ΜΟΔΑ

5 στιλάτοι άνδρες στα φετινά Emmys που δεν θύμιζαν με τίποτα πιγκουίνους

Το κλασικό ασπρόμαυρο κοστούμι είναι πια ξεπερασμένο.

Ζούμε σε μια εποχή που η ελευθερία έκφρασης είναι κάτι το οποίο στηρίζουν πολλοί. Aπό τη στάση ζωής τους, τον τρόπο που ταυτοποιούν, ή όχι, τη σεξουαλικότητά τους μέχρι και το πώς ντύνονται, η κοινωνία φαίνεται να είναι λίγο πιο έτοιμη για αλλαγή.

Η αλλαγή αυτή επιτρέπει σε ανθρώπους που προμοτάρουν τη διαφορετικότητα να κάνουν την παρουσία τους αισθητή στην κοινωνία, προβάλλοντας τον πραγματικό τους εαυτό προς τα έξω χωρίς τον φόβο ότι θα στιγματιστούν γι’ αυτό που είναι. Αυτού του είδους η διαφορετικότητα δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να ξεπεράσουν κάποια κοινωνικά ταμπού, όπως αυτό που έχει να κάνει με το τι ‘επιτρέπεται’ να φοράει ένας άνδρας ή μία γυναίκα.

Οι κανόνες που ίσχυαν πριν έχουν ανατραπεί και οι παραδόσεις έχουν καταργηθεί. Οι άνδρες μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν, το ίδιο και οι γυναίκες ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα δεις προσωπικότητες σαν τον Jonathan Van Ness (παρουσιαστής της σειράς του Netflix, Queer Eye) στο κόκκινο χαλί, να φοράει ροζ φουστάνι και τακούνια ενώ η τρίχα ξεπετάγεται από το στήθος. Το Χόλιγουντ, υπό μια έννοια, έχει ενστερινστεί αυτή τη νέα γενιά πραγμάτων και το red carpet των βραβείων Emmy είναι η απόδειξη.

Οι εμφανίσεις των ανδρών στα χθεσινά βραβεία που πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες, είχαν επιτέλους τη λίγη απ’ αυτή τη διαφορετικότητα που τόσο λαχταράμε να βλέπουμε.

Οι άνδρες στο κόκκινο χαλί δεν χρειάζεται πια να θυμίζουν πιγκουίνους. Τα κλασικά -και διαχρονικά, δε λέμε-, μαύρα tuxedos δεν είναι η μόνη αποδεκτή ενδυμασία σε περιστάσεις σαν αυτές, γιατί όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Billy Porter, που επιλέγει να φοράει (και να υποστηρίζει απόλυτα) τακούνια και το αγαπημένο του φουστάνι για να ποζάρει στον φακό εκατοντάδων φωτογράφων, τότε αυτόματα ‘επιτρέπεται’ και σε κάποιον άλλο να φορέσει κάτι πιο ‘αντικομφορμιστικό’.

Η εμφάνιση πιγκουίνου, λοιπόν, δεν είναι η μοναδική επιλογή και οι παρακάτω άνδρες το γνωρίζουν. Δεν είναι λίγο συναρπαστικό όλο αυτό;

Mahersala Ali

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Ο Mahersala Ali είναι από τους άνδρες που προσφέρουν πάντα μια διαφορετική ματιά στο επίσημο ανδρικό ντύσιμο. Είναι από τους ανθρώπους θα δε φοβάται να πειραματιστεί, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα φορέσει ένα ολόλευκο κοστούμι στο κόκκινο χαλί ή σκουφάκι μαζί με το κοστούμι του. Ακόμα κι αν εκ πρώτης όψεως το παραπάνω look στα Emmy μοιάζει ‘κοινότυπο’, στην πραγματικότητα δεν είναι. Αρχικά, για ένα τόσο σημαντικό event σαν αυτό, δεν φόρεσε μαύρο κοστούμι. Προτίμησε ένα σκούρο κυπαρισσί το οποίο συνδύασε με γαλάζιο πουκάμισο. Επίσης, το σύνολό του είχε ένα στοιχείο ‘έκπληξης’. Φορώντας ένα ζευγάρι χρωματιστά γυαλιά ηλίου -ένα αξεσουάρ που, let’s be honest, δεν βλέπεις κάθε μέρα στο κόκκινο χαλί-, ήταν μια ενδιαφέρουσα στιλιστική προσέγγιση. Τέλος, η statement ασημένια καρφίτσα στο πέτο θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα και όχι τόσο παραδοσιακό ανδρικό αξεσουάρ. Αφού ταιριάζει με το ρούχο, εμάς δεν μας απασχολεί τίποτα άλλο.

