ΜΟΔΑ

Οι επτά κανόνες του ανοιξιάτικου sneaker

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα sneakers που θα φοράς όλη τη σεζόν.

Ένα item που λέει πολλά για εσένα, χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι τα παπούτσια. Τα παπούτσια που φοράς μπορούν να πουν πολλά για τον χαρακτήρα σου και για το πόσο δίνεις βάση στις λεπτομέρειες ή όχι, κάθε φορά που ντύνεσαι. Και ενώ στηρίζουμε την προσωπική σου έκφραση μέσα από ένα outfit, καλό είναι να είσαι ανοιχτός και σε νέες προτάσεις και ν’ ακούς την γνώμη των experts, στον τομέα αυτό. Όλοι χρειαζόμαστε λίγη καθοδήγηση, ειδικά όταν πρόκειται να βοηθήσει την εικόνα μας, κάτι που τελευταία, ας παραδεχτούμε, μας απασχολεί όλο και περισσότερο.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ζεις σε σπηλιά τα τελευταία χρόνια, να σου πούμε ότι τα sneakers παίζουν σημαντικό ρόλο στις εμφανίσεις ενός άνδρα. Αρχικά να σου πούμε, ότι δεν τα φοράς μόνο στο γυμναστήριο ή για να παίξεις μπάσκετ. Τα sneakers φοριούνται από το γραφείο μέχρι και το αγαπημένο σου μπαράκι. Ειδικά τώρα την άνοιξη, τα sneakers είναι από τα must αξεσουάρ της ανδρικής γκαρνταρόμπας και συλλογές, όπως αυτή της Levi’s μας υπενθυμίζει την σημαντικότητά τους. Δίνοντας βάση στην ποιότητα, η συλλογή υποδημάτων του brand περιλαμβάνει σύγχρονα σχέδια με υλικά όπως το denim, το καστόρ και το ύφασμα, όλα κατάλληλα για την ανοιξιάτικη περίοδο.

Βασιζόμαστε, λοιπόν, λίγο στις τάσεις και λίγο στην προσωπική μας εμπειρία και σου λέμε τι πρέπει να προσέχεις όταν φοράς sneakers. Κανόνες που θα σου φανούν χρήσιμοι από το πώς να τα φορέσεις την άνοιξη, και λίγο-πολύ, όλο τον χρόνο.

Διάλεξε sneakers με βάση τα ρούχα που ήδη έχεις

Λογικό, αν σκεφτείς ότι εσύ θα φοράς τα παπούτσια σου και κανείς άλλος. Όταν πρόκειται να κάνεις μια αγορά, σημαντικό είναι να ξέρεις ότι θα ‘κολλάει’ και με τα υπόλοιπα ρούχα της ντουλάπας σου. Αν για παράδειγμα, φοράς συχνά τζιν, ένα ζευγάρι πάνινα sneakers σε ουδέτερη απόχρωση είναι το τέλειο στυλ παπουτσιού για ένα τέτοιο παντελόνι.

Φόρα τα ανάλογα με την περίσταση

Ετοιμάζεσαι να βγεις από το σπίτι. Που πας; Στο γραφείο; Στο μπαρ; Σε γάμο; Ανάλογα με την περίσταση, επέλεξε και τα sneakers που θα φορέσεις. Και αν σου ακούγεται περίεργο να φορέσεις sneakers σε γάμο, ας σου καταρρίψουμε τον μύθο ότι απαγορεύεται αυτό το είδος παπουτσιού σε τέτοιες περιστάσεις. Ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα sneakers θα ταιριάξει φανταστικά με το μαύρο σου κοστούμι. Άνεση και στυλ μαζί. Τελειότητα.

Κράτα τα καθαρά

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και τα sneakers σου ιερά. Δείξε τον σεβασμό που τους αρμόζει και κράτα τα καθαρά. Μιλάμε συγκεκριμένα, για τα ανοιχτόχρωμα πάνινα sneakers που λατρεύεις να φοράς τώρα την άνοιξη, με τα τζιν, τις βερμούδες, τις φόρμες σου και γενικά με όλα τα παντελόνια σου, γιατί ως γνωστόν, πάνε με όλα. Σε περίπτωση που λερωθούν, λοιπόν, υπάρχει το μαγικό potion: σε ένα μπολ ανακάτεψε 1 κ.σ. μαγειρική σόδα, 1/2 κ.σ. οξυζενέ και 1/2 κ.σ. ζεστό νερό. Με μια καθαρή οδοντόβουρτσα, τρίψε τον λεκέ, άφησε για 30 λεπτά και ξέπλυνε με νερό. Σαν καινούργια.

Βρες τον τύπο σου

Τι τύπος sneakers είσαι; Προτιμάς τα trainers; Ή είσαι του πιο casual και κάθε φορά που πρόκειται να ψωνίσεις, το μάτι πέφτει στα κλασικά (αλλά τόσο διαχρονικά) tennis shoes; Βρες το στυλ sneaker που σε αντιπροσωπεύει καλύτερα, που φοριέται με τα περισσότερα παντελόνια της ντουλάπας σου και αγόρασέ το, εις διπλούν aka σε δύο ουδέτερες αποχρώσεις που πάνε με όλα (βλ. μαύρο, άσπρο, μπλε, καφέ)

Πες ‘ναι’ στα classics

Mας αρέσουν τα παπούτσια που δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε αν το σχέδιό τους είναι ωραίο ή όχι, hot ή ξενέρωτο και που είναι πιο διαχρονικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να επιλέξεις μια διαχρονική απόχρωση. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι sneakers στον κλασικό συνδυασμό του άσπρου-μαύρου, είναι classic. Ταιριάζει με όλα και κανείς δεν πρόκειται ποτέ να σου πει ότι είναι ‘out of style’.

Η ποιότητα είναι το μυστικό

Η ποιότητα πρέπει να είναι από τους βασικούς παράγοντες όταν αγοράζεις ένα ζευγάρι sneakers. Επένδυσε, λοιπόν, σε ένα brand που ξέρεις ότι δίνει βάση στην ποιότητα και προσφέρει προσεγμένα μοντέλα sneakers. Η νέα συλλογή της Levi’s τα έχει όλα αυτά: ποιότητα, προσοχή στις λεπτομέρειες και κλασικά σχέδια με ένα σύγχρονο πάντα twist. Η συλλογή υποδημάτων περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται ένας άνδρας στην ντουλάπα του, με παπούτσια σε μοντέρνες γραμμές και κλασικά υλικά, που θα έχεις στην ντουλάπα σου για χρόνια.

Μη διστάσεις να ενδώσεις στην τάση που σε εκφράζει

Υπάρχουν διάφορες προτάσεις στα sneakers που προσφέρουν σχεδιαστές και brands. Από τις αγαπημένες μας; Τα ‘all day sneakers’. Παπούτσια που μπορείς να τα φοράς όλη μέρα, χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείς αν είναι ΟΚ να φορέσεις στο γραφείο, το γήπεδο ή το μπαρ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα στυλ παπουτσιού που μιξάρει δύο διαφορετικά υλικά μαζί (π.χ. καστόρ και καμβά) το καθιστά το τέλειο all day sneaker. Το casual ύφος του καμβά με το πιο «επίσημο» καστόρ είναι το τέλειο combo για να μπορείς να τα φοράς, όλη τη μέρα.