ΜΟΔΑ

Ο Brad Pitt είναι το μεγαλύτερο fashion icon της εποχής μας

Οι στιλιστικές επιλογές του διάσημου ηθοποιού βασίζονται πάντα σε 3 βασικούς κανόνες, που από εδώ και στο εξής θα τους αποκαλούμε 'Νόμους του Brad'.

Είδα τις προάλλες ένα αρκετά περίεργο όνειρο. Δεν ξέρω αν ευθύνονται οι 2 μερίδες noodles με szechuan ή το υποσυνείδητο μου, αλλά με επηρέασε βαθιά και νιώθω μια ασίγαστη ανάγκη να το μοιραστώ.

Βρισκόμουν λοιπόν σε ένα θερινό σινεμά ολομόναχος, με ελάχιστα φώτα να με περιτριγυρίζουν και μερικά nachos με σάλτσα να μου κρατάνε συντροφιά. Ενώ περίμενα να ξεκινήσουν οι διαφημίσεις, το πανί σκίζεται στα δύο κι από μέσα εμφανίζεται ο Roger Ebert με τον Alexander Mcqueen, ντυμένοι ως High Sparrows από το Game of Thrones (περίμενε, έχει και συνέχεια). Ξεκίνησαν λοιπόν να εξηγούν σε σπαστά Ελληνικά πως η μέρα της κρίσης πλησιάζει, αλλά δε θα είναι όπως την περιμέναμε.

Με ενημέρωσαν πως πράγματι υπάρχει Παράδεισος και Κόλαση, αλλά θα κριθούμε βάσει απλών πραγμάτων που βαθιά μέσα μας ξέραμε ότι είναι λάθος, αλλά συνεχίσαμε να τα κάνουμε σε καθημερινή βάση επί σειρά ετών: Θα κριθούμε για όλα τα +4 που πετάξαμε σε μία παρτίδα UNO με την παρέα μας. Θα κριθούμε για εκείνο το απλό πλασέ που μπορούσαμε να κάνουμε στους σχολικούς αγώνες κι αντ’ αυτού προτιμήσαμε ένα αποτυχημένο τακουνάκι. Αλλά κυρίως θα κριθούμε που δεν εκτιμήσαμε ποτέ τον Brad Pitt όσο πραγματικά του άξιζε!

Κάπου σε αυτό το σημείο ξύπνησα με κομμένη την ανάσα. Έψαξα στα τυφλά το κουτί με τα noodles μήπως έχει απομείνει κάτι κι επεξεργάστηκα περισσότερο το όνειρο. Είναι γεγονός πως ποτέ δεν εκτιμήσαμε όλες τις εξαιρετικές και, κυρίως, πολύ φυσικές ερμηνείες που μας χάρισε ο καλύτερος guest στην ιστορία των Friends. Εντάξει λοιπόν να μου τα χώνει το πνεύμα του Ebert, αλλά ο Mcqueen για ποιό λόγο χάλασε τη στιγμή ανάμεσα σε εμένα και τα nachos μου;

Για τον απλούστατο λόγο πως αν δεν εκτιμήσαμε μία φορά το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο του κυρίου Pitt, τότε δεν εκτιμήσαμε εκατό φορές το impact που είχε, έχει και θα έχει στο ανδρικό style. Όχι κύριοι, το ότι είναι ένας από τους πιο όμορφους  άνδρες στην ιστορία – δεν το λέμε εμείς, όλοι το λένε, ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο Νίκος ο μεντεσές και κυρίως το People που τον ανέδειξε δις τον πιο sexy άντρα εν ζωή- δεν αποτελεί δικαιολογία.

Απλά, η κάθε του εμφάνιση, όπως και η κάθε του ερμηνεία, άγγιζαν σε τέτοιο βαθμό την τελειότητα που μετά από λίγο το θεωρήσαμε φυσιολογικό. Δεν είναι όμως. Και με αφορμή την πρόσφατη εμφάνισή του στο Μεξικό για της ανάγκες της νέας ταινίας του Tarantino, ήρθε η ώρα να αποθεώσουμε (σχεδόν) κάθε στιλιστική επιλογή του, μήπως και γλυτώσουμε τελικά τίποτα τη μέρα της κρίσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Breaking news – Brad Pitt wears woven hat in Mexico and we’re very much here for it. Are you or?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Men's Fashion & Style (@fashionbeanscom) στις

Με διαφορά το μεγαλύτερο fashion icon στα 90’s, άκρως γοητευτικός στα 00’s, ο ορισμός της κομψότητας στα 10’s. Πώς μπορεί ένας άντρας που συνεχώς αλλάζει style, να παραμένει σταθερά για πάνω 30 χρόνια ένας από τους πιο καλοντυμένους διάσημους του κόσμου;

