24media
ΜΟΔΑ

Πόσους διαφορετικούς άντρες θα συναντήσεις σε ένα μπάνιο

Πώς το μπάνιο σου μαρτυρά τη φάση που περνάς.

Ένα από τα πολλά πράγματα που βοηθούν να σχηματίσει κανείς άποψη για το τι άτομο είσαι τελικά είναι το σπίτι σου και κυρίως η διακόσμησή του. Θα μου πεις ότι τα φαινόμενα απατούν και έχεις δίκιο αλλά υπάρχει κι εδώ η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και όσον αφορά στο σπίτι είναι το μπάνιο, το δωμάτιο που λέει όλη την αλήθεια σχεδόν αναγκαστικά.

Με μία ματιά λίγο πιο παρατηρητική κατά περίπτωση ίσως, από το πώς είναι τακτοποιημένο ή διακοσμημένο το μπάνιο μπορεί κανείς να καταλάβει τι τύπος είσαι αλλά και τη φάση που περνάς την συγκεκριμένη στιγμή. Μπορεί στους υπόλοιπους χώρους με λίγη παραπάνω προσπάθεια ή με βάση το γούστο να “κλέψεις” λίγο και να μη φαίνεται αν είσαι cool, δεσμευμένος, με παιδιά ή φοιτητής, αλλά το μπάνιο σου θα τα μαρτυρήσει όλα.

Από τα πιο βασικά (οδοντόβουρτσα) μέχρι τα πιο ασήμαντα (το χρώμα της πετσέτας και το χαλάκι του μπάνιου) μπορείς κανείς να βάλει συμπεράσματα και ιδού η απόδειξη. Δες ιδέες για το μπάνιο σου από την Ideal Standard – συγκεκριμένα από τη σειρά TONIC II, βραβευμένη με το IF Design Award 2015 και τον νιπτήρα ελεύθερης τοποθέτησης Ipalyss – είναι σταθερή αξία στο είδος, τα οποία διακοσμήσαμε ανάλογα, έχοντας στο μυαλό μας διαφορετικούς τύπους άνδρα και από ξεκάθαρα στοιχεία ή ασήμαντες λεπτομέρειες θα καταλάβει κανείς εύκολα ποιος είναι αυτός που θα του αντιστοιχεί.

Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας

O Σχεσάκιας

24media

Δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι είσαι ερωτευμένος κι ότι το έτερόν σου ήμισυ το υπολογίζεις. Είτε μένετε μαζί, είτε όχι το μπάνιο σου θα μαρτυρήσει την κατάστασή σου, αφού σίγουρα θα έχεις 2 οδοντόβουρτσες για αρχή. Σταδιακά, το μπάνιο σου θα είναι πιο προσεγμένο, θα έχει κάπου ένα νεσεσέρ με τα απαραίτητα και επειδή θα είναι όλο από την Ideal Standard και την σύγχρονη σειρά της TONIC II, θα εμπνέει την αγαπημένη σου θα κάνεις της διακοσμητικές της παρεμβάσεις.

24media

24media

O Εργένης

24media

Το μπάνιο του εργένη είναι το πιο εύκολο να το καταλάβεις. Όσο τυπικός κι αν είσαι με το υπόλοιπο σπίτι, στο μπάνιο θα υπάρξει ένα στοιχείο που θα μαρτυρά την γυναικεία απουσία. Τα πράγματά σου θα έχουν καλύψει κάθε χώρο του μπάνιου και φυσικά δεν σε πειράζει αν το χαρτί υγείας δεν μπει στη θέση του. Αν δε πάρει υπάρχει σωληνάριο οδοντόκρεμας ανοιχτό, τότε είναι ξεκάθαρη η εργένικη φύση σου.

24media

24media

 

O Οικογενειάρχης

24media

Όταν στο σπίτι υπάρχει μικρό παιδί, τότε η κατάληψη σε όλους τους χώρους είναι αναπόφευκτη. Ακόμα κι αν έχεις καταφέρει να υπάρχει τάξη στο σαλόνι, στο μπάνιο όλα θα μαρτυρούν ότι είσαι πια μπαμπάς  και μάλιστα από εκείνους που το απολαμβάνουν, αφού δεν σου προκαλεί ζαλάδα πια η extra ροζ δόση, ούτε έχεις πρόβλημα με τα παπάκια, τα ζωάκια, τα κοκαλάκια και όσα ακόμα μπορεί να χωρέσει ένα μπάνιο.

24media

 

24media

O Ηipster

 

24media

Αν μπει κανείς στο μπάνιο σου και μάλιστα γυναίκα, το πιθανότερο είναι να το ζηλέψει. Έχεις επιλέξει τα πιο ωραία, σύγχρονα και minimal στοιχεία -αν έχεις διαλέξει Ideal Standard δεν είναι και πολύ δύσκολο για να πούμε την αλήθεια- και στο χώρο υπάρχει μία τάξη που συνδυάζει τα απαραίτητα με τα διακοσμητικά στοιχεία αρμονικά. Όλα μοιάζουν να έχουν τη θέση τους εκεί μέσα, ακόμα και τα βιβλία σου στο σιδερένιο καλαθάκι ή η γλάστρα σου η οποία ακόμα και μέσα σε αυτό το χώρο καλά κρατεί.

24media

24media

O Φιλόζωος

24media

Σε αυτό το “ανθεκτικό” μπάνιο μαζί με σένα ζει και το κατοικίδιό σου. Είσαι από εκείνους τους τύπους που έχουν το σκύλο τους πάνω απ’ όλα και τον έχουν βάλει για τα καλά στη ζωή τους, επομένως και στο μπάνιο τους. Έχεις το νερό του, τα παιχνίδια του και φυσικά ότι χρειάζεσαι εσύ αλλά και ο αγαπημένος σου τετράποδος φίλος.

24media

 

24media

Η αλήθεια είναι ότι πολύ εύκολα μπορείς να καταλάβεις τι τύπος είναι ένας άνδρας αν δεις το μπάνιο του. Οι ενδείξεις είναι ξεκάθαρες και η βάση από την Ideal Standard σου επιτρέπει να μεταμορφώνεις το μπάνιο σου, ανάλογα με τη φάση της ζωής σου. Εξάλλου, μάλλον θα ξεχάσεις να αλλάξεις κάτι βασικό από όλο το μπάνιο, επομένως το μόνο που θα συμβεί είναι να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες σου.