ΜΟΔΑ

Πώς να ντυθείς σήμερα και για τις επόμενες 70 μέρες

Τα ρούχα που θα χτίσουν το στυλ σου το φθινόπωρο και μέχρι τα πρώτα κρύα.

Επίσημα πια βρισκόμαστε στο φθινόπωρο. Κι αν την προηγούμενη εβδομάδα το μόνο που μαρτυρούσε ότι διανύουμε αυτή την εποχή ήταν το ημερολόγιο, τώρα ο καιρός το επιβεβαιώνει. Μπορεί να έγινε λίγο απότομα -αν και με τις εκπλήξεις του καιρού τελευταία, ποτέ δεν ξέρεις- αλλά ήρθε η ώρα που θα αποχωριστείς τα καλοκαιρινά σου και θα χρειαστείς ένα hoodie, μία ζακέτα ή ακόμα κι ένα ελαφρύ παλτό ή μία γκαμπαρντίνα.

Επειδή όμως η εναλλαγή του σκηνικού του καιρού έγινε απότομα, είναι πολύ λογικό να μην καταφέρεις να προσαρμοστείς αμέσως τόσο ψυχολογικά όσο και στιλιστικά, νομίζω λίγη βοήθεια θα σου φανεί χρήσιμη. Εγώ αναλαμβάνω την ντουλάπα σου για να ξέρεις τι να κρατήσεις, τι να προσθέσεις, τι να ξεθάψεις και σου έχω μερικά «έτοιμα outfits» που και θα σε γλιτώσουν από διλήμματα της τελευταίας στιγμής ή θα λειτουργήσουν ως βάση για να κάνεις εσύ τις δικές σου προσθαφαιρέσεις με βάση το στιλ, την περίσταση και όποια άλλη παράμετρο πρέπει να λάβεις υπ’ όψη.

Σημαντική σημείωση: Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι θερμοκρασία από τη μία μέρα στην άλλη πέφτει 10 βαθμούς, θεωρείται δεδομένο ότι τα πανωφόρια και τα πουλόβερ είναι μέσα στις επιλογές σου. Ίσως όχι στην πιο χειμερινή εκδοχή τους αλλά σίγουρα χρειαστούν.

Το καρό σακάκι

theidleman.com

Για τις πρώτες μέρες που την παλεύεις με το κρύο και μπορείς να ντυθείς λίγο πιο ελαφριά. Ο πιο εύκολος τρόπος για να είσαι cool και καλυμμένος ακόμα κι αν το πρωί λυσσομανάει ο άνεμος και το μεσημέρι νιώθεις να κολλάς από την κουφόβραση είναι να φορέσεις ένα casual σακάκι. Καρό θα σου πω εγώ που είναι και τάση και πάει με όλα, ακόμα κι αν με το chino παντελόνι και το t-shirt, τελικά φορέσεις sneakers. Έτσι πας και στο γραφείο και για ποτό μετά αλλά πας και για μία χαλαρή βόλτα το σαββατοκύριακο.

Το καμηλό παλτό

theidleman.com

Το καμηλό παλτό που φορούσε ο μπαμπάς σου κι εσύ τον κορόιδευες, ήρθε η ώρα να του το ζητήσεις. Αλλιώς, μάλλον θα πάρεις ένα δικό σου γιατί φέτος αν πρέπει να κάνεις μία επένδυση στην ντουλάπα σου, ένα τέτοιο παλτό είναι σίγουρα στη λίστα. Μακρύ ή πιο κοντό, αυτό θα το κρίνεις εσύ ανάλογα με τον ύφος που θες να έχεις το στιλ, το camel παλτό θα το φοράς όλη την ημέρα στην κυριολεξία. Πάνω από το total black outfit σου, πάνω από ένα καρό πουκάμισο ή από το casual σακάκι σου. Μη φοβηθείς το χρώμα. Ειδικά φέτος δεν θα κάνει σε κανέναν ιδιαίτερη εντύπωση αφού οι γήινες αποχρώσεις είναι στη μόδα. Μόνο επιπλέον στιλ μπορεί να σου χαρίσει.

Το νέο bomber jacket

theidleman.com

Αυτό το ελαφρύ μπουφάν που μπορείς να φοράς καθημερινά με τα τζιν παντελόνια σου και τα t-shirts σου αυτή την εποχή έχει αξία. Ένα bomber jacket στις αποχρώσεις του μπεζ ή σε άλλη ουδέτερη θα γίνει το σωτήριο ρούχο για τι μέρες που λίγο ζεσταίνεσαι αλλά και κρυώνεις. Επίσης είναι cool και θα αναδείξει τον urban εαυτό σου. Γι’ αυτό αν η μέρα σου έχει περπάτημα και γενικά πέρα-δώθε, αυτό είναι που έχεις ανάγκη.

Τα γκρι μποτάκια

theidleman.com

Ήρθε ο καιρός του γκρι, που μπορείς να το φοράς άφοβα, ακόμα και στα παπούτσια σου. Εντάξει, sneakers έχεις, μαύρα και καφέ μποτάκια έχεις. Τι θα έλεγες για ένα διαφορετικό χρώμα που κάπως θα αλλάξει το πώς φαίνονται τα casual outfits σου και φυσικά έχουν τη δυναμική να ολοκληρώσουν και λίγο πιο formal looks που ίσως χρειαστεί να κάνεις.

Η ταμπά απόχρωση του καφέ

theidleman.com

Μέχρι πριν λίγα χρόνια το ταμπά το θεωρούσες λίγο παρωχημένο. Ίσως όχι στα παπούτσια και τις ζώνες αλλά σίγουρα δεν σου ήταν ό,τι καλύτερο σε όλα τα υπόλοιπα. Τα ’90s όμως, ίσως τα θυμάσαι, δεν το έβλεπαν έτσι και τώρα που αναβιώνουν φέρνουν μαζί τους και αυτή την απόχρωση του καφέ. Ένα ταμπά, δερμάτινο σακάκι, τύπου jacket να δεις που θα σου λύσει τα χέρια. Όταν πρέπει να φορέσεις το chino παντελόνι σου με τα brogues αλλά κι όταν θες να βάλεις ένα τζιν και τα sneakers σου, το ταμπά jacket θα είναι εκεί για σένα.

Το πουλοβεράκι για τα πρώτα κρύα

theidleman.com

Μπορεί το άκουσμα της λέξης να παραπέμπει σε βαρύ χειμώνα, αλλά υπάρχουν κι άλλες εκδοχές. Πουλόβερ δεν είναι μόνο εκείνο το πλεκτό που φοράς όταν η πρόβλεψη του καιρού λέει χιόνια και πολικές θερμοκρασίες. Υπάρχουν και αυτά με την λεπτή πλέξη που πρώτον ταιριάζουν με τα πάντα, δεύτερον φοριούνται μόνα τους  ή πάνω από ένα πουκάμισο και τρίτον μπαινοβγαίνουν πολύ εύκολα. Στην κατάσταση «βγαίνουν» να σημειώσω ότι το να το ρίξεις στην πλάτη δεν είναι λύση. Άφησέ το κάπου ή αν είσαι στο δρόμο απλά κράτησέ το στο χέρι σου.

Αυτά είναι τα πρώτα βασικά που θα τα φορέσεις από τώρα μέχρι και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπου θα έχεις βρει τα επόμενα basics. Με τα παραπάνω πάντως, η ντουλάπα σου θα είναι πλαισιωμένη επαρκώς για να είσαι άνετος, στιλάτος και φυσικά επίκαιρος.

(Κεντρική φωτογραφία: vesquemag.com)