Είναι εξαιρετικά απλό: Μπορεί το alter ego του Edward Norton να έχει δοκιμάσει κάθε πιθανό outfit, αλλά οι επιλογές του βασίζονται πάντα σε 3 βασικούς κανόνες, που από εδώ και στο εξής θα τους αποκαλούμε τους Νόμους του Brad.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#bradpitt #ilovemovies #movies #greatactors #cinema #bradpittyoung #bradpitthair #bradpittstyle #oldphoto #blondehair #hairstyle

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη movie stars (@film1passion) στις

Σύμφωνα με τον πρώτο, και πιο βασικό, Νόμο του Brad, ένα outfit κρίνεται επιτυχημένο αν συμβαδίζει με την ηλικία σου. Στα 20 του επέλεγε δερμάτινα παντελόνια, στα 56 του πλέον προτιμάει κλασικά κοστούμια, γήινα χρώματα και minimal αξεσουάρ.

Οι τάσεις στη μόδα μπορεί να σου δείχνουν την κατεύθυνση, αλλά δε σημαίνει πως ταιριάζουν σε όλους. Σκέψου πρώτα την εικόνα που θες εσύ να περάσεις προς τα έξω κι έπειτα όλες τις άλλες παραμέτρους. Φρόντισε μόνο να ακολουθήσεις μία βασική προϋπόθεση του πρώτου Νόμου: από το κούρεμα έως το ρολόι, κάθε επιλογή σου πρέπει να μοιάζει αβίαστη, λες και ήρθε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η άνεση και η χαλαρότητα στο style σου είναι αυτά που θα σου δώσουν λίγη από τη γοητεία του Mister Smith.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#Fury #Bradpitt #Loganlerman #Shialabeouf

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brad Pitt (@bradpittoffcial) στις

Ο δεύτερος νόμος του Brad δεν είναι άλλος από τον νόμο του πειραματισμού. Πώς θα βρεις το τι σου ταιριάζει ακριβώς αν δε δοκιμάσεις; Πειραματίσου με το κούρεμα σου, με τα επίσημα outfit σου, με τα γένια σου.

Το να μη φοβάσαι τις δοκιμές είναι από μόνο του γοητευτικό. Υπάρχουν πειράματα που θα αποτύχουν παταγωδώς, όπως τα matchy outfits με τη σχέση σου (μας πλήγωσες detective Mills με αυτό, αλλά το έχουν δοκιμάσει Beckam, Timberlake και Kanye, οπότε σε συγχωρούμε), αλλά υπάρχουν και πειράματα επιπέδου velvet tuxedo από τον Tom Ford που θα αφήσουν ιστορία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#branjelina

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη •Brad Pitt• one love (@love.brad.pitt) στις

Ο τρίτος, και τελευταίος, Νόμος του Brad, γνωστός κι ως Νόμος του Bono, εξηγεί με απλά λόγια τη σημασία των γυαλιών ηλίου στο style. Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι πρωινές εμφανίσεις του Λοχία Collier στις οποίες τον έχουμε δει χωρίς γυαλιά ηλίου. Ως λογική συνέχεια του δεύτερου Νόμου, έχουμε δει τον αγαπητό Λοχία με κάθε πιθανή επιλογή γυαλιών, από διαχρονικά Aviators έως στρογγυλά vintage με πολύχρωμους φακούς.

Εντάξει, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όταν έχεις ένα πρόσωπο σαν του Brad Pitt, δύσκολα θα βρεις κάτι που να μη σου ταιριάζει, αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος μας δίδαξε πως και το πιο απλό outfit μπορεί να ανέβει επίπεδα με μία τόσο απλή προσθήκη.

Που θέλω να καταλήξω με όλους αυτούς τους Νόμους όμως; Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι μπορεί να σήμαινε αυτό το όνειρο. Δε θεωρώ πως πλησιάζουμε στη μέρα της κρίσης. Όμως πράγματι συνεχίζουμε να κάνουμε πράγματα που γνωρίζουμε ότι είναι εξ ορισμού λάθος.

Την επόμενη φορά που θα σου στρωθεί, λοιπόν, η μπάλα στο 5×5, σημάδεψε την απέναντι γωνία και πλάσαρε. Όταν θα παίξεις πάλι UNO με τους φίλους σου, τράβα 2 φύλλα και μην αναγκάσεις τον κολλητό σου να σηκώσει όλη την τράπουλα. Κι όταν σε ρωτήσουν ποιοι άνθρωποι έχουν επηρεάσει περισσότερο τα τελευταία χρόνια το cinema και τη μόδα, πριν πεις αβίαστα ονόματα όπως Di Caprio ή Beckam, σκέψου ποιος είναι ο μόνος εκτός του Νεύτωνα, που έχει πλέον δικούς του Νόμους.

(Κεντρική φωτογραφία: AP Images)