ΜΟΔΑ

7 outfits που οφείλει να έχει κάθε σύγχρονος μπαμπάς στην γκαρνταρόμπα του

Κάθε ημέρα της εβδομάδας και μια διαφορετική πρόκληση.

Σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που συμβιβάζονται κι αυτοί που πετυχαίνουν. Ποια η διαφορά τους; Οι μεν πρώτοι έχουν όνειρα, οι δε δεύτεροι στόχους. Αν η πρώτη κατηγορία σου αρκεί, τότε δεν έχεις πολλά να κάνεις. Μπορείς να αρκεστείς στο να συζητάς σχέδια που δε σκοπεύεις πραγματικά να τα κυνηγήσεις. Αν υπάρχει όμως μέσα σου η φιλοδοξία για να πετύχεις τους στόχους σου, τότε όλα ξεκινούν από το πρόγραμμα.

Πρέπει να είσαι αποφασισμένος, δραστήριος και, κυρίως, ικανός. Και το πρώτο βήμα για να είσαι ικανός, είναι να δείχνεις ικανός. Πώς το καταφέρνεις όμως αυτό μέσα σε μία τόσο γεμάτη καθημερινότητα; Πώς γίνεται να ανταποκρίνεσαι σε αυτά που πρέπει, χωρίς να παραμελείς έστω και λίγο εσένα και το style σου; Την απάντηση σε κάθε ερώτηση δίνει η νέα καμπάνια του brand Aristoteli Bitsiani, μέσα από τον φακό του διακεκριμένου φωτογράφου μόδας Δημήτρη Σκουλού.

 

Η ιστορία του brand, τα απλά, αλλά ξεχωριστά σχέδια και η ποιότητα των ρούχων έχουν μετατρέψει το όνομα Bitsiani σε ένα από τα πιο γνωστά στο χώρο της ανδρικής μόδας. Η νέα καμπάνια της εταιρείας στοχεύει στον σύγχρονο πατέρα, σε έναν άνδρα που θέτει στόχους, αντιμετωπίζει με ευχαρίστηση κάθε επαγγελματική υποχρέωση και δεν ξεχνάει ότι το style είναι ένα κομμάτι του χαρακτήρα του. Θεωρείς πώς είναι πολλοί λίγοι αυτοί που καταφέρνουν κάτι παρόμοιο;

Ωραία, ας φανταστούμε μία τυπική εβδομάδα στη ζωή ενός τέτοιου άνδρα. Διάβασε την κάθε μέρα προσεκτικά και φαντάσου αν θα μπορούσες να είσαι κι εσύ σε αυτή τη θέση. Για να σε διευκολύνουμε σε αυτό το υποθετικό ταξίδι, την απεικόνιση αναλαμβάνει ο Δημήτρης Σκουλός. Μπορούσες να φανταστείς καλύτερο συνδυασμό;mayt

Δευτέρα

Σε ένα video που είχε κυκλοφορήσει πριν μερικά χρόνια, ένας βετεράνος στρατιωτικός εξηγούσε ότι ακόμα και μετά την αποστράτευση του, συνέχιζε να ξυπνάει καθημερινά στις 4.30. Όταν τον ρώτησαν γιατί ακολουθεί αυτό το πρόγραμμα, απάντησε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο παραγωγικό από το να νιώθεις ότι ήδη έχεις πετύχει κάτι όταν οι άλλοι ακόμα ξεκινάνε. Έτσι ακριβώς πρέπει να μοιάζει και η Δευτέρα σου: με ένα δυνατό ξεκίνημα. Γράψε όλους τους στόχους της ημέρας και . Ξεκίνα με ένα δεκάλεπτο τρέξιμο. Επέστρεψε στο σπίτι και φτιάξε πρωινό για το παιδί σου. Κάνε ένα καυτό μπάνιο και βρες το outfit που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα, να νιώθεις πως μπορείς να ολοκληρώσεις το οτιδήποτε. Μην χάνεις χρόνο ψάχνοντας. Δεν υπάρχει καμία επιλογή που να δημιουργεί μεγαλύτερη αίσθηση σιγουριάς και δυναμικότητας από ένα three piece κοστούμι. Προτίμησε ένα all time classic γκρι με ένα λευκό πουκάμισο για το σωστό clean cut look. Απλές και προσεγμένες γραμμές. Άφησε το style σου να μιλήσει αντί για σένα. Κι όσο οι άλλοι συζητάνε νυσταγμένα μέχρι το μεσημέρι για αδιάφορα θέματα, εσύ συνέχισε να σκέφτεσαι όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις. Άλλωστε, με τέτοιο outfit, πώς να χάσεις;

