AP Images
ΜΟΔΑ

5 ιδέες που μπορείς να αντιγράψεις από το στυλ του Idris Elba

Μαθήματα σοβαρής γοητείας από τον πιο σέξι άνδρα του 2018.

Ο Βρετανός ηθοποιός Idris Elba στα 46 του μπορεί πλέον να καυχιέται όχι μόνο για τις επαγγελματικές επιτυχίες του, αλλά και για έναν τίτλο που ενδεχομένως θα μπορούσε να τον έχει κατακτήσει και κάμποσα χρόνια νωρίτερα. Είναι ο sexiest man alive για το 2018 και δικαίως, αφού εδώ και καιρό αποτελεί ένα από τα πιο αρρενωπά Alpha males του παγκόσμιου entertainment.

Ο τρόπος που ντύνεται ο Elba και το συνολικό του στυλ είναι κομμάτι της γοητείας και της προσωπικότητάς του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι έχει ήδη υπογράψει τη δική του σειρά ρούχων σε συνεργασία με διάσημο brand. Εγώ θα προσθέσω ότι το όνομά του είχε ακουστεί για τον ρόλο του James Bond, το οποίο επίσης δεν είναι τυχαίο, αφού ο διαβόητος πράκτορας οφείλει να έχει απαράμιλλη γοητεία και έμφυτο στυλ.

Ας δούμε, λοιπόν, τι είναι αυτό που του προσθέτει γοητεία όσον αφορά στα outfits που επιλέγει. Σε γενικές γραμμές θα σου πω, ότι ο Elba ξέρει καλά να κρατά τις ισορροπίες πια, τουλάχιστον σε στυλιστικό επίπεδο. Δεν είναι ποτέ overdressed, ούτε φτάνει στο αντίθετο σημείο. Δεν είναι στυλιζαρισμένος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Επιπλέον, έχει και μια πολύ καλή συνολική αίσθηση του τι του πηγαίνει. Αν από κάποιον πρέπει να δανειστείς ιδέες ή στυλιστική ‘τεχνογνωσία’, αυτός είναι σίγουρα ο άνθρωπός σου.

Πριν ντυθείς, σκέψου τον σωματότυπό σου

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

(Evan Agostini / Invision / AP)

O Idris Elba είναι μυώδης και ψηλός. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να φορά τα πάντα με ευκολία. Σαφώς, αυτά τα χαρακτηριστικά συντέλεσαν στην ανάδειξή του ως ο πιο sexy άνδρας, αλλά τα ίδια μπορούν να καταντήσουν γελοία αν δεν τα εκμεταλλευτεί σωστά κι ευτυχώς δεν το κάνει. Βρες όχι μόνο τις γραμμές που σου ταιρίαζουν, αλλά και τα brands που εκφράζουν καλύτερα την προσωπικότητά σου και μην παρασύρεσαι από όσα βλέπεις γύρω σου.

Ντύσου με αυτοπεποίθηση κι όχι με κανόνες

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

(Jordan Strauss / Invision / AP)

Κι εδώ με μέτρο όμως. Σπάσε τους στυλιστικούς κανόνες μόνο όταν είσαι έτοιμος να υποστηρίξεις το αποτέλεσμα. Ο Elba παίρνει τα ρίσκα του, αλλά πάντα μέχρι εκεί που τον παίρνει. Λέει ‘ναι’ σε αξεσουάρ όπως το καπέλο και στηρίζει την επιλογή του με ολόκληρο το υπόλοιπο outfit. Όταν θες να κάνεις statement, κάν’ το σωστά, όπως εκείνος.

Όταν πρέπει να ντυθείς επίσημα, απόφυγε τους πειραματισμούς

Photo by Jonathan Short/Invision/AP

(Jonathan Short / Invision / AP)

Ο Iris Elba ξέρει τους ενδυματολογικούς κανόνες που διέπουν μία εμφάνιση στο κόκκινο χαλί και τους ακολουθεί με συνέπεια. Φορά tuxedos και λέει ναι σε total black outfits. Αυτός είναι ο πιο safe τρόπος για να είσαι σωστός σε μια τέτοια περίσταση. Ωστόσο, ο sexy κύριος πάντα βρίσκει τον τρόπο να κάνει τη διαφορά, εντάσσοντας μικρές τολμηρές λεπτομέρειες στο συνολικό του outfit.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

(Evan Agostin i/ Invision / AP)

Παίζει με τις υφές στο total black κι αυτή η λεπτομέρεια είναι που ξεχωρίζει, ή απλά φορά το tuxedo ολοκληρωμένο και δίνει έμφαση στο λευκό πουκάμισο, προσθέτοντας παπιγιόν και γιλέκο στο ίδιο χρώμα.

Τα sneakers δεν είναι μόνο για το γυμναστήριο

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

(Joel C Ryan / Invision / AP)

Όσο προσεγμένος δείχνει μέσα στο tuxedo του, τόσο εύκολα μπορεί να σε κερδίσει φορώντας τα sneakers του. Και σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά γίνεται με το μέτρο. Ναι, φορά sneakers, αλλά δεν μοιάζει με μπασκετμπολίστα που φεύγει από το γήπεδο. Η casual αισθητική του έχει μία εσάνς κομψότητας, χωρίς όμως να τον πηγαίνει στο άλλο άκρο. Ωραίο είναι το athleisure style αλλά όταν δεν τηρείται το μέτρο, χάνεται η ουσία.

Το ύφος είναι μέρος της γοητείας σου

Όταν ο Jimmy Falon ανακοίνωσε ότι ο Idris Elba είναι ο πιο sexy άνθρωπος στον κόσμο, σχολίασε φυσικά με χιούμορ τους χαρακτηρισμούς των τίτλων εξωφύλλου ‘sweet’ και ‘smoldering’. Ζήτησε από τον ίδιο τον Elba να του εξηγήσει κι εκείνος το έκανε με το ύφος και τις γκριμάτσες του. Κι αυτό νομίζω είναι βασικό συστατικό του στυλ και της γοητείας του. Επομένως, τα ρούχα δεν είναι ποτέ αρκετά αν δεν συνοδεύονται από τη σωστή έκφραση. Εντάξει, δεν χρειάζεται να ντύνεσαι, να κοιτιέσαι στον καθρέφτη και να παίρνεις διάφορες εκφράσεις για να δεις τι σου πάει. Αυτό καλύτερα να είναι πηγαίο. Το έχεις, είμαι σίγουρη, γι’ αυτό φρόντισε να το εξωτερικεύσεις.

(Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer / Invision / AP)