ΜΟΔΑ

Summer Style Guide vol.5: Οι τσάντες του καλοκαιριού

Διότι τι να τα κάνεις τα παντελόνια και τα πουκάμισα αν δεν έχεις που να βολέψεις με στιλ τα υπάρχοντά σου;

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στον θαυμαστό κόσμο του καλοκαιρινού στιλ, αποφασίσαμε πως αυτό το αφιέρωμα θα ήταν λειψό αν δεν περιελάμβανε και μερικές προτάσεις για τσάντες, μικρές και μεγάλες, που θα φιλοξενήσουν τον μικρόκοσμό σου στην πόλη ή στην εκδρομή. Από τη μια, τα κλασικά backpacks αλλά και οι πιο μοντέρνες totes και messenger bags αναλαμβάνουν να αποσυμφορήσουν τις τσέπες σου και να κάνουν τις βόλτες σου στο αστικό και όχι μόνο τοπίο άνετες και κομψές. Από την άλλη, τα σακ βουαγιάζ φωνάζουν «διακοπές» από χιλιόμετρα και ανυπομονούν να σε συνοδέψουν σε κοντινές και μακρινές αποδράσεις – αρχής γενομένης από το επερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. 

Backpacks

Ναι, τα σχέδια των backpacks έχουν εξελιχθεί πολύ από όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο, η δομή όμως της τσάντας είναι πάνω κάτω η ίδια: πρακτικά straps που περνιούνται στους ώμους, μεγάλη χωρητικότητα, περιφερειακές τσέπες για πάσης φύσεως ψιλικοκό. Διάλεξε εκείνο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου αλλά και στο προσωπικό σου γούστο.  

Backpack TOMS, €75>

Backpack Herschel Supply, €55,20

Δερμάτινο backpack 8, €148

Backpack Herschel Supply, €99

Backpack με αστέρια Mi-Pack, €52

Messenger bags

Είναι τόσο πρακτική και κομψή που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του backpack. Επιτρέποντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων και στεγάζοντας τα πάντα, από τα βιβλία σου έως το laptop σου, η messenger bag θα σου λύσει, κυριολεκτικά, τα χέρια. 

Τσάντα ταχυδρόμου Top Secret, €43,90

Τσάντα ταχυδρόμου Michael Kors, €126

Τσάντα ταχυδρόμου Replay, €90

Τσάντα ταχυδρόμου Sandqvist, €190,40

Τσάντα ταχυδρόμου Eastpak, €44

Tote bags

Προτού προλάβεις να αντιδράσεις, να σου θυμίσω πως και τις τσάντες ταχυδρόμου στην αρχή δεν τις καλοέβλεπες, έπειτα όμως τις συνήθισες. Θα μου πεις, έχεις λόγο να συνηθίσεις ένα σχέδιο που στα μάτια σου μοιάζει να απευθύνεται σε γυναίκες; Έχεις, διότι ενσωματώνοντας μια tote bag στα σύνολά σου, θα έχεις καταρρίψει ένα ακόμη στερεότυπο και θα έχεις κερδίσει πόντους στιλ. Αν σου φαίνεται αδιανόητο να την κρατάς καθημερινά στην πόλη, ξεκίνα γεμίζοντάς τη με πετσέτα, αντηλιακό, εφημερίδα για την επόμενη εξόρμησή σου στην παραλία.

Υφασμάτινη τσάντα Sixpack France, €16

Υφασμάτινη τσάντα Reclaimed Vintage, €6,85

Υφασμάτινη τσάντα Asos, €38,35

Υφασμάτινη τσάντα Asos, €13,70

Υφασμάτινη τσάντα Cheap Monday, €18

Sac voyage

Δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις: το αγαπημένο σακ βουαγιάζ αναλαμβάνει και φέτος να μεταφέρει τα cool υπάρχοντά σου από εκδρομή σε εκδρομή. Διάλεξε εκείνο που σου προσφέρει περισσότερο χώρο χωρίς να είναι ογκώδες και ξεκίνα να ονειρεύεσαι road trips, πλοία, αεροπλάνα.

Υφασμάτινο σακ βουαγιάζ Herschel Supply, €29

Σακ βουαγιάζ Salty Bag, €320

Υφασμάτινο ριγέ σακ βουαγιάζ Nati Con La Camicia, €48

Δερμάτινο σακ βουαγιάζ, €123,99

Δίχρωμο σακ βουαγιάζ Asos, €33,56