Richard Shotwell/Invision/AP
ΜΟΔΑ

Ο άνθρωπος πίσω από το ξεχωριστό στιλ των σταρ του ΝΒΑ

Η μοναδική ιστορία του Brand Wills, του ανθρώπου που άφησε το μπάσκετ για την μόδα και απέδειξε ότι είναι νικητής.

Zero to hero. Αν ξεκινάς να καταπιάνεσαι με κάτι, αν πραγματικά το αγαπάς, τότε πρέπει να φτάσεις μέχρι το τέλος του δρόμου. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αλλιώς, μην κάνεις τον κόπο να ξεκινήσεις. Την προσπάθειά σου δε θα τη θυμάται κανείς εκτός από εσένα. Εμείς θα συνεχίσουμε να περιμένουμε με αγωνία το επόμενο motivational story, ενώ εσύ θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τα απωθημένα που δεν κατόρθωσες να ολοκληρώσεις. Σκληρό, αλλά πιο εύκολο από να κοιτάξεις την αλήθεια κατάματα, να κρατήσεις το πάθος σου και αν χαράξεις τον δικό σου δρόμο. Τουλάχιστον για τους περισσότερους.

Η Nike, με την πρόσφατη καμπάνια της #SportChangeEverhting, επικεντρώθηκε σε ιστορίες ανθρώπων που ο αθλητισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Ο Brand Wills έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως ένα από τα βασικά πρόσωπα της καμπάνιας αυτής, αλλά η επιλογή του δεν ήταν τυχαία. Χτίζει αυτή τη στιγμή εδώ και χρόνια, με πολλές αποφάσεις, θυσίες και ρίσκα. Και πλέον, μπορεί να λέει πως χάρισε μια νέα έννοια στον όρο “winner”.

Ο Brandon ξεκίνησε το μπάσκετ σε μικρή ηλικία στο Ohio. Ήταν κάτι που αγαπούσε και πάλευε συνεχώς να γίνει καλύτερος και η αθλητική υποτροφία του σε κολλέγιο ήρθε ως αποτέλεσμα αυτής της σκληρής δουλειάς. Κάπου εκεί όμως, όπως αναφέρει και ο ίδιος «Ξέμεινα από καύσιμα». Γνωστή ιστορία. Ένα παιδί με πολύ μέλλον, δεν αντέχει τελικά στην πίεση, εγκαταλείπει αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο και βαφτίζεται ως αποτυχία. Ο Brand όμως είναι η εξαίρεση σε αυτή την ιστορία.

Έχοντας πλέον αντιληφθεί πως δεν υπάρχει η ικανότητα να αγωνιστεί στο NBA, ο Brand ξεκινάει να εργάζεται στον κλάδο των πωλήσεων στην εταιρεία Goodyear. Ώσπου ένα βράδυ παρακολουθεί στο MTV τον διάσημο πλέον Derek Roche να εξηγεί πως έφτασε να γίνει ο στυλίστας του Diddy. Αυτή ήταν η στιγμή που αποφάσισε πως έφτασε η ώρα να επανέλθει στο χώρο του μπάσκετ, συνδυάζοντας το αυτή τη φορά με την έτερη, μεγάλη του αγάπη: το styling.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

B W I L L S Compassion , grace , peace and love

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brandwills LLC (@brandwills) στις

Ο νεαρός Wills θα αρνηθεί χωρίς δεύτερη σκέψη την προαγωγή που του προσφέρεται και θα μαθητεύσει ως εκπαιδευόμενος δίπλα σε έναν από τους μεγαλύτερους stylists του κόσμου, τον Eric Archibald. Διαθέτοντας πλέον τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά και το δικό του, μοναδικό γούστο, μπορούσε να ασχοληθεί με το styling σε όποιον χώρο επιθυμούσε. Το σχέδιο του όμως αυτή τη φορά δε θα άλλαζε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

F A M Always a blessing when the fam link up @bobbymetelus on the film

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brandwills LLC (@brandwills) στις

Με τον Michael Redd να αποτελεί τον πρώτο αθλητή που τον εμπιστεύεται ως τον προσωπικό του stylist, ο Brand Wills θα αρπάξει την ευκαιρία, αναβαθμίζοντας του style του παίκτη των Bucks και αργά αλλά σταθερά θα χτίσει το όνομα του ως ο άνθρωπος που μπορεί να.

Ακολουθούν αμέτρητοι star του NBA που θα εμπιστευτούν την άποψη του Brand και θα συνεργαστούν μαζί του, μεταξύ των οποίων ο Jeff Green, ο Mike Conley, ο Matt Barnes, ο Andrew Wiggins, ο Rudy Gay, ο Delon Wright, αλλά και το fashion icon της καρδιάς μας, ο Kyle Kuzma.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

C H I L D H O O D @kuz thank you for sharing your @childhooddreams with the world bro #blazersTillNoV

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brandwills LLC (@brandwills) στις

Γιατί όμως να επιλέξεις να στρέψεις το ταλέντο σου στα 2 λεπτά που θα διαθέσουν οι παίκτες στους φωτογράφους πριν μπουν στο γήπεδο και όχι σε κάποιον άνθρωπο του θεάματος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν πώς να προωθήσει τη δουλειά σου;

Για τον Brand, το τι φοράς, το outfit σου, αντιπροσωπεύει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι εσύ τον εαυτό σου κι αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την  καθημερινή σου απόδοση. Κανείς δεν τ από κάποιον που καλείται να παρουσιάζεται μπροστά σε 30.000 άτομα σε καθημερινή βάση. Αυτές είναι οι στιγμές που πρέπει να είσαι η καλύτερη δυνατή εκδοχή σου.

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος που ένα παιδί από το Ohio κατάφερε να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του, να τον εμπιστεύονται συνεχώς περισσότεροι παίκτες και να είναι το πρόσωπο της Nike. Η λέξη-κλειδί που ψάχνεις είναι μία: αισθητική. Ο Brand μπορεί να είχε έναν από τους καλύτερους δασκάλους στο styling, όμως το less is best ήταν πάντα η δική του φιλοσοφία κι απλά την προσάρμοζε σε κάθε συνεργάτη του. Ο διάσημος stylist αντιμετωπίζει τον κάθε παίκτη χωριστά, ως φίλο του, ακούει και σέβεται την άποψη του και ύστερα απλά δημιουργεί την καλύτερη δυνατή εκδοχή αυτού του style, δημιουργώντας πάντα μία αίσθηση “Classy, with a twists of hood”. Αυτή η σχέση που χτίζει με τον παίκτη, και κατ’ επέκταση με τα outfits αυτού, τον έχουν φέρει στην κορυφή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

S T R E E T S T Y L E Cutting up on the boulevard

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brandwills LLC (@brandwills) στις

Ως επίλογος αυτής της ιστορίας, θα μπορούσε να υπάρξει μια inspirational σύνοψη της πορείας του Brand Wills. Η πορεία του όμως μόλις άρχισε κι έχει πολύ δρόμο ακόμα. Αντ’ αυτού, ίσως είναι καλύτερο να μάθεις ποια πράγματα θεωρεί απαραίτητα στοιχεία σε μία ανδρική γκαρνταρόμπα ένας άνθρωπος δεν ακολουθεί τα trends, τα δημιουργεί.

Τ-shirt Tommy

Παντελόνι Diesel

Καπέλο Adidas

Κεντρική φωτογραφία: Richard Shotwell/Invision/AP