Joel C Ryan / Invision / AP
ΜΟΔΑ

Τα γυαλιά που φόρεσε ο Μπραντ Πιτ στις Κάννες. Μόνο αυτό, τίποτα άλλο

Το καλοκαίρι του 2019 μόλις απέκτησε το πρώτο σοβαρό αξεσουάρ του.

Κάποτε στο Χόλιγουντ -όπως λέει και ο τίτλος της νέας ταινίας του Quentin Tarantino– ο Brad Pitt ήταν από τους πιο όμορφους άνδρες της βιομηχανίας. Με τα πανέμορφα ξανθά μαλλιά του, το baby face πρόσωπό του και με six pack που ‘σκοτώνει’, ο Pitt ήταν από τους άνδρες που μπορούσε να σκοράρει όποια γυναίκα ήθελε. Ευχή και κατάρα τα τέλεια χαρακτηριστικά του, γιατί ο παράγοντας ‘hotness’ έχει και τα αρνητικά του. Με το Χόλιγουντ να επικεντρώνεται στα looks και όχι στο ταλέντο του στην ηθοποιία, για πολλά χρόνια ο Pitt θεωρούνταν απλά ένας κούκλος άνδρας που όλες οι γυναίκες ήθελαν στο πλευρό τους.

Fast forward 15 χρόνια μετά και ο Αμερικανός ηθοποιός, άρχισε να ‘σπάει’, να πετάει ρυτίδες και σε αντίθεση με ηθοποιούς όπως τον Mickey Rourke, κατάφερε να μεγαλώσει με χάρη και αξιοπρέπεια. Τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ, τουλάχιστον στον τρόπο που τον βλέπουν οι γυναίκες, με τη διαφορά ότι τώρα οι ρόλοι που υποδύεται μέχρι και το στυλ του έχουν εξελιχθεί πολύ περισσότερο.

Όσον αφορά το τελευταίο, η αλλαγή είναι πιο ξεκάθαρη. Από εκεί που τον είχαμε συνηθίσει να κάνει εμφανίσεις που μιμούνταν το στυλ των συντρόφων του, βρήκε την ταυτότητά του και απέδειξε ότι μπορεί να φορέσει ένα χίπικο λινό παντελόνι με την ίδια ευκολία που φοράει τα tailored κοστούμια του στο κόκκινο χαλί.

Κάπως έτσι, αντιμετώπισε και την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Καννών. Μετά από μια απουσία 7 χρόνων, ο single πλέον, Brad Pitt περπάτησε στο κόκκινο χαλί του θεσμού, με τον απαράμιλλο κουλ τρόπο που τον χαρακτηρίζει. Ακόμα και με ένα μαύρο tuxedo, ο Pitt κατάφερε να προσφέρει αυτή τη χαλαρότητα που εκπέμπει όχι μόνο το στυλ του, αλλά και όλη η προσωπικότητά του.

 Joel C Ryan/Invision/AP

Φωτογραφίες: Joel C Ryan / Invision/AP

Χίλιους περίπου πόντους στην εμφάνισή του προσέθεσαν τα γυαλιά ηλίου που φόρεσε. Για να αντιμετωπίσει τον λαμπερό ήλιο των Καννών και αχόρταγα φλας των φωτορεπόρτερ, επέλεξε μια πολύ στυλάτη ‘διασκευή’ των κλασικών μαύρων wayfarer.

 Joel C Ryan/Invision/AP

Επειδή είναι δεδομένο ότι από σήμερα θα γίνουν ανάρπαστα, αξίζει τον κόπο να τα εξετάσουμε λίγο καλύτερα.

Το σχήμα

Αν παρατηρήσεις προσεκτικά τα γυαλιά ηλίου του Pitt, θα δεις ότι το σχήμα τους είναι λίγο διαφορετικό από το αυθεντικό σχέδιο των wayfarer. Κατ’ αρχάς, ο σκελετός είναι πιο τετράγωνος και πιο μεγάλος σε μέγεθος. Επίσης, ο φακός είναι πιο ανοιχτόχρωμος σε σύγκριση με τα O.G. wayfarers των ’50s, προσφέροντας μια πιο σύγχρονη εκδοχή τους. Ουσιαστικά, τα γυαλιά ηλίου είναι ρετρό και μοντέρνα ταυτόχρονα, ο τέλειος συνδυασμός όσον αφορά το αξεσουάρ αυτό.

Το brand

Αντί να φορέσει γυαλιά ηλίου κάποιου πασίγνωστου οίκου, ο Pitt κινήθηκε πιο εναλλακτικά. Τα Garrett Leight γυαλιά του, είναι δημιουργία ενός άκρως καλιφορνέζικου brand (τα ονόματα των μοντέλων έχουν πάρει από τα ονόματα των δρόμων στο Venice Beach της Καλιφόρνια), με βάση το Λος Άντζελες.

Wayfarer γυαλιά ηλίου, Garret Leight

Το μόνο, ίσως, που σπιλώνει την τελειότητά τους, είναι η τιμή των €285 (η τιμή πώλησής τους στο endclothing.com), που εντάξει, δεν είναι και τόσο κουλ. Παρ’ όλα αυτά, μιας και έχουν την έγκριση του Pitt, μπορεί να αξίζει μια τέτοια επένδυση.

Αν, πάντως, δεν θέλεις να διαθέσεις αυτό το ποσό, αλλά αναζητάς λίγη από τη χαλαρότητα του στυλ του Brad Pitt, σου βρήκαμε μια εξίσου stylish και all time classic επιλογή.

Wayfarer Folding, Ray-Ban