Τρίτη

Δύο πράγματα είναι σίγουρα σε αυτή τη ζωή: Οι φόροι και ότι όλα τα σημαντικά meetings είναι προγραμματισμένα για την Τρίτη. Δεν γνωρίζουμε τι συνομωσία μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή τη σύμπτωση (ή απλά θεωρούμε ντε φάκτο ότι όλοι την Τρίτη είμαστε ) αλλά κάθε meeting από την απαρχή του κόσμου μπαίνει στο calendar της Τρίτης. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, δε θα βρεις καλύτερη μέρα για να αποδείξεις ότι είσαι ο master του business look! Ένα three piece σκούρο μπλε κοστούμι με λευκή ρίγα, έντονο Ιταλικό χαρακτήρα και vintage επιρροές είναι μία επιλογή που ποτέ δεν έχει αποτύχει. Ή μάλλον, ποτέ δεν έχει αποτύχει για κάποιον που γνωρίζει το style του και μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο ρούχο. Εκτός λοιπόν από την κλασική, σκούρα μπλε γραβάτα, η αυτοπεποίθηση είναι το μοναδικό που χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις ίσως το πιο iconic, ανδρικό outfit όλων των εποχών.

Τετάρτη

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η Τετάρτη είναι ίσως η πιο αδιάφορη μέρα της εβδομάδας. Τέτοιες όμως δεν είναι παρά θέμα αντίληψης. Στο πρόγραμμα ενός ανθρώπου που κυνηγάει συνεχώς τους στόχους του, δεν υπάρχουν κενές μέρες. Προσπαθείς απλά να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερα από την κάθε στιγμή. Και οι στιγμές αυτές που θες να πραγματικά να απολαύσεις, είναι πολύ πιο απλές απ’ ότι φαντάζονται οι περισσότεροι. Ξεκίνα τη μέρα σου νωρίς και φτάσε στο γραφείο λίγο νωρίτερα από τους υπόλοιπους. Αυτή είναι η πιο παραγωγική στιγμή σου. Όταν τελειώσεις με τα task της ημέρας, πήγαινε με την οικογένεια σου σινεμά και στη συνέχεια για φαγητό. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις τον χρόνο να χαλαρώνεις. Όπως εξίσου σημαντικό είναι αυτές τις στιγμές, το outfit σου να χαλαρώνει μαζί με εσένα, χωρίς να χάνεις καθόλου από το style σου. Το κοτλέ είναι ίσως το πιο must ύφασμα στην ανδρική μόδα φέτος, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα εξαιρετικά άνετο και στυλάτο ύφασμα αν φορεθεί σωστά! Επίλεξε ένα σακάκι σε ιδιαίτερο χρώμα, όπως το κυπαρισσί, και συνδύασέ το με κλασικά dark jeans και καφέ chelsea boots. Αν θέλεις να ολοκληρώσεις ιδανικά το outfit, μπορείς να προσθέσεις και μία πλεκτή γραβάτα που δένει χρωματικά με το υπόλοιπο style.

Πέμπτη

Φρόντισε από την αρχή της εβδομάδας να έχεις προγραμματίσει όλα σου τα εξωτερικά ραντεβού για την Πέμπτη. Υπάρχει συγκεκριμένη αποστολή! Πρώτα απ’ όλα όμως το outfit! Αφού θα είσαι όλη μέρα στον δρόμο, πρέπει να σκεφτείς ποιο outfit δε χάνει σε επαγγελματισμό, αλλά σου χαρίζει πάντα μεγάλο versatility. Ξεκινάς λοιπόν, χτίζοντας έναν κλασικό κορμό: μαύρο παντελόνι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα. Για να κάνεις το outfit να ξεχωρίζει, προσθέτεις απλά ένα γκρι σακάκι με μεγάλο, καρό μοτίβο και μαύρα monks. Απλές λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη διαφορά, δημιουργώντας ένα απλό και κομψό business look. Μόλις ολοκληρώσεις όλες τις υποχρεώσεις σου, παίρνεις τα παιδιά σου από το σχολείο και πηγαίνετε πρώτα για ψώνια και ύστερα σπίτι για να μαγειρέψετε παρέα. Κάτι απλό όπως πένες με ψαρονέφρι είναι αρκετό σαν κίνηση για να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σου και για να κάνεις τη γυναίκα σου να ενθουσιαστεί με το που μπει σπίτι.

