ΜΟΔΑ

5 μποτάκια για να περάσεις τον χειμώνα

These boots are made for walking και όχι μόνο.

Κι έρχεται η αποφράδα εκείνη μέρα που χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει, ξαφνικά δε θεωρείται ‘νορμάλ’ να φοράς παντού τα Air Jordan σου. Μα γιατί κύριε διευθυντά; Πόσο σοβαρό είναι αυτό το meeting που κρίνεται από τα παπούτσια μου; Τι εννοείς ρε Μαράκι δε θα παντρευτούμε αν έρθω με Air Jordan στην εκκλησία; Γιατί ρε μάνα να μην κοιμάμαι με τα παπούτσια;

Κουράγιο. Όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο. Θα σου πάρει λίγο καιρό, αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Στο μεταξύ όμως, πρέπει να βρεις εκείνο το ζευγάρι παπούτσια που θα μπορείς να το φοράς παντού, θα ταιριάζει σε κάθε περίσταση και θα τα αγαπήσεις (σχεδόν) το ίδιο. Κοινώς, ο έρωτας με έρωτα περνάει!

Το πώς να επιλέξεις το σωστό παλτό φέτος, το μάθαμε ήδη. Για να ολοκληρώσουμε αυτά τα σεμινάρια στυλιστικής, χειμωνιάτικης επιβίωσης χειμώνα όμως, έφτασε η ιστορική στιγμή να παρουσιάσουμε όλα εκείνα τα παπούτσια που θα πληρούν τις εξής τρεις προϋποθέσεις: Πρώτον, θα ταιριάζουν άψογα στο style σου αντί να μοιάζουν με χειμωνιάτικα crocks. Δεύτερον, θα είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα. Και τρίτον, θα έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χειμώνα κι από τον Di Caprio στο The Revenant. Ή με μία λέξη: boots. Έτοιμος;

Σημείωση: Ναι, οι τίτλοι κάθε κατηγορίας θυμίζουν Friends, κυρίως γιατί κάτι διάβασα για νέο επεισόδιο και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό.

Αυτό με τον ξυλοκόπο

Work boots Pepe Jeans

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ένα σωστό, formal outfit είναι αυτό που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα, αυτό που σου δώσει ectra πόντους, αυτό που οι περισσότεροι εν πάσει περιπτώση θα χαρακτήριζαν “ανδρικό ντύσιμο”. Μεταξύ μας όμως, όταν βλέπαμε τον Opie στο Sons of Anarchy, δε σκεφτόμασταν ακριβώς ότι του έλειπε ένα καλό, ιταλικό κοστούμι. Μερικές φορές, αρκεί απλά ένα casual και πρακτικό ντύσιμο για να δημιουργήσεις την αίσθηση ότι είσαι αυτός που μπορεί να “get the job done”. Κι αυτό το στυλ ξεκινάει και τελειώνει από το σωστό ζευγάρι work boots. Ξέρω, σου φαίνεται περιέργο, αλλά αν προσέξεις τις υπόλοιπες επιλογές σου, τα work boots μπορούν να αποδειχτούν ο αφανής ήρωας στο καθημερινό style σου. Συνδύασε τα με regular jeans, καρό πουκάμισο, parka jacket και (ιδανικά) ένα μούσι που θα έκανε τον Γκάνταλφ να ξαναγκριζάρει από το κακό του.

Αυτό με το κοστούμι

Brogues boots Tommy Hilfiger

Κάποιες φορές, το ανδρικό μυαλό λειτουργεί εξαιρετικά απλά. Ίσως όχι πάντα αποτελεσματικά, αλλά ποτέ δε θα κάνει τα πράγματα περίπλοκα. Δεν έχει υπάρξει όμως μεγαλύτερο success story από τον απλό και ιδιοφυή συλλογισμό “Τα brogues πάνε με τα κοστούμια μου. Όμως έξω βρέχει. Άρα, απλά θα κάνω τα brogues πιο ψηλά!”. Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άντρες προσπαθούν να συνδυάζουν το style με την πρακτικότητα και ποτέ δεν τα κατάφεραν καλύτερα από αυτή τη φορά. Μπορεί να σου φαίνεται ελαφρώς εξεζητημένο, αλλά η συγκεκριμένη επιλογή, όχι απλά δεν αποτελεί . Ένα ζευγάρι καφέ brogues boots συνδυασμένο με γκρι κοστούμι είναι η λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει το outfit σου να ξεχωρίσει από οποιοδήποτε άλλο. Τα brogues boots είναι τα dress shoes του χειμώνα . Αν τώρα πάλι, σκεφτείς να βάλεις το κοστούμι μέσα από τα μποτάκια, τότε γυρνάμε στην περίπτωση του άντρα που σκέφτεται απλά, αλλά όχι αποτελεσματικά.

