ΜΟΔΑ

Δεν θα πιστεύεις πόσα μπορεί να κάνει για το στιλ σου ένα πουκάμισο με prints

Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή φέρνει το καλοκαίρι στη γκαρνταρόμπα σου, ένα πουκάμισο με prints μπορεί να αλλάξει όλο σου το ενδυματολογικό attitude. Προς το καλύτερο. 

Οι περισσότεροι άντρες έχουν λανθασμένη προσέγγιση στο θέμα ‘προσωπικό στιλ’. Το αντιμετωπίζουν σαν ένα δίλημμα επιπέδου «άσπρο-μαύρο», στο οποίο πρέπει να διαλέξουν πλευρά: θα ντύνομαι κυριλέ ή χύμα; Θα φοράω σακάκια ή hoodies; Θα είμαι φλώρος ή θα είμαι λέτσος; Για την ακρίβεια, αυτοί που ντύνονται πιο formal κοροϊδεύουν τους πιο χύμα (ότι βρίσκονται σε παρατεταμένη εφηβεία, ότι δεν θα πάνε ποτέ επαγγελματικά μπροστά κλπ) ενώ αυτοί που ντύνονται πιο casual στολίζουν τους πρώτους με κοσμητικά ουσιαστικά (όπως κλαρινογαμπρός/κονιόρδος/ τζιτζιφιόγκος κλπ). Και βέβαια κάπως έτσι, ακραία και άδικα, κατηγοριοποιούν στο μυαλό τους τα ρούχα που υπάρχουν εκεί έξω. Οι γραβάτες είναι για τους σοβαρούς, τα sneakers για τους χύμα.

 

Κι έπειτα εμφανίζεται ένα πουκάμισο με prints.

Το πουκάμισο με prints από μόνο του είναι ένα ενδυματολογικό παράδοξο. Γιατί το πουκάμισο, ως ρούχο, θεωρείται ένα ξενέρωτο κομμάτι για συντηρητικούς, όμως αν του βάλεις επάνω prints γίνεται κατ’ εξοχήν φιλικό. Είναι ένα ρούχο cool, ένα ρούχο διασκεδαστικό, ένα ρούχο στον αντίποδα της σοβαροφάνειας. 

 

Και βέβαια υπάρχουν διαβαθμίσεις: υπάρχει το πουκάμισο με τα μικρά διακριτικά prints που φοριέται άνετα μέσα από σακάκι και κάνει αυτόματα πιο ενδιαφέρον το καλοκαιρινό σου κοστούμι και υπάρχει και το φουλ χαβανέζικο, μαξιμαλιστικό και κοντομάνικο, που φωνάζει «σφηνάκια για όλους». Το ποιο θα επιλέξεις εξαρτάται από την αφετηρία από την οποία έρχεσαι. Και βέβαια από την αυτοπεποίθησή σου, που σε τελική ανάλυση είναι εκείνη που θα υποστηρίξει ή θα ακυρώσει όποια ενδυματολογική επιλογή κάνεις.

Τα μετρημένα

Εδώ εννοούμε τα λευκά κυρίως πουκάμισα (παρότι δεν αποκλείονται και τα σκούρα μπλε, μαύρα ή μπεζ), που έχουν διακριτικά prints, τα οποία τους επιτρέπουν να φοριούνται άνετα μέσα από κοστούμια και blazers, στη θέση του κλασικού λευκού πουκάμισου. Και παρότι είναι ελάχιστα πιο θαρραλέα από τα μονόχρωμα πουκάμισα, η αλλαγή που κάνουν στην εμφάνιση ενός συντηρητικού άντρα είναι θεαματική.

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ESPRIT, 39,99€ >

 

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ D.R SHIRT, 34€ >

 

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ SELECTED, 48,80€ >

 

Τα floral

Είναι κατηγορία από μόνα τους, καθώς όπως έχουμε πει στο παρελθόν κάποιοι κρίνουν πως το στιλ τους μπορεί να σηκώσει τα ανθισμένα prints, κάποιοι άλλοι πάλι τα φοβούνται. Εμείς πάλι θεωρούμε πως θα δείχνεις υπέροχος με κλασική μπεζ βερμούδα, sneakers ή loafers και ένα πουκάμισο με liberty prints (δηλαδή με πολύ ψιλά λουλούδια).

 

 

ΕΜΠΡΙΜΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ HAMAKI HO, 49,90€ >

 

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ GAS, 21,90€ >

 

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ANTONY MORATO, 35,94€ >

 

Τα ρετρό

Αν κάνεις μια καλή ανασκαφή στις παλιές φωτογραφίες του μπαμπά σου, σίγουρα θα ανακαλύψεις αυτόν ή κάποιον φίλο του να φορά κάποιο έντονο εμπριμέ πουκάμισο γιατί πολύ απλά τότε (στα 70s και στα 80s) τα φορούσαν όλοι. Προφανώς δεν εννοούμε πως εσύ πρέπει εν έτει 2016 να κυκλοφορείς σαν να τον Τόνι Σφήνο, αλλά το να συνδυάσεις το τζιν ή το βαμβακερό σου παντελόνι με ένα ενδιαφέρον πουκάμισο με prints αντί (πάλι) για ένα t-shirt με στάμπα, μόνο upgrade μπορεί να κάνει στο θερινό σου ντύσιμο.

 

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ SCOTCH & SODA, 59,90€ >

 

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ LEONARDO, 19,90€ >

 

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ MOSAIQUE, 54€ >

Τα tropical

Κωδικός «Παπαγάλος». Κοντά μανίκια, έντονα χρώματα, εξωφρενικά ζωηρά prints. To χαβανέζικο πουκάμισο έχει πολλές αρετές και έχει αφήσει το παρδαλό αποτύπωμά του στην ιστορία και στην ποπ κουλτούρα. Προφανώς ένα τέτοιο πουκάμισο δεν φοριέται στο γραφείο (εκτός αν το «γραφείο» σου είναι η παραλία και εσύ είσαι μπάρμαν σε beach bar), όμως φοριέται σε όλες τις χαλαρές καλοκαιρινές περιστάσεις – από την παραλία έως το νυχτερινό bar hopping στα νησιά. Φόρεσέ το κουμπωμένο ως βασικό κομμάτι ή συνοδευτικό, αφήνοντάς το ανοιχτό πάνω από λευκό t-shirt (hello, Travolta!).   

 

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ FRANKLIN & MARSHALL, 39,90€ >

 

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ SOUL STAR, 19,90€ >

 

 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ DICKIE’S, 56€ >