Παρασκευή

 

Σε έναν πιο απλό, πρακτικό και δίκαιο κόσμο, η Παρασκευή θα μετονομάζοταν σε “Smart casual day”. Ή απλώς “Η μέρα σου”. Η Παρασκευή είναι η μέρα που πρέπει να βάλεις τα δυνατα σου για να ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις της εβδομάδας κι έπειτα να ανταμείψεις τον εαυτό σου με ένα ποτό μετά τη δουλειά. Η επιλογή του σωστού smart casual outfit που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα τόσο στο γραφείο όσο και στην έξοδο σου μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα εύκολη απόφαση αν εμπιστευτείς τον οίκο Aristoteli Bitsani. Παίξε με τα χρώματα, επιλέγοντας ένα μπεζ καρό σακάκι, γκρι ζιβάγκο και μαύρο παντελόνι. Το smart casual look φτιάχτηκε για να μη σε δυσκολεύει. Εκμεταλεύσου το και δημιούργησε ένα μοναδικό outfit. Thank God it’s Friday!

Σάββατο

Ποτέ μη δεις το Σάββατο σαν λύτρωση. Γράψ’ το αυτό πάνω σε οτιδήποτε και φρόντισε να το διαβάζεις κάθε μέρα. Όταν φτάσεις να αντιμετωπίζεις τις πέντε μέρες της εβδομάδας ως αγγαρεία, τότε οι στόχοι σου δεν έχουν καμία σημασία. Ωστόσο, το Σάββατο όντως αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερο χρόνο, αλλά όχι κοιτώντας χωρίς λόγο την τηλεόραση μέχρι να μην καταλαβαίνεις πια τι βλέπεις. Δε νομίζεις ότι απόψε είναι η ιδανική μέρα για μία έξοδο με τη γυναίκα σου; Κλείσε τραπέζι στο αγαπημένο σας εστιατόριο και φρόντισε να την εντυπωσιάσεις με μία εντυπωσιακή και προσεγμένη εμφάνιση. Επένδυσε στο βελούδο και συγκεκριμένα σε ένα σακάκι στις αποχρώσεις του μπορντό. Πρόσθεσε ένα βελούδινο μαύρο παπιγιόν κι ένα απλό, λευκό πουκάμισο. Τέτοιες στιγμές οφείλεις να τις αντιμετωπίζεις σαν το πρώτο σας ραντεβού. Κι ένα τέτοιο outfit θα χαρίσει αυτήν ακριβώς την εντύπωση. Αυτά είναι πραγματικά couple goals.

Κυριακή

Η στιγμή που δε θα ακολουθείς πλέον το πρόγραμμα και τις σκέψεις άλλων και θα ξέρεις πως αυτό που έχεις αυτή τη στιγμή είναι μοναδικό. Αυτή είναι η στιγμή που θα γνωρίζεις ποιος πραγματικά είσαι. Κι αυτό θα τα ανακαλύψεις τυχαία, μία Κυριακή. Θα ξυπνήσεις από το παιδί σου που ήρθε στο κρεβάτι για να φάτε μαζί πρωινό και να δείτε τηλεόραση. Θα σηκωθείς να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο. Θα βάλεις εκείνο το ζεστό, απαλό, κρεμ ζιβάγκο. Στη συνέχεια θα φορέσεις ένα smart casual κοστούμι με ένα ελαφρύ καρό μοτίβο. Έτσι, για να ολοκληρώσεις το vintage look. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να ντύνεσαι πιο καλά τις Κυριακές;  Θα βγεις με την οικογένεια σου για brunch και ύστερα θα περπατήσετε. Θα γυρίσεις το απόγευμα στο σπίτι σας. Τα παιδιά θα κοιμηθούν γρήγορα. Εσύ θα κρεμάσεις το σακάκι σου, θα βάλεις δύο ποτήρια κρασί και θα ξαπλώσεις δίπλα από τη γυναίκα σου στον καναπέ. Όσες φορές κι αν περιέγραψε ο Barney Stinson το “The dream”, δε νομίζουμε ότι έφτασε τόσο κοντά σε αυτό τον ορισμό.