James Van Der Beek

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Ο πρωταγωνιστής μιας από τις αγαπημένες μας εφηβικές teen σειρές (το Beverly Hills θα έχει πάντα τα πρωτεία) κατόρθωσε να πάρει μια θέση στη λίστα μας, αφού φόρεσε αυτό το βελούδινο σακάκι στη γνωστή και μη εξαιρετέα απόχρωση ‘σάπιο μήλο’. Σε ρετρό ύφος συνδυασμένο με ροζ πουκάμισο και με ροζ τριαντάφυλλο στο πέτο, ο Van Der Beek ήταν μια ηλιαχτίδα στη μουντή καθημερινότητά μας. Τα καφέ σουέτ παπούτσια βέβαια, από εμάς είναι όχι.

RuPaul Charles

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Η πιο γνωστή dragqueen του πλανήτη, ο RuPaul Charles επέλεξε να εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί των Emmy’s με κοστούμι και όχι σαν τη drag περσόνα του. Σαν άνθρωπος που σπάει τους κανόνες όχι μόνο της μόδας αλλά και της ποπ κουλτούρας, δεν θα περιμέναμε να φορέσει κάτι που, κατά κόσμον, θεωρείται συμβατικό. Ένα φανταχτερό, μεαφηρημένο pattern στις αποχρώσεις του μαύρου και του ροζ, κοστούμι ήταν ο τρόπος του για να πει «εγώ θα φοράω ό,τι γουστάρω, είτε σας αρέσει, είτε όχι». Μας αρέσει Ru.

Billy Porter

Danny Moloshok/Invision for the Television Academy/AP Images

   Danny Moloshok/Invision for the Television Academy/AP Images

Έχουμε φτάσει πλέον σε τέτοιο βαθμό θαυμασμού για τον Billy Porter που ακόμα και σακούλα σκουπιδιών να φορέσει θα μας αρέσει. Και αυτό για τον ίδιο λόγο που θαυμάζουμε τον RuRaul: δεν του καίγεται καρφάκι αν εσένα ή εμένα δεν μας αρέσουν αυτά που φοράει. Αν το γεγονός ότι σκάει μύτη με πανύψηλες πλατφόρμες, πιο ψηλές κι απ’ αυτές που φορούσαν οι Spice Girls στα ’90s, και με ένα υπέρλαμπρο κοστούμι σαν αυτό, σε κάνει να νιώθεις άβολα σε γράφει εκεί που ξέρεις. Εμάς δεν μας κάνει να νιώθουμε άβολα, fyi.

Όλο το καστ του Queer Eye (σχεδόν)

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Αν και χωρίς τον Jonathan Van Ness και τις πάντα stylish εμφανίσεις του, το υπόλοιπο καστ του Queer Eye πόζαρε στο κόκκινο χαλί του θεσμού με looks που ούτε πιγκουίνους θύμιζαν, ούτε συμβατικά ήταν. Εκτός του Antoni Porowski, οι υπόλοιποι τρεις άνδρες υποστήριξε ο καθένας τα ρούχα που φόρεσε, απόλυτα. Από τον Tan France με πανωφόρι εμπνευσμένο από παραδοσιακή ινδική ενδυμασία, τον Bobby Berk με παντελόνι που είχε στρας στο πλάι και τον Karamo Brown με πουκάμισο/καφτάνι, τα looks του καστ έφεραν λίγο αέρα ανανέωσης στο κόκκινο χαλί των βραβείων Emmy.

Kεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP