όλη την Ελλάδα, το Stoned σου προσφέρει μερικές εξαιρετικές προτάσεις διακόσμησης για τον χώρο σου.

The Cool Projects

Κι αφού ανοίξαμε τον φάκελο coolness, ίσως θα πρέπει να αναφερθούμε και στο brand που εκτός από τη χάρη, διαθέτει και το όνομα. Η The Cool Projects ξεκίνησε το 2012 από την Αίγινα, και με γνώμονα την ποιότητα αλλά και τον σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα, μας σύστησε προϊόντα περιποίησης σώματος με ένα ξεχωριστό style. Οι δημιουργοί της, Μαρίνα Κοριολάνου-Λυκουρέζου και Γιάννης Ζαγοριαννάκης, βάζοντας την προσωπικής τους πινελιά, καταφέρνουν να δημιουργήσουν μοναδικές επιλογές, όπως αυτό το must-have σετ δώρου.

Salt Odyssey

Μεγαλώνοντας, παρατηρούσα συνεχώς κάθε ανδρικό πρότυπο στον περίγυρό μου και προσπαθούσα να κατανοήσω τα στοιχεία που “οφείλει” να έχει ο κάθε άντρας. Παρόλο που το εύρος των ανθρώπων αυτών ήταν τεράστιο, και πολλές φορές δεν παρατηρούσες καμία ομοιότητα στο χαρακτήρα, υπήρχε μία κατηγορία που όλοι συμφωνούσαν απόλυτα: Ένας άντρας πρέπει να ξέρει να αλατίζει και να ψήνει σωστά ένα καλό κομμάτι κρέας. Η Salt Odyssey, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αλατιού παγκοσμίως, φέρνει στο σπίτι σου όλα εκείνα τα ιδιαίτερα αλάτια που θα ανεβάσουν επίπεδο κάθε γαστρονομικό σου εγχείρημα, αλλά κυρίως θα σου δώσουν να καταλάβεις πόση από τη γεύση έχανες τόσο καιρό, ώστε να μην επαναλάβεις ξανά αυτό το λάθος. Το θαλασσινό αλάτι με ελληνική καπνιστή πάπρικα είναι η επιλογή που θα σε κάνει να ξεπεράσεις και τη φήμη του Νουσρέτ στο ψητό κρέας.

Kiss the earth

Ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου που αντιλαμβάνεται πως το style ξεπερνάει την εικόνα, είναι να αντιλαμβάνεται την ουσία των πραγμάτων. Η γυμναστική και η σωστή διατροφή δεν είναι απλά θέμα εικόνας, αλλά μιας γενικότερης αντίληψης της ζωής. Αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι το σώμα σου και θες να του χαρίσεις αυτό που πραγματικά αξίζει. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα φτάσεις στο άλλο άκρο. Αυτό σκέφτηκε λοιπόν και ο Κώστας Πλακωτάρης, ιδρυτής του brand “Kiss the earth” και δημιούργησε απίστευτα αλείμματα ξηρών καρπών χωρίς ζάχαρη, ώστε να μη στερηθείς καθόλου από τη γεύση, χωρίς ΄΄ομως να επιβαρύνεις το σώμα σου. Πραγματικά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου από λίγο φουντουκοβούτυρο με κακάο!

Barbatus

Όραμα είναι να θέλεις να δημιουργήσεις ένα brand στην Ελλάδα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι παρόμοιο. Θέληση είναι να το πετύχεις. Style είναι να εξελίσσεσαι συνεχώς, ενώ κρατάς αναλλοίωτο το στοιχείο που σε έκανε μοναδικό. Ο Δημήτρης Κακάτσιος και η Ανδρομάχη Αντωνίου, δημιουργοί του brand Barbatus, είναι οι πρώτοι που μας σύστησαν στην Ελλάδα το λάδι για τα γένια, ενώ συνεχίζουν να δημιουργούν grooming προϊόντα από φυσικά συστατικά κι αγνό ελαιόλαδο. Τα γένια σου είναι αυτά που μπορούν να μεταμορφώσουν σε μία στιγμή το συνολικό look σου. Δείξε την ανάλογη φροντίδα.

