ΜΟΔΑ

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό για ατέλειωτη απόλαυση μόνο με τα απαραίτητα

Φτιάξε το ιδανικό sac voyage για αξέχαστες διακοπές με σκάφος.

Επιτέλους κανονίστηκε. Μετά από τόσα χρόνια συζητήσεων και αναλύσεων, ερευνών και ερωτήσεων σε φίλους, γνωστούς κι αγνώστους, συμφωνήσατε όλοι και οι φετινές διακοπές θα γίνουν με ιστιοπλοϊκό. Θα γυρίσετε να νησιά του Αργοσαρωνικού, θα κάνετε βουτιές στα βαθιά αλλά και στα ρηχά, θα κάνετε ηλιοθεραπεία μεσοπέλαγα κι αν θέλετε θα πετάγεστε και σε εκείνη την ερημική παραλία για να ξαπλώσετε στην άμμο και να κοιτάτε τα αστέρια.

Σίγουρα, αυτές οι διακοπές θα μείνουν σε όλους αξέχαστες, αλλά επειδή πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία, πρέπει να γίνει για τον σωστό λόγο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι διακοπές με το ιστιοπλοϊκό δεν πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή και να μείνουν αξέχαστες, επειδή θα καταλήξουν σε φιάσκο, γιατί απλά δεν είχες πάρει μαζί τα απαραίτητα, τα οποία δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Απλά πρέπει να είσαι λίγο παραπάνω προνοητικός γιατί δύσκολα μπορείς να καλύψεις τις ελλείψεις.

Σε πρώτη φάση, μην διανοηθείς να πάρεις μαζί σου βαλίτσα. Δεν πας κοσμικές διακοπές σε πεντάστερο ξενοδοχείο, επομένως ένα sac voyage είναι υπέρ αρκετό για να χωρέσει τα λίγα ρούχα σου και έναν μικρό εξοπλισμό που θα σε συντροφεύσει στο ταξίδι. Αρχικά, φτιάξε μία λίστα με όλα εκείνα που πρέπει να προμηθευτείς. Ειδικά αν είναι η πρώτη σου φορά, είναι δύσκολο να τα έχεις στο σπίτι.

Για παράδειγμα, ειδικά παπούτσια για ιστιοπλοϊκό πρέπει να πάρεις, για να μην χρειαστεί να γυρίσεις στον Πειραιά άρον άρον. Το κατάστρωμα γλιστρά αρκετά και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να μπορείς να μετακινείσαι με άνεση. Ένα αντιανεμικό επίσης, θα χρειαστεί για τις ώρες που πέφτει ο ήλιος και εσύ θες να αγναντεύεις τη θάλασσα ενώ το ιστιοπλοϊκό έχει δέσει στην μέση του πουθενά. Κάτι ακόμα που είναι πιθανό να μην σου χρειάζεται στην καθημερινότητά σου και πρέπει να αγοράσεις για αυτές τις διακοπές είναι τα κιάλια. Θες να δεις το λιμάνι, να χαιρετίσεις τους επιβάτες του ιστιοπλοϊκού που περνά δίπλα; Ό,τι κι αν συμβεί, ένα ζευγάρι κιάλια χαμένα δεν θα πάνε.

Επειδή αυτές οι διακοπές θα είναι ξεχωριστές, πρέπει να είσαι άψογος σε όλα σου, επομένως και στο στιλ. Έτσι θα τα θυμάσαι όλα όπως πρέπει, αφού θα αποτυπωθούν στη μνήμη σου αλλά και σε φωτογραφίες. Πάρε λοιπόν, μερικά μαγιό, κατά προτίμηση ριγέ ή με αγκυρούλες, και στις αποχρώσεις του μπλε και του λευκού. Τα πάντα χρήσιμα t-shirts είναι κάτι ακόμα που πρέπει να πάρεις μαζί σου και μάλλον θα έχει σε navy εκδοχές που θα ταιριάζουν με όλο το υπόλοιπο σκηνικό. Για τα απογεύματα όμως και τις μέρες που θα πιάνεις λιμάνι σε κοσμοπολίτικα νησιά, ένα λινό πουκάμισο είναι ό,τι πρέπει για να έχεις όλο το navy στιλ και στη στεριά. Στα αξεσουάρ περιορίσου σε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα panama hat. Καλό είναι και το jockey, αλλά το panama είναι πιο ταιριαστό με τα ρούχα που έχουμε πει παραπάνω αλλά και με το concept του ιστιοπλοϊκού.

Αφού φτιάξαμε το στιλιστικό σου προφίλ, πάμε τώρα να δούμε πώς θα περνάς όμορφα την ώρα σου. Αρχικά με ηλιοθεραπεία, άπειρες βουτιές, ανακαλύψεις νέων τοπίων, αλλά είναι αρκετά; Σίγουρα ένα βιβλίο θα σου κάνει καλή παρέα τις ώρες που όλοι ηρεμούν ενώ το φορητό ραδιοφωνάκι θα εκτιμηθεί από όλη την παρέα και το πλήρωμα. Για να μην περιορίζεσαι με την ώρα όμως αλλά και το μέρος που θα διαβάσεις και θα ακούσεις μουσική, ρίξε στο sac voyage ένα booklite κι ένα metal light. Αυτά θα σου εξασφαλίσουν το φως που θες, λίγο για διάβασμα μέσα στην καμπίνα ή περισσότερο για διάβασμα στο κατάστρωμα.

Τέλος, ρίξε μέσα στο σάκο σου ένα από εκείνα τα σωτήρια ανεμιστηράκια και 2 πακέτα μπαταρίες Energizer για να μην ξεμείνεις ποτέ από δροσιά. Σίγουρα μπορείς να κάνεις μία βουτιά για να δροσιστείς, αλλά δεν έχεις πάντα όρεξη. Τότε είναι που θα σε σώσει το ανεμιστηράκι που θα έχεις φροντίσει να γεμίσεις με μπαταρίες Energizer.

Μην ξεχάσεις, όταν αγοράσεις τις μπαταρίες Energizer να βγάλεις μία φωτογραφία την απόδειξη μαζί με τα προϊόντα και να την κάνεις upload στο ateleiotienergeia.gr για να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό και που ξέρεις, όταν γυρίσεις από τις διακοπές μπορείς να είσαι εσύ ο τυχερός που θα κερδίσει ένα Apple Iphone 8, μία Samsung Led TV 49”, ένα Drone Hubsan, μία Canon DSLR, ένα Samsung Galaxy Tablet ή ένα φορητό ηχείο Marshall.

Πριν κάνουμε ανακεφαλαίωση, πρόσθεσε στη λίστα με τα απαραίτητα ένα keychain light για τις φορές που μέσα στο σκοτάδι προσπαθείς να βάλεις το κλειδί στην κλειδωνιά.

Ανακεφαλαιώνουμε, λοιπόν.