ΜΟΔΑ

Φέτος κάνε διακοπές στο χωριό με ατελείωτη ενέργεια και κράτα το κέφι αμείωτο

Μην σνομπάρεις το χωριό αυτό το καλοκαίρι. Δες το με άλλο μάτι και οι διακοπές σου φέτος θα είναι ατελείωτες.

Ανάμεσα στις επιλογές για προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών, πάντα υπάρχει και η καβάντζα του χωριού. Κι αν δεν έχεις εσύ, θα έχει ο κολλητός σου ή η κοπέλα σου. Είναι ο τόπος με τον οποίο σε συνδέουν οι παιδικές αναμνήσεις, ίσως το πρώτο φιλί, ένας παιδικός έρωτας, αταξίες, παρέες και αληθινές φιλίες. Τώρα όμως τίποτε δεν είναι το ίδιο, παρά μόνο οι μνήμες που ξυπνούν κάθε φορά που φτάνεις σε αυτό το μέρος.

Δεν είναι καθόλου αποτρεπτικός προορισμός όμως, αφού το πιθανότερο είναι να υπάρχει μία γιαγιά ή μία θεία που μαγειρεύει υπέροχα, ένα κρεβάτι που είναι πάντα στρωμένο και σε περιμένει, ενδιαφέρουσες κουβέντες στο γραφικό καφενείο και μία ηρεμία που δεν θα τη βρεις ούτε στο νησί, ούτε πουθενά αλλού. Ειδικά αν τον Δεκαπενταύγουστο ξεμείνεις Αθήνα, τότε το χωριό σου είναι μονόδρομος και ένας επίγειος παράδεισος ταυτόχρονα. Έστω ότι τα μαζεύεις και πας. Τι παίρνεις μαζί σου;

Αρχικά μην αρχίσεις να γεμίζεις βαλίτσες και σάκους. Ένα μικρό βαλιτσάκι με ροδάκια θα χωρέσει όλα όσα χρειάζεσαι κι όλα όσα θα σε φιλέψουν φεύγοντας από εκεί. Θα ξεκινήσω με αυτά που δεν χρειάζεται να πακετάρεις, αφού πας σε ένα σπίτι που λογικά τα έχει. Σαμπουάν και αφρόλουτρα, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες μένουν εκτός, γλιτώνεις επιπλέον βάρος αλλά και χώρο. Ακόμα κι αν ο παππούς σου δεν χρησιμοποιεί το ίδιο αποσμητικό με σένα, θα έχει κάποιο που να σε ικανοποιεί στο mini market του χωριού.

Από ρούχα φαντάζομαι ότι με μία φόρμα, μερικά t-shirts κι ένα φούτερ ή ένα ελαφρύ μπουφανάκι αρκούν. Αν έχει θάλασσα κοντά, τότε πάρε κι ένα μαγιό για παν ενδεχόμενο. Φυσικά τα sneakers σου είναι απαραίτητα και μαζί τους 2 ζευγάρια κάλτσες. Αυτά όμως δεν αρκούν. Στο χωριό θα είσαι και σίγουρα το σπίτι που θα μείνεις δεν έχει playroom. Πόσα τσίπουρα να πιεις στην πλατεία και πόσα ποτά; Γι’ αυτό πάρε μαζί το laptop σου. Θα δεις μία ή και δύο σειρές χωρίς να σε νοιάζει η ώρα που περνά. Πάρε και τα ακουστικά σου για να μπορείς να βάλεις τον ήχο όσο δυνατά θες, αλλά και για να έχεις την ευκαιρία να ακούσεις μουσική από το κινητό σου. Ας υποθέσουμε όμως, ότι ο καθαρός αέρας θα σου φέρει όρεξη να τρέξεις λίγο, αθλητικά έχεις, ακουστικά έχεις, άλλη δικαιολογία δεν έχεις.

Πρόσθεσε κι ένα metal light φορητό για να κάθεσαι στην αυλή του σπιτιού ως αργά χωρίς να ενοχλείς κανέναν ή χωρίς να σε πάρει χαμπάρι κανένας. Βάλε και το βιβλίο σου στη βαλίτσα αφού εκτός από όρεξη για τρέξιμο στην εξοχή, μπορεί να σου έρθει και για διάβασμα – ένα booklite Energizer είναι απαραίτητο σ’ αυτήν την περίπτωση. Θα διαβάζεις χωρίς να κουράζεις τα μάτια σου και χωρίς να ενοχλείς κανένα γύρω σου.

Επειδή όμως μιλάμε για σπίτι στο χωριό, πρέπει να ξέρεις ότι οι ανέσεις που θεωρείς δεδομένες εδώ, εκεί δεν είναι καν υπαρκτές ανάγκες. Ένα φορητό ηχειάκι θα σου φανεί χρήσιμο, είτε για προσωπική ακρόαση, είτε για τις μέρες / νύχτες που θα έχει ανάψει το κέφι στην αυλή. Εφοδιάσου με μπαταρίες Energizer για να έχεις ατελείωτη χρήση μέχρι να φύγεις και θα με θυμηθείς. Επίσης, μετά την αγορά, κάνε τον κόπο και τράβα μία φωτογραφία την απόδειξη μαζί με τις μπαταρίες Energizer για να μπορείς να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό, κάνοντας απλά upload τη φωτογραφία στο ateleiotienergeia.gr. Που ξέρεις; Όταν επιστρέψεις από τις διακοπές μπορεί να είσαι κάτοχος ενός Apple Iphone 8, μίας Samsung Led TV 49”, ενός Drone Hubsan, μίας Canon DSLR, ενός Samsung Galaxy Tablet ή ενός φορητού ηχείου Marshall.

Μέσα σε όλα αυτά, ρίξε κι έναν φακό. Ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βρει η νύχτα. Μπορεί να τον χρειαστείς, μπορεί και όχι, αλλά δεν πιάνει πολύ χώρο, οπότε ρίξε κι αυτόν στη βαλίτσα. Πριν την κλείσεις, πέτα μέσα κι ένα πακέτο μπαταρίες Energizer γιατί κάτι μου λέει ότι φέτος οι διακοπές στο χωριό θα σου μείνουν αξέχαστες και ατελείωτες.

Αν όμως είσαι περισσότερο οπτικός τύπος, δεν θα μου ξεφύγεις. Όλα όσα διάβασες μπορείς να τα δεις ευθύς αμέσως να παίρνουν θέση στην μικρή σου βαλίτσα.