Ποτοποιία Avantes

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πως να παράγει ποτά ανώτερης ποιότητας, είναι ένας άνθρωπος που δημιουργεί με όρεξη και γνώση. Η οικογένεια Κάτσου για αρκετές γενιές το αποδεικνύει αυτό σταθερά, όμως η Χαρά και η Κατερίνα Κάτσου αποφάσισα πλέον να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον πήχη. Με τη συμβολή της Λίλας Δημοπούλου, η ποτοποιία Avantes κυκλοφόρησε το τζιν που αποντελεί το πάντρεμα του ωραιότερου ποτού με τα γευστικά μυστικά της Ελλάδας. Το Grace Gin από σήμερα είναι η θεμέλιος λίθος του bar σου.

Minas

Αν μπορούσα να μετρήσω τις φορές που φέτος είπα “το κρεμαστό είναι ένα αξεσουάρ που ταιριάζει με κάθε outfit” και “Καλημέρα”, πιθανότατα το δεύτερο θα προηγούταν με μικρή διαφορά, μέχρι να έρθει ο Minas και να αλλάξει τις ισορροπίες τη τελευταία στιγμή. Ο Minas αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου, με την υψηλή ποιότητα μετάλλων και την έλλειψη πολύτιμων λίθων, να συνεχίζουν να αποτελούν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Ένας άντρας που μπορεί να φορέσει ένα κόσμημα, κρατώντας παράλληλα του outfit του minimal, είναι ένας άντρας που έχει κατανοήσει ήδη τι σημαίνει style.

Retrovi

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες από τις οποίες μπορείς να αντιληφθείς αν ένας άνθρωπος διαθέτει style και φινέτσα. Θα είναι πάντα ευγενικός, θα είναι σίγουρος για όσα θα λέει και θα ξέρει να κάνει προσωπικά δώρα. Μέσα από το δώρο μπορείς τόσο να δείξεις την εκτίμηση σου σε κάποιον, όσο και το γούστο σου. Ευτυχώς για τις δύσκολες περιπτώσεις, υπάρχει μία επιλογή που πάντα θα σε βοηθάει: η Retrovi. Η Μυρτώ Φεραίου και η Μύρνα Δημητρίου Παττίχη, συνδυάζουν άψογα παράδοση και style και δημιουργούν τις καλύτερες προτάσεις για δώρο, όπως ο παρακάτω φάκελος!

Snob duck

Τα κριτήρια που με οδήγησαν την πρώτη φορά στην αγορά ενός snob duck σαπουνιού, είναι ακριβώς τα ίδια που με οδήγησαν από την τρυφερή, παιδική μου ηλικία στην απόφαση να υποστηρίζω Παλέρμο: απίστευτο όνομα, ακόμα πιο απίστευτη συσκευασία. Επιτυχία κριτηρίου; 50%.  Σε αντίθεση βέβαια με την Ιταλική ομάδα, το brand του Snob duck έδειξει μία σταθερή ποιότητα και πολλές νέες ιδέες. Για όλα αυτά λοιπόν, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ιδρυτή, Βασίλη Δούρο, στο εργαστήριο του στην Τρίπολη και στο χιούμορ του. Ας γύρίσει και ο Μίκολι και πλέον οι αποφάσεις θα παίρνονται έτσι!

Woodicraft

Ο χώρος σου είναι το πρώτο δείγμα γραφής για το style σου και το γούστο σου. Προσθέτοντας απλά μερικές ξύλινες λεπτομέρειες στο σπίτι σου, χαρίζεις στο δωμάτιο μια ρουστίκ ζεστασιά αλλά και ellegance. Το ξύλο είναι ένα απλό υλικό κι έτσι πρέπει να δουλεύεται. Κι αυτό το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα οι δημιουργοί του brand Woodicraft, Φλία Γλυκα και Γιώργος Κοτσιώρης, με τις μοναδικές προτάσεις τους από ξύλο και βασισμένες στις απλές γραμμές και την πρακτικότητα. Αν δεν είσαι σίγουρος πώς να κάνεις την πρώτη σου προσθήκη, το συγκεκριμένο μπολ είναι η πιο απλή και ουσιώδης επιλογή.

Περισσότερες Πληροφορίες

Website

Facebook

Instagram