Αυτό με την έρημο

Desert boots Tommy Hilfiger

“Αν θέλεις να μάθεις τη μόδα του σήμερα, πήγαινε στο Μιλάνο. Αν θες να δεις τη μόδα του αύριο, κόψε την αναβολή σου”. Σας δίνω το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε το νέο μου quote με φωτογραφία μου στο Facebook όταν αφήσω τον μάταιο τούτο κόσμο. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, να σου θυμίσω πως εκτός από το buzz cut, τα camo, τις γραβάτες, τα aviators, τα bomber jackets και πολλά ξενύχτια χωρίς λόγο, ο στρατός μέσα στη στιλιστική σοφία του, μας χάρισε και μία από τις πιο smart casual επιλογές ever: τα dessert boots. Εντάξει, όχι “μας” ακριβώς (εκτός κι αν το βύσμα σου ήταν τόσο κακό που υπηρέτησες σε έρημο), αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ. Σίγουρα ένα ζευγάρι dessert boots δεν είναι και η ιδανικότερη λύση για μία βροχερή μέρα, αλλά σε συνδυασμό με dark jeans κι ένα λευκό πουκάμισο είναι ο ορισμός του versatility. Πρακτικά κι άνετα μποτάκια που μπορείς να τα φορέσεις κυριολεκτικά παντού (με εξαίρεση formal events) και δε θα σε απογοητεύσουν ποτέ!

Αυτό με το total black

Chelsea boot NAK

Για έναν άνθρωπο που έχει πάει Erasmus, θεωρείται σχεδόν ποινικό αδίκημα το γεγονός ότι υπάρχει κάποιο άλλο θέμα στο οποίο έχει αναφερθεί περισσότερες φορές στη ζωή του. Είμαι όμως πρόθυμος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες, αν αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσω το κύρηγμα μου. Το total black outfit θα είναι διαχρονικά η πιο απλή, στιλάτη, έξυπνη και γοητευτική επιλογή που μπορεί να κάνει ένας άνδρας – κυρίως τον χειμώνα. Το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι η επιλογή των σωστών γραμμών. Όταν λοιπόν μιλάμε για ένα τέτοιο style, υπάρχει μόνο μία επιλογή: Chelsea boots. Αποτελώντας πιθανότατα τη πιο δημοφιλή επιλογή τα τελευταία χρόνια σε όλες τις χειμερινές collections, τα Chelsea boots είναι εκείνα τα παπούτσια που ποτέ δεν καταλάβαινες το ύφος τους ως παιδί, αλλά πλέον αντιλαμβάνεσαι ακριβώς πόσο κομψά δείχνουν. Απλά σκέψου του με μαύρο παντελόνι, μαύρο ζιβάγκο και μαύρο παλτό. Ούτε ο Bruce Wayne δεν έμοιαζε τόσο κουλ στα μαύρα. Αν δεν έχεις ένα τέτοιο ζευγάρι στο σπίτι σου, φρόντισε να είναι το πρώτο που διαγράφεις από αυτή τη λίστα!

Αυτό με το fashion icon

Casual boots Levi’s

Και τι είμαι να φοράω μπότες; Γελαδάρης στο Τέξας; Σιγά μη βάλω και καπέλο. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως τέτοιες φράσεις συνοδεύονται σχεδόν πάντα με δηλωτή, ουίσκι κόλα  και Nokia 3310 περασμένο στην ζώνη. Το style έχει φτιαχτεί για να πειραματίζεσαι, να δοκιμάζεις, να καταλήγεις και μετά ξανά από την αρχή. Αν οι ανδρικές μπότες/αρβύλες ήταν πάντα μία επιλογή που σου άρεσε αλλά την αντιμετώπιζες με δισταγμό, τότε ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσεις τα sneakers σου, γιατί μόλις βρήκες το νέο, αγαπημένο σου, casual παπούτσι. Ισορροπώντας ανάμεσα στο rock, στο punk και στο απλό, καθημερινό style, ένα ζευγάρι casual boots μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα, από slim jeans και hoodie, μέχρι πουκάμισο και πουλόβερ για ένα πιο smart casual look. Επίλεξε μερικές λεπτομέρειες που θα στηρίξουν την επιλογή σου, όπως δύο δαχτυλίδια ή ένα long form φούτερ και πίστεψε στο νέο σου look.