ΜΟΔΑ

Summer Style Guide vol.7: Τα καπέλα του καλοκαιριού

Καθώς το mini series με τα θερινά ενδυματολογικά απαραίτητα πλησιάζει στο τέλος του, παίρνουμε το καπελάκι μας και ετοιμαζόμαστε για διακοπές.

Το καπέλο υπάγεται στα αξεσουάρ, και η λέξη αξεσουάρ από μόνη της υπονοεί κάτι το δευτερεύον, το προαιρετικό. Με τη διαφορά πως, στην Ελλάδα που ο ήλιος μεσουρανεί και καίει τρεις μήνες το χρόνο, ένα καπέλο που θα σε προστατεύσει μόνο προαιρετικό δεν είναι. Και ακόμη κι αν υποθέσουμε πως δεν το χρειάζεσαι για να προστατευθείς από τον ήλιο, μπορεί να κάνει θαύματα για το στιλ σου. Διάλεξε εκείνο που ταιριάζει στην ηλικία και στην ιδιοσυγκρασία σου (οι δύο πρώτες κατηγορίες απευθύνονται σε πιο laid-back τύπους, η τελευταία απευθύνεται σε όλους), συνδύασέ το σοφά (τα jockeys και τα buckets ταιριάζουν με τα t-shirts και τα μαγιό σου, τα panama hats αναδεικνύουν τα λινά πουκάμισα) και βγάλε φέτος πιο cool καλοκαιρινές φωτογραφίες.

Το jockey

Διαχρονική αξία για αγόρια ηλικίας από 5 έως 95, το κλασικό καπέλο των γηπέδων (του baseball για την ακρίβεια) φοριέται άνετα σε όλες τις casual καλοκαιρινές περιστάσεις. Προτίμησε να μην κοσμείται από κάποιο χαρακτηριστικό logo στο μπροστινό του μέρος και κάνε χώρο στο ράφι σου και για κάποιο σχέδιο πιο περιπετειώδες από τα κλασικά μονόχρωμα που ήδη έχεις. Τι θα έλεγες για μια δερμάτινη εκδοχή του ή για ένα μαξιμαλιστικό εμπριμέ που θα αποσπάσει βλέμματα και κολακευτικά σχόλια;

Καπέλο με motto Cheap Monday, 30€ >

 

Πουά καπέλο Wesc, 30€ >

 

Εμπριμέ καπέλο Kenzo, 67€ >

 

Καπέλο με ξεβάμματα MSGM, 48€ >

 

Καπέλο Flage, 24€ >

 

Καπέλο με prints Cheap Monday, 30€ >

 

Καπέλο από ύφασμα και δέρμα νάπα Tod’s, 185€ >

 

Δίχρωμο καπέλο Asos, 16,44€ >

 

Το καπέλο παραλίας

Θυμίζει τον Johnny Depp στο «Φόβος και Παράνοια στο Las Vegas» και έχει επάνω του κάτι το παιδικό και το αστείο, ιδιότητες που το κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό σε fun, relaxed τύπους – όπως ενδεχομένως είσαι εσύ. Φυσικά, το όνομά του δεν είναι «καπέλο παραλίας» (και ποιο καπέλο άλλωστε δεν πάει στην παραλία;) αλλά bucket hat. Επειδή όμως μας φαινόταν κάπως άσχημο να έχουμε κατηγορία καπέλων Κουβάς (και όχι Κούβας), τα μετονομάσαμε σε beach hats. Άλλωστε με ένα τέτοιο καπέλο καλύτερα είναι να μην εμφανιστείς στον απογευματινό γάμο στο νησί, στον οποίο μπορείς κάλλιστα να σκάσεις μύτη φορώντας μια fedora (δες επόμενη κατηγορία). 

Καπέλο με κόκκινη φάσα Wesc, 30€ >

 

Καπέλο με prints Asos, 19,18€ >

 

Λευκό καπέλο Momo Design, 24€ >

 

Καρό καπέλο Baracuta for Stussy, 26€ >

 

Καπέλο Jack Willis, 40,41€ >

 

Μονόχρωμο καπέλο Asos, 13,70€ >

 

Μονόχρωμο καπέλο Harmont & Blaine, 29€ >

 

Καπέλο με τροπικά prints New Era, 36,98€ >

 

Η fedora

Είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής αλλά και η πιο safe για το στιλ σου κατηγορία. Εδώ χωράνε από ταπεινά ψάθινα καπελάκια που βρίσκεις κρεμασμένα και σε τουριστικά περίπτερα μέχρι αυθεντικά panama hats – με όλη την αίγλη και το class που τα περιβάλλει. Όσο για τη διαφορά μεταξύ λευκής με μαύρη κορδέλα fedora και ενός καπέλου Παναμά, αυτή κρύβεται στο γείσο (στον Παναμά είναι φαρδύτερο και πιο ίσιο) αλλά και στο ύψος, καθώς η fedora είναι αρκετά πιο κοντή και compact από τον Παναμά.

 

Ψάθινο καπέλο με κορδέλα Top Secret, 14,90€ >

 

Ψάθινο καπέλο Goorin Eric B, 35,61€ >

 

Ψάθινο ασπρόμαυρο καπέλο Barbisio, 83€ >

 

Καπέλο με κορδέλα Kimale, 49€ >

 

Υφασμάτινο καπέλο 55DSL, 29€ >

 

Ψάθινο καπέλο Catarzi, 35,61€ >

 

Ψάθινο καπέλο με γαλάζια κορδέλα Goorin, 35,61€ >

 

Καπέλο με φαρδιά κορδέλα Barbisio